11 TL evinden etti: Mahkeme kiracıya tahliye kararı verdi

İzmir'de yaşayan bir vatandaş 1774 lira olan kirasının 4 lirasını banka komisyonu kesilmesi, 7 lirasını da kendisinin eksik yatırmasıyla nedeniyle ev sahibinin açtığı davada tahliye kararı çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2023 14:04 GÜNCELLEME 04.04.2023 14:13 EMLAK
11 TL evinden etti: Mahkeme kiracıya tahliye kararı verdi
11 TL evinden etti: Mahkeme kiracıya tahliye kararı verdi

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan E.T. (35), 1774 lira olan kirasının 4 lirasını banka komisyonu kesilmesi, 7 lirasını da kendisinin eksik yatırmasıyla nedeniyle ev sahibi S.F. (60), İzmir 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde geçen yıl şubat ayında avukatı aracılığıyla dava açtı.

MAHKEMEDEN TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Mahkeme, kiracının belirlenen tutar üzerinden kirasını tam olarak yatırması gerektiğine hükmedip, E.T.'nin 5 yıldır oturduğu evden tahliyesine karar verdi.

Erzene Mahallesi'ndeki bir apartman dairesinde 5 yıldır yaşayan E.T.'nin, 1774 lira olan kirasını birinde 4 lirasını banka komisyonu kesilmesi, birinde de 7 lirasını kendisinin eksik yatırması nedeniyle başına iş açıldı. E.T.'in kadın ev sahibi S.F., kiranın eksik yatırılması nedeniyle geçen yıl şubat ayında konuyu yargıya taşıdı. İzmir 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde, tahliye davası açıldı.

Geçen mart ayında kararını veren hakim, kira bedelinin eksiksiz yatırılması gerektiği gerekçesiyle ev sahibi S.F.'yi haklı bulup, E.T.'nin evden tahliyesine karar verdi. E.T.'nin avukatı, kararı istinaf mahkemesine taşıdı. Ev sahibi S.F.'nin avukatı Mürsel Yiğit, Kiraların anlaşılan rakam üzerinden net olarak yatırılması gerekiyor. Bu nedenle kiracılar, banka yoluyla kira bedellerini gönderirken dikkat etmeli. Banka komisyon miktarının kesinlikle kira bedelinden düşülmemesi gerekiyor. 5 kuruş için bile tahliye edilebilirsiniz dedi.

KAYNAK : DHA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim kiracı daha yeni 1000tl yaptı
    Cevapla
  • Mustafa Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    1700 lira kira, nerdeymiş o ev hemen ben geçeyim. Kiracılar beleşe oturuyor valla. Hükümet ev sahiplerinin oyunu gözden çıkarmış anlaşılan. Sonuçta kiracılara torpil yapacaklar. Ülkede kiracı sayısı ev sahibi sayısından fazla olduğuna göre hükümet ona göre hesap yapıyor ama bu hesap Bağdattan döner.
    Cevapla
  • Yildizcimen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiracıları.bu.kadar.ezmeyin
    Cevapla
  • Misafir Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani zihniyetini düzlet mülk yalnızca allaha aittir hepimiz kiracıyız ve insanları boğmayın merhamet ve vicdan sahibi ol biraz yok oy vermezmiş bilmem ne bilmem ne kendini küçültme be para için. Bir bakmışsın deprem olmuş senin o mülk ev dükkan hepsi yerle bir olmuş . Sizin gibi zihniyet asla doymaz
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    5000 binlik yeni evinde daha dikkatli olur.
    Cevapla
  • Murat batmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    7000'lik bence
    Cevapla
  • ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    ve gece kondu geri döner (hobi kondu)
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Hukus sadece kitapta yazanı uygulamaksa, o kitabı ezberleyen herkes hakim olurdu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR