Bakan Kurum: Yeni imar planları elektrikli otomobillere göre tasarlanacak

Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuşan Bakan Kurum yeni imar planlarının elektrikli otomobillere göre tasarlanacağını belirterek, "Trafik yönetimi, otopark sistemlerini anlık araç bilgilerini merkezi bir yazılım sistem üzerinden yöneteceğiz. Yerli otomobilimizi elektrikli üretiyoruz. Bu yüzden elektrikli şarj istasyonlarına ihtiyacımız var. İmar planlarını da artık bu araçlara göre tasarlayacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2020 13:37 GÜNCELLEME 22.10.2020 13:37 EMLAK
Bakan Kurum: Yeni imar planları elektrikli otomobillere göre tasarlanacak
Bakan Kurum: Yeni imar planları elektrikli otomobillere göre tasarlanacak

Üçüncü Türkiye 2023 Zirvesi'ne video mesaj yöntemi ile katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , "Önümüzdeki dönem otonom araçlar birbirleri ile iletişim halinde şehir hayatında yerini alacaklar. Trafik yönetimi, otopark sistemlerini anlık araç bilgilerini merkezi bir yazılım sistem üzerinden yöneteceğiz. Yerli otomobilimizi elektrikli üretiyoruz. Bu yüzden elektrikli şarj istasyonlarına ihtiyacımız var. İmar planlarını da artık bu araçlara göre tasarlayacağız.

 

Genç arkadaşlarıma bir çağrıda bulunmak işitiyorum. Bakanlık olarak Z nesli için kuracağımız Ar-Ge merkezlerinde ve kuracağımız 300 Millet Bahçemizde fikir atölyelerinde, Çevre ve Şehir teknoloji kamplarımızda şehirlerimizin ihtiyacı olan teknolojileri gelin birlikte geliştirelim. Bu anlamada da şehirlerimize katkı sağlayalım" diye konuştu.

"81 İL, 922 İLÇEMİZİ TAMAMINI 2023, 2053 VE 2071'E HAZIRLIYORUZ"

 

Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

"81 il, 922 ilçemizi tamamını 2023, 2053 ve 2071'e hazırlıyoruz. Türkiye Mekansal Strateji planımızı tamamlıyoruz. Merkezinde insan olan kentsel dönüşümle afetlere hazır, kimlikli engelli dostu şehirleri inşa etmeye gayret ediyoruz. Bu projeleri de yatay mimariye sadık kalarak dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için on binlerce yeni sosyal konut üretiyoruz. Miller bahçeleri ve ekolojik koridorlar ve yeşil alanlarımızın sayısını artırıyoruz. Doğal koruma alanı büyüklüğümüzü şu an yüzde 9 olan OECD verilerine göre yüzde 17'ye çıkarmak için tüm çabamızı sarf ediyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açılış konuşmasıyla başlayan zirveye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katılacak.

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Hala kentsel dönüşümü yapamadılar.
    Cevapla
  • Ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Her daireye bir araba parkı zorunlu olmalı. İnsanlar artık boğuluyor büyük şehirlerde. Yollar da hep park eden arabalarla dolu, millet park kavgası ediyor
    Cevapla
  • Kalem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yatay mimariden vaz geçilmelidir; yatay mimari betonun daha geniş alanlara yayılması demektir. Yatay mimari geniş alan kapladığı için sur görünümünü verip hava akımını engellemektedir; park alanına ve ağaçlandırmaya yer bırakmamaktadır.
    Cevapla
  • Türker akbulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir projen var türkiye ucuzluk hareketi kısa adı tuh bu proje ile tüm firmalar devlet herşeyi yüzde 10 ile yüzde 30 arasında ucuzlasin sonrada bu çıkmaz sokaktan otv kaldırılsın tüm araçlar sifur olsun devlet hurda indirimi yspsin ayrıca Türk bonosu çıkarılsın doları olanlar bozdurup türk bonosu alsın bunlar hayal değil alim gücü düşerse vergi geliri düşer devlet iki katı borçlanur alım gücünü artırmak için vergilerude azaltın tek çözüm hem maad hemde vergi reformu dur
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu milleti CHP'den korusun. Hatta CHP'lileri de korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR