Ev sahiplerinden yüksek kira için yeni yöntem

Yüksek kira için yeni yöntemlere başvuran ev sahipleri kiracılara alacaklı davası açıyor. Kiracıdan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahipleri 'bu alacaktan vazgeçmemi istiyorsan evi boşalt' diyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.04.2023 16:22 GÜNCELLEME 07.04.2023 16:42 EMLAK
Ev sahiplerinden yüksek kira için yeni yöntem
Ev sahiplerinden yüksek kira için yeni yöntem

Kira fiyatlarındaki afaki artışları fırsat gören mülk sahipleri kiraya zam yapmak için yeni bir yöntem daha buldu. 5 yılını dolduran kiracısını tahliye edip evini daha yüksek fiyattan kiraya vermek isteyen ev sahipleri, geçmiş dönem enflasyon farkını talep edip eğer kiracılar evi tahliye etmezse alacaklı davası açmakla tehdit ediyor. Açılan davalarda ise çıkan karar genellikle talep edilen kiranın yüzde 25 ila 40 oranında altında oluyor. Bu çerçevede avukat yolunu tutan ev sahipleri, kiracının 5 yıllık geçmişini masaya yatırarak kiracının 5 yılda kirasını düzenli ödeyip ödemediğine bakılıyor. Düzenli ödenmesi takdirde bu noktada kira zamlarına bakılıyor.

'EV SAHİBİNİ HAKLI BULAN EMSAL BİR MAHKEME KARARI VAR'

Konuya ilişkin açıklamada bulunan gayrimenkul uzmanı Yasemin Demirbaş, kanunen Kira zamlarının o yılın Enflasyon oranına göre yapılması gerektiğini söyledi. Ev Sahibi ile kiracı aralarında anlaşıp bazen enflasyon oranının da altında zam yapılabildiğini anlatan Demirbaş, ev sahibi 5 yıl boyunca arada oluşan farkları hesaplayıp kiracısına bu yönde alacaklı takibi açtığını dile getirdi. Demirbaş, enflasyon oranında zam yapılmaması nedeniyle ev sahibini haklı bulan emsal bir mahkeme kararı da olduğu için ev sahibi alacaklı davasında haklı bulunduğunu bu nedenle 5 yıllık fark ve faiz oranıyla birlikte kiracılara yüklü miktarlarda ödemeler çıktığını belirtti.

Demirbaş, bu çerçevede ev sahipleri kiracılara 'bu alacaktan vazgeçmemi istiyorsan evi boşalt' dediklerini söyledi.

KAYNAK : İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    saçma sapan bir şey halk birbirine düştü. Bir apartmanda 2.500, 6.500 17.000 TL ye oturan kiracılar var. Asansör merdiven bahce vs paralarını 17.000 tl kira veren merdiven parası ödemek istemiyor 2500 tl kira ödeyen ödesin diyor o da apartman giderleri ortak diyor.. yani apartmanda bile huzur kalmamış. halk birbirine düşmüş. bizde kiralara devlet müdahale etsin diyoruz. bedavacılık işte
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşma ne ise o geçerli indi cıktı faiz dolar bana ne ne yazar ise o geçerli kira sorunu için de belli yerlere con evler koyun yapın sorun biter
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR