Kiralık yazısının yerini ‘kiralık değildir’ yazısı aldı! Fiyatlar fırladı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ’da binalarda bulunan kiralık yazısının yerini 'kiralık değildir' yazısı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2023 09:27 GÜNCELLEME 29.05.2023 09:27 EMLAK
Kiralık yazısının yerini ‘kiralık değildir’ yazısı aldı! Fiyatlar fırladı
Kiralık yazısının yerini ‘kiralık değildir’ yazısı aldı! Fiyatlar fırladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde binlerce insan hayatını kaybetti ve on binlerce insan da yaralandı. Yaşanan felaketin ardından özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'dan Elazığ'a gelen depremzedelerle birlikte kentte kiralık daire kalmadı. 

Boş olan yapılardaki dairelere ise ev sahipleri tarafından 'kiralık değildir' yazısı asıldı. Ev arayan vatandaşlar, büyük bir umutla TOKİ konutlarının yapılarak kendilerine teslim edilmesini beklemeye başladı.

6 Şubat depreminden önce Elazığ’a geldiğini belirten Feride Çetin, “Okul okumak için Elazığ’a geldim. Başta akrabalarımın yanında kalıyordum ama sonrasında arkadaşlarımla birlikte eve çıkmaya karar verdik. İlk zamanlarda kiralık evler çok fazla vardı ama şu anda hiç ev yok. 

Pencerelerde yazı yazmıyor, yazanlarda da 'kiralık değildir' yazılarıyla karşılaşıyoruz. Şu anda Elazığ’da ev bulamıyoruz. Depremin ardından yapılacak konutların bir an önce yapılması lazım. Çünkü hiçbir şekilde ev bulamıyoruz. Bizim gibi binlerce kişi var. Eğer konutlar en kısa zamanda yapılırsa çok güzel olur. Biz de artık kendi evimize çıkmayı çok istiyoruz'' dedi.

Kiralık ev bulamadıklarını aktaran Hatice Nur Aslan da, ''6 Şubat'ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin öncesinde ilanlara baktığımızda yeteri kadar ev vardı, fiyatlar da uygundu. Fakat depremden sonra hiçbir yerde ev bulamamaya başladık. Elazığ genelinde kiralık daire yok.

Sanırım ilanlarda bulunan evleri de hasarlı olduğundan dolayı ilandan kaldırmışlardır. Şu anda Elazığ’da ev sıkıntısı yaşıyoruz. Kent genelinde boş daire görüyoruz ama herhangi bir kiralık yazısı yazmıyor. Malum zaten depremin ardından kira fiyatları oldukça arttı” ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Yafer 10 ay önce Şikayet Et
    Devlet ypkmu ülkede kimse yokmu sesimizi ermenistana mı yunanistanamı dururak arkadaş israil e mi duriyurak ermeni olsa bu kadar gaddar olmazdı devlet öylee izliyor hiç bişey yaomıyor ev sahipleri milletin boğazına çökmüş devlet ortada yok arkadaş kimse bu gaddarlığa dur demiyor millet ayaklanıncamı el atacaksınız
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR