Erdoğan Konya'da duyurdu: Bu açılışla birlikte yeni bir dönemi başlatıyoruz

Konya'da Karaman-Konya hızlı tren hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün bu açılışla birlikte yeni bir dönemi başlatıyoruz" derken, açılışını gerçekleştirdiği hızlı tren projesiyle Karaman'a geçiş yapacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2022 15:42 GÜNCELLEME 08.01.2022 17:10 EMLAK
Erdoğan Konya'da duyurdu: Bu açılışla birlikte yeni bir dönemi başlatıyoruz
Erdoğan Konya'da duyurdu: Bu açılışla birlikte yeni bir dönemi başlatıyoruz

Karaman-Konya hızlı tren hattı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaların ardından Karaman-Konya hızlı tren hattının Konya istasyonundan Karaman'a geçmek üzere yola çıktı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman'da da TOKİ'nin 736 konutunun, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış törenini gerçekleştirecek. 

 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bugün Konya-Karaman yüksek hızlı tren açılışını yapıyoruz. Bu yapımı tamamlanan açılış töreni için gelmiş olduğumuz Konya'dan Karaman'a hareket ediyoruz. Konyamızı YHT ile bundan yaklaşık 11 yıl önce 2011 yılında tanıştırdık. Biz buyuz.

Bizden önce gelenlerin YHT hayali miydi? Biz hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Ankara'dan trene binmiş ve Konyamıza kadar bu hızlı, güvenli, konforlu ulaşım aracının keyfini sizlerle birlikte çıkarmıştık. Hacı Bayram Veli Hazretleri ile Mevlana Hazretlerinin farklı bir buluşması olarak gördüğümüz bu proje devreye girdiğinden beri milyonlarca insanımızı mutlu etti ve onlara hizmet etti. Konya ile Karaman arasındaki seyahat süresi yüksek hızlı tren ile 40 dakikaya, Ankara-Karaman arasındaki yolculuk süresi de 2 saat 40 dakikaya inecek.

Konyalı için artık Ankara-İstanbul-Eskişehir'e trenle gitmek daha kolay. Bu imkanı bir adım öteye taşıyor ve Karaman'a uzatıyoruz. Konya-Karaman YHT açılışı ile yeni dönemi başlatıyoruz. 

102 kilometre uzunluğundaki hat kapsamında 74 köprü ile menfez, 39 geçit ve 17 yaya geçidi inşa edildi. Yük ve yolcu taşımacılığına ivme kazandıracak proje pek çok avantajı beraberinde getirecek. Kazalar azalacak; zaman, enerji, emisyon ve bakım gibi hususlardan yıllık 63 milyon lira tasarruf sağlanacak. Ayrıca karbon salımı da 25 bin 340 ton azalacak.

Hattın devamı niteliğinde olan Karaman-Ulukışla güzergahında ise yüzde 89 fiziki ilerleme sağlandı. Projede sinyalizasyona yönelik çalışmalar sürüyor. Mersin ve Adana yönüne devam edecek hat tamamlandığında Marmara, İç Anadolu ile Akdeniz bölgeleri arasında hızlı tren bağlantısı kurulmuş olacak.

Cumhuriyetin 10. yılında demirağlarla ördük denerek marşlar yazılmıştı. Ancak sonrasında bilinçli şekilde kesintiye uğratıldı. Mevcutları sıfırdan yapmışçasına yenileyen, YHT demiryolu yapımını başlatan kim oldu. Biz olduk biz. Ülkemizin 10 bin 959 km olan demiryolu hattı uzunluğunu 13 bin 222 km'ye çıkarttık. Örneği olmayan 1213 YHT, 219 km hızlı tren hattını da inşa ettik. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Binali Yıldırım ile birlikte

ERDOĞAN'DAN CHP'YE MUSLUK GÖNDERMESİ

Londra'dan kalkan bir tren Avrupa ve Balkanları geçerek Edirne'den ülkemize girmekte Marmaray'dan geçerek Anadolu'ya ulaşmaktadır. Boğaz'ın altından Marmaray'ı kim yaptı: Biz laf değil iş üretiriz, iş. Boğaz'ın altından Avrasya Tüneli'ni kim yaptı: Laf değil iş üretiriz, iş. Fakat bu Bay Kemal yandaşları bunların yapacağı işler değil. Bunlar ancak bazı çeşmelerin musluklarını yenilerler. Ona da tören yaparlar. Dün de daha önceden temel atmama töreni yapıyorlardı. Şimdi ne olduysa temel atma töreni yaptılar. 

TÜRKİYE'Yİ MERKEZ YAPMAKTA KARARLIYIZ

Bu tren Kars-Tiflis-Bakü'den Asya'ya ulaşıp Pekin'e kadar gidebilmektedir. Deniz ve hava yük sıkıntıları demiryollarını ciddi alternatif olarak öne çıkarmıştır. En kritik safhaları geride bıraktık. Türkiye'ye diğer pek çok alan gibi demiryolu taşımacılığında merkez ülke haline getirmekte kararlıyız.

Buradan Karaman'a kaç dakikada gideceğiz: 50 dakika. Tüm konforu ile Karamanlı kardeşim Konya'ya Konyalı kardeşim Karaman'a ulaşacak. Sizlerden Türkiye'yi yatırım istihdam üretim ihracat büyütme hedefimize katkı bekliyorum. Altından kalkamayacağımız yük yoktur. Gençler sizden çok şey bekliyorum. Siz TEKNOFEST gençlerisiniz. 

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Yapalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sivas Ankara hzlı tren yolu ne zaman bitecek 2 sene gecikti maalesef.
    Cevapla
  • özel Özgür. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaaaa ne hızlısı ne treni yaaaa. İş mi şimdi bu eskişehire gelin dünya birincisi son on yılda tek çivi çakmayan belediye bir heykel yaptııııııı. Hemde elinde şarap şişesiyle zoooommmm olmuş yerlerde yatan MEYHUR heykelini gelinde bir görün. Her hafta sonu CHP'li belediyeler ellerine birer kumanya çıkısı tutuşturup akın akın azgın azınlığı TAVAF yapmaya gönderiyor. Tren falan onlar vırt zırt işler.
    Cevapla
  • İbrahim kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayinreyis istanbul duzce ankara bolu cankiri uzeri hizli tiren istiyoruz yapilacagindan hic subhemiz yok teseerkur ediyoryus sevgiyle kalin sayin reyismiz
    Cevapla
  • 6363 2 yıl önce Şikayet Et
    ŞANLIURFA YA HIZLI TREN BEKLIYORUZz REİS
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Yüksek hızlı tren hatlarında AFYON+ANTALYA, KARAMAN+MERSİN, hattlarının öncelik verilmesi ülkemizin ekonomisi faydasınadır, AFYON+ANTALYA yüksek hızlı tren hattı tarımsal lojistik, turizm, vb. gerekçeler ile diğer hat, KARAMAN+MERSİN, yüksek hızlı tren hattının İçAnadolu şehirlerinden Akdeniz'de limana ulaşarak ihracaat, lojistik, turizm, vb. gerekçeler ile bu hattında önceliği olmalıdır, yatırım hızlandırılmalıdır,...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR