Alman mühendislerini utandıran açılış

Berlin Brandenburg Havalimanı, 9 yıl gecikme ve 3.4 milyar Euro ek maliyetle 31 Ekim'de kapılarını açıyor. Havalimanının Yönetim Kurulu Başkanı Engelbert Lütke Daldrup " Alman mühendisleri olarak utanç içindeyiz. Projenin gurur duyulacak bir yanı yok. Büyük bir parti olmayacak. Sadece açacağız" açıklamasında bulundu

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2020 11:57 GÜNCELLEME 30.09.2020 11:57 EMLAK
Alman mühendislerini utandıran açılış
Alman mühendislerini utandıran açılış

Berlin'in yapımı yılan hikayesine dönen yeni uluslararası havalimanı 31 Ekim'de faaliyete giriyor. Ancak yapımı 14 yıl süren Berlin Brandenburg Havalimanı için herhangi bir açılış töreni düzenlenmeyecek.

 

Berlin Brandenburg Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Engelbert Lütke Daldrup 9 yıl gecikmeyle açılacak havalimanıyla ilgili yaptığı açıklamada "Almanya'nın başkenti sonunda uluslararası standartlara uygun bir havalimanına kavuşuyor. Alman mühendisleri olarak utanç içindeyiz. Projenin gurur duyulacak bir yanı yok. Büyük bir parti olmayacak. Sadece açacağız" ifadelerini kullandı.

 

2006'DA BAŞLADI

Söz konusu havalimanının inşaatına 15 yıllık bir planlamanın ardından 2006 yılında başlanmıştı. Projenin ilk olarak 2011 yılında tamamlanması planlanıyordu. Ancak yapımda ortaya çıkan teknik aksaklıklar ve yolsuzluk skandalları açılışın 9 yıl gecikmesine neden oldu.

MAALİYETLER ŞİŞTİ

Yaşanan sorunlar nedeniyle 2.6 milyar Euro harcanması planlanan havalimanı için yıllar içinde toplam 6 milyar Euro harcandı.

Havalimanı açıldığı haliyle yıllık 27 milyon yolcuya hizmet verecek. Ancak ihtiyaç halinde bunun 45 milyona çıkarılması için projeler bulunuyor.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Aboooo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kemo duydun mu? Hadi pispirikteki orijinal fikirlerinden alman akil hocalarin da istifade etsin buyur. Sen bu memlekette yapilan hic bir şeyi begenmedin. Zaten haketmiyorsun da.
    Cevapla
  • Ayarcı 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul havalimanı maşallah erken bitti.... Alman beceremedi.ULKEMLE GURUR DUYUYORUM.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Rezillik
    Cevapla
  • Rotterdam 3 yıl önce Şikayet Et
    vallahi almanlarin yol calismasida ayni. yillardir var olan otobana yeni beton dokemediler. hollandadan almanyaya gidis donus iskence. siz araba isini yapin, insaat yol size gore degil.
    Cevapla
  • karadeniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Arabanında kralını yapacağız.
    Cevapla
  • Yaşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlardaki parasal güç ve daha fazla teknolojiyi kullanabilme gücü bizde olsa herhalde alt yapımız çelikten olurdu.
    Cevapla
  • ÇOK BİLEN ADAM.. 3 yıl önce Şikayet Et
    ONLARDAKİ PARASAL GÜÇ İSLAM ALEMİNİN UYUŞUKUĞUNDNA KAYNAKLANDI...Şimdi çalışma zamanı...onları uyuşturup bizim güçlü olmamız lazım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR