Bakan Kurum: 5 yıl içinde tamamlayacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutun dönüşümünü önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamlayacağız. Çalışmalarımızı, yerinde ve gönüllü dönüşüm ilkesiyle, vatandaşlarımızı mağdur etmeden, taşınma, kira yardımı gibi desteklerle süreci kolaylaştırarak sürdürüyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 10:22 GÜNCELLEME 17.08.2020 10:23 EMLAK
Bakan Kurum: 5 yıl içinde tamamlayacağız
Bakan Kurum: 5 yıl içinde tamamlayacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Twitter'daki hesabından, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

 

 

 Aynı acıları tekrar yaşamamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 1 milyon 410 bin bağımsız birimde ikamet eden 6 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak deprem dönüşüm faaliyetleri gerçekleştirdik. Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konutun dönüşümünü önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamlayacağız. Çalışmalarımızı, yerinde ve gönüllü dönüşüm ilkesiyle, vatandaşlarımızı mağdur etmeden, taşınma, kira yardımı gibi desteklerle süreci kolaylaştırarak sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan, Bakanlığımıza ve belediyelerimize başvurarak evlerinin risk tespitlerini bir an önce yaptırmalarını rica ediyorum. Bu dönüşümü çocuklarımızın geleceği için, devlet millet iş birliği ile gerçekleştirelim. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun."

 

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 2
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim müteahhit veya inşaat şirketlerimizin,%98 inin sahipleri,ortakları bu kafayla olduktan sonra ,S.Bakan sizin masa başında yaptığınız hiçbir rakam zamanı dolduğunda yerine oturmuş olmaz.Çünkü,Bizim kilerin kafası oturdukları yerde nasıl daha çok zengin olurum derdindeler.OYSA YÜCE PEYGAMBER imiz Ticarette fırsatçılık yapanlar bizden değildir.Diyor.Bir m,ilyonun üstünde hazır bitmiş konut var milyonlarca insan makul ölçülerde almak istiyor bizim haramzedeler buna izin vermiyor.
    Cevapla
  • yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ya ya şa şa şa bakan kurum çok yaşa
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR