Hobi bahçeleri teklifi değişiyor: Hapis cezası gündemde

Meclis Genel Kurulu gündemindeki hobi bahçeleri düzenlemesinde değişikliğe gidiliyor. Tarım arazilerini izinsiz, ruhsatsız kullananan ve hobi bahçesi adı altında satışını yapanlara hapis cezası dahil, ağır yaptırılamlar gelecek. İmar barışından yararlananların ise hakları korunacak.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2020 13:20 GÜNCELLEME 27.10.2020 13:20 EMLAK
Hobi bahçeleri teklifi değişiyor: Hapis cezası gündemde
Hobi bahçeleri teklifi değişiyor: Hapis cezası gündemde

Açıklama Meclis Tarım Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç’tan geldi. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Kılıç, Valiliklerin habi bahçelerine yönelik resen tespit yapmaya başladığını belirtti.

 

Kılıç, "Tarım arazilerin bir takım tüzel kişiler kurarak tarım dışına çıkmasına aracılık edenlerle alakalı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası. Aynı zamanda kurdukları anonim şirket için de 50 bin liradan 250 bin liraya kadar para cezası getirmeyi öngörüyüz" dedi.

Yeni düzenlemede imar barışından yararlananların haklarını korunacak, idari, adli işlem yapılmayacak.

 

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Selma 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaooperatif haline getirenlerde zaten çoktan çıkardı cezanın parasını .50- 250 bin nedir ki trilyonlar kazandı kooperatif kuranlar trilyonlar. resmen % 1-2 payımı verin o kadar kar ettiniz demek gibi olmuş uygulanacak cezalar
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    zeytin, portakal, elma, kiraz, şeftali, vs.vs türü bir çok bahçeyi söküp yerine inşaat yapmak, maden sahası için kazmak, siyanürlemek serbest ama üzerine sebze ekmek yasak. ne güzel bir kanun çıkarılıyor.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    bu neden kimi rahatsiz ediyor, yaslanmis biri tarim yapamiyorsa bunu bahce olarak degerlendiriyorsa bundan kime ne? o bahcede gelen gidenlerde zaten birselyer ekiyor bu sizi neden bukadar rahatsiz etti acaba cok merak ediyorum.
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kooperatifler problem normal bahçelere bir şey yok. Ben rahatsızım mesela bahçem vardı 5 komşum vardı . Şimdi üstümüz kooperatif oldu 250m den tam 40 tane komşu oldu herbiri bı hava mangal müzik patırtı gürültü alkol kadın getirmeler. Ben ekmedim birşey bu sene onların yüzünden.huzurluca gidemiyorum
    Cevapla
  • Yıldırım 3 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalıyorsunuz. 2b arazileri bile satıyorlar. Kemalpaşa ulucak devlet yetkililer görmüyor mu
    Cevapla
  • sinem 3 yıl önce Şikayet Et
    hobi bahçeside tarım değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR