Kışa hazırlık! 800 mezar kazdılar...

Hava sıcaklığının kış mevsiminde sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da toprak bile donduğu için mezar kazmak neredeyse imkansız oluyor. Bu yüzden kış gelmeden kentte 800 tane mezar kazılıp hazırlandı. Mezar kazan işçilerden biri, “Kışın bir mezar kazmaktansa yazın 10 mezar kazmaya razıyız” dedi

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2019 07:54 GÜNCELLEME 28.10.2019 07:56 ÜLKE'DE BUGÜN
Kışa hazırlık! 800 mezar kazdılar...
Kışa hazırlık! 800 mezar kazdılar...

Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış mevsimiyle birlikte mezar kazımı da büyük bir sorun oluşturuyor.

Mezar açmakta zorlanıyorlar

Erzurum’da hava sıcaklıklarının eksilere düşmesi ile toprak buz tutunca mezar açmak isteyen görevliler zor anlar yaşıyor.

Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimi başlamadan önlemini alarak ilk etapta 800 mezar kazarak hazır hale getirdi.

Kış öncesi hazırlık


Abdurrahman Gazi Mezarlığı’nda kepçelerle açılan mezarları kazma ve küreklerle gün boyu düzelten belediye işçileri, kış öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu hizmetin çok doğru olduğunu ve bu kadar mezarın hazır hale getirilmesinden memnun olduklarını söylediler.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    erzurumun haberi bile insanı maneviyata yüneltiyor. varolsun dadaşlar.
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    müthis bi baslangic ve yasam ama cok aci bi son. insanin hayati nerde bitiyor. ölmeden önce ölümden sonrasina razi bi yasam sürdürmek icin yasayalim. insanda bi bitki gibi toprakdan cikiyor topraktan yiyor sonra toprak oluyur. ölümden sonra hangi bitki ne meyve veriri cekirdigimizi biz beliryoruz. mahser günü hesap günü kim den ne cikar belli olmaz. belli olan herkes ektigini bicecek.herkes in özü o gün ortaya cikacak.Allah islah etsin
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    elin adamı kışa hazırlık için mezar kazarken, biz de turşu yapıyoruz.. aradaki fark.
    Cevapla
  • turşu 4 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka?
    Cevapla
  • muhafız1969 4 yıl önce Şikayet Et
    ey nefsim ölmez misin . Ölüp de toprağa girmez misin.Nedir bu mal hırsı mülk hırsı,kariyer hırsı.Kara toprak bekliyor gel yerin burada diyor.Ama sen öleceğini bildiğin hale yakıyor, yıkıyor ve öldürüyorsun.
    Cevapla
  • okan aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün gayretini kabre iman ile girmeye harcamak aklı olan her insanın birinci vazifesidir .Allahım iman ile kabre girmeyi bizlere nasip et aminnnn
    Cevapla
  • MUSTAFA DEMİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR