Palandöken dağı eteklerindeki Çakalok mezrası sakinleri içme suyuna kavuştu

Erzurum'daki Palandöken Dağı'nın eteklerindeki Çakalok mezrası sakinleri uzun yıllardır beklediği temiz içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2022 13:17 GÜNCELLEME 24.09.2022 13:17 ÜLKE'DE BUGÜN
Palandöken dağı eteklerindeki Çakalok mezrası sakinleri içme suyuna kavuştu
Palandöken dağı eteklerindeki Çakalok mezrası sakinleri içme suyuna kavuştu

Daha önce mezraya su hattı çekilmesine rağmen vatandaşlar sağlıklı su alamamıştı. Bunun üzerine mezra sakinleri Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel müdürlüğüne müracaat ederek köylerinin su sıkıntı olduğunu belirttiler. ESKİ Genel müdürlüğü yaptığı incelemeler sonucu ESKİ Tekman ekibine talimat vererek çalışma başlatıldı.

Palandöken dağı eteğinde 2375 rakımla yaşam mücadelesini veren vatandaşlar için yoğun çaba sarf eden Tekman ESKİ ekibi mezrayı suya kavuşturdu.

"BİZLER UZUN ZAMANDIR DERE SUYU İÇİYORDUK"

Köyde ikamet eden vatandaşlar. "Bizler uzun zamandır dere suyunu içiyorduk Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel müdürlüğüne başvurduk yetkililer gelip incelemelerde bulundu ardında depomuz yapıldı ve ESKİ ekibi köyümüzde 2 kilometre uzakta olan ve Palandöken zirvesine yakın olan su kaynağını yaptılar suyumuz temiz ve lezzetli oldu depoya bağlandı. Bundan sonra su sıkıntısını çekmiyoruz emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dediler.

Köy halkı kanal kazısı sırasında toprak içinde çıkan taşları su borusuna zarar vermesin diye ayırdılar.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR