Hane halkı gelir hesabı nasıl yapılır? Gelir yüksek ise 500 TL ödeme yanar mı?

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvurusu yapabilmek için hane halkının gelir şartı uyması gerekiyor. Aksi takdirde yatırılan 500 liralık ön başvuru ücreti yanacaktır. Peki hane halkı geliri nasıl hesaplanır?

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2022 13:16 GÜNCELLEME 20.09.2022 14:00 EMLAK
Hane halkı gelir hesabı nasıl yapılır? Gelir yüksek ise 500 TL ödeme yanar mı?
Hane halkı gelir hesabı nasıl yapılır? Gelir yüksek ise 500 TL ödeme yanar mı?

TOKİ hane halkı geliri hesaplamasına dair detaylar merak konusu oldu. 2+1 ve 3+1 konut tipi için başvurular e-Devlet aracılığıyla ya da yetkili devlet bankası şubelerinden gerçekleştirilecek. TOKİ sosyal konut başvuru bedeli ise 500 TL olarak ödenecek.

HANE HALKI GELİRİ NE DEMEK?

TOKİ'nin resmi sitesinde yayımlanan bilgiler doğrultusunda, "Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi ve eşi adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir, birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır. Şartlar karşılanmadığı takdirde ödenen ücret geri iade edilmeyecektir.

GELİR HESABI NASIL YAPILIR?

Hane geliri, eve giren toplam paranın bütünüdür. Bir evde iki kişi çalışıyor ve kişi başı 7 bin lira kazanıyorsa eve giren toplam para 14 bin TL olarak hesaplanmaktadır.

Bazı kurumlar yemek ve yol parası gibi ek gelirleri de hane halkı geliri hesaplamalarına dahil ediyor. Bununla beraber 7 bin TL maaş alan kişilerden birinin aylık 1.500 TL Yemek parası alması durumunda hane halkı geliri 15.500 olarak kabul edilebilmektedir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR