Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burası sağlık turizminde Türkiye’nin marka eserlerinden biri olacak. Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecek. Bu şu demektir artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmiştir" dedi. Öte yandan törene videokonferans yöntemiyle Japonya Başbakanı Abe de katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.05.2020 14:42 GÜNCELLEME 21.05.2020 22:51 EMLAK
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı

Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen ve ilk etabı 20 Nisan'da açılan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle tam kapasiteyle hizmet vermeye başladı. 10 bloktan oluşan hastane, 456'sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip. Törende Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Japonya Başbakanı Abe'nin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Burası sağlık turizminde Türkiye’nin marka eserlerinden biri olacak. Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir. Bu şu demektir artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK 35 BİN AYAKTA HASTA KAPASİTESİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

 

Japonya Başbakanı Abe’ye açılışa iştirak ettiği için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu muhteşem eserin inşasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Geçmişte de çok önemli projelere birlikte imza attık. Hastanenin adının iki ülkenin işbirliğine yaraşır bir şekilde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Bugün köklü ve çok boyutlu Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. Bu eser Kovid 19 salgını ile mücadelemizde de kritik bir eser olacaktır. Günlük 35 bin ayakta hasta alınacak. 500 özellikli ameliyat yapılabilecek.

 

 

TÜRKİYE'NİN MARKA ESERLERİNDEN BİRİ OLACAK

Milletimizle beraber İstanbul Havalimanı ile yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir. Bu şu demektir artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi haline gelmiştir.
 Bunlar geçici sahra hastaneleri değil kalıcı ve muhteşem eserlerdir. Burası sağlık turizminde Türkiye’nin marka eserlerinden biri olacak. Sadece estetik bakımdan değil, teknolojik altyapısı, müştemilatı, konumu, imkanları ve diğer özellikleriyle İstanbul'un gurur abidelerinden biri olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık.
 Kaliteli ve kapsayıcı sağlık hizmetinin değerinin çok daha iyi anlaşıldığı bugünlerde burası çok kıymetli eserlerimizden biri olacaktır.

82 ÜLKEYE KORONA YARDIMI

Sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek bir başarı sergiliyor. Sağlık sisteminin sorunsuz işleyişi bakımından çok iyi bir konumdayız. Dün itibari ile günlük vaka sayımızı binin altına düşürdük. Tıbbi teçhizat konusunda hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. 82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske gönderdik. Kaderimiz ve kederimiz ortaktır inancı ile elimizdeki imkanları tüm insanlık için seferber etmeyi sürdüreceğiz. İnşallah Sakura’nın o farklı renklerdeki çiçeklerini göreceğimiz günleri de görürüz. Normalleşmeyle ilgili adımları atarken tedbirleri de asla elden bırakmıyoruz. Özellikle değerli dostum sayın Abe’ye heyecanımıza ortak olduğu için tekrar teşekkür ediyorum.

KALBİM ERDOĞAN VE TÜRK HALKI İLE BERABER

Japonya Başbakanı Abe'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Geçen gün sayın Erdoğan ile telefon görüşmesini gerçekleştirdikten sonra çok ara vermeden tekrar görüşebildiğim için çok mutluyum. Sayın Erdoğan’ın bu nazik daveti bana bundan 7 yıl önce katıldığım Marmaray açılış törenini hatırlattı. Küresel sorun olan koronavirüs salgını nedeniyle maalesef bugün orada olmam mümkün olmadı ama ne kadar uzakta olursam olayım benim kalbim sayın Erdoğan ve Türk halkı ile beraberdir. Bu hayırlı girişimde emeği geçen herkese minnetlerim ve en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Koronavirüs salgını nedeniyle öngörülenden daha erken bir tarihte açıldığını biliyorum. Böylece bir Japon firmamızın da katkıda bulunmasını büyük bir sevinçle karşılıyorum.

ABE: AVİAN İLACINI TÜRKİYE'YE DE BAĞIŞLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün bu hastaneyi Çam ve Sakura hastanesi olarak adlandırmıştır. Bu hastanenin İstanbul halkına sonsuza dek sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum. Türkiye Erdoğan’ın güçlü önderliğinde koronavirüsle mücadele etti. Türkiye'ye derin saygı duyuyorum. Japonya’da geliştirilen ve koronavirüs olarak bir umut olabilecek ilaçtan Avian ilacından bahsedersek bu ilacı Türkiye’ye de bağışlıyoruz. Durum sakinleşince ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmeye birlikte çalışacağız. Türkiye ile bir çok alanda iş birliği yapabiliriz.

TÜRKİYE, DÜNYA SAĞLIK ÜLKESİ OLACAK

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde konuşan Sağlık bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

Bu tesisler içinde şehir hastaneleri moderne donanımları bakımından önemli bir yer tutmaktadır. Başakşehir hastanesi ile birlikte 11’nci şehir hastanemizi hizmete alıyoruz. Kovid 19 salgını ile mücadele zamanında bu yatırımların ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görmüş olduk. Hastalık hastanelerimizde yoğunluk olmadan kontrol altına alınmıştır. Kaliteli sağlık hizmetleri ile ülkemizi uluslararası sağlık bakımında önemli bir konuma getirecektir. Sağlık turizminde önde olan her ülkeden hemen hemen daha iyi bir altyapıya sahibiz. Türkiye dünyaya sağlık hizmeti sunmaya taliptir. Bugüne kadar doktorundan hasta bakıcısına kadar zorluklara göğüs gören sağlık personelimiz bu yeni mekanlara yeni bir ruh verecektir. Bu düzeyde fedakar sağlık personeline dünyada pek az ülke sahiptir. Her geçen gün güçlenen sağlık sektörümüz Türkiye’nin adını dünyaya sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TWİTTER'DAN PAYLAŞTI

Açılış sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, kaliteli ve kapsayıcı sağlık hizmetinin değerinin çok daha iyi anlaşıldığı bir dönemde Türkiye’nin marka eserlerinden biri olacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

HANGİ İLLERDE ŞEHİR HASTANELERİ PLANLANIYOR VE KAPASİTELERİ NE KADAR?

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı. Diğer hangi illerde şehir hastaneleri planlanıyor ve yatak kapasiteleri ne kadar?

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • Suat kanarya 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar öncelikle çok güzel bir hastane ama altından olsa ne fayda hizmet sıfır ben diyaliz hastasıyım bir fistül açılacaktı ordan oraya gönderiyorlar kimse biryer bilmiyor yazık sakın oraya gitmeyin paranısa yazık yol uzun dagın başı ben yandım siz yanmayın uyarim bi vatandaş olarak..
    Cevapla
  • Randa 3 yıl önce Şikayet Et
    Göz retina çok kötü babam 8 ay ameliyat bekliyor ilgisiz doktorlar
    Cevapla
  • Filiz ekin güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çam sakura hastanesi ve dr yavuz arıkan bir hiç
    Cevapla
  • Diriliş Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Çam Hristiyanlığı temsil ediyor. Osmanlıyı temsil eden Söğüt veya Çınar Olmalıydı
    Cevapla
  • Mehmet ALTAY 3 yıl önce Şikayet Et
    çam değil...ÇINAR VE SAKURA olmalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR