Gazeteciler Yazarlar Vafkı'ndan geleneksel iftar

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Ankara Temsilciliği'nce iftar verildi. İftara, Adalet Bakanı Ergin, Milli Savunma Bakanı Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, DSP Genel Başkanı Türker ve BBP Genel Başkanı Destici de katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.07.2013 00:03 GÜNCELLEME 25.07.2013 00:03 ETKİNLİKLER
Gazeteciler Yazarlar Vafkı'ndan geleneksel iftar
Gazeteciler Yazarlar Vafkı'ndan geleneksel iftar

ATO Congresium'da verilen iftara, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkenin misyon temsilcisi katıldı.

Adalet Bakanı Ergin, yemekteki konuşmasında, kardeşlik ve dayanışma duygularının eşlik ettiği iftar sofralarının dostların varlığıyla zenginleştiğini, manevi ziyafet sofralarına dönüştüğünü dile getirerek, böyle bir iftarda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ramazan sayesinde hayatın can yakıcı gerçeklerinden uzaklaşıldığını belirten Ergin, "Ramazan, dilimizden dökülenler kadar, gönlümüzden geçenlerin de gözümüzün baktıkları kadar gönlümüzün aktığı şeyleri de iyi ahlakın, nezaketin, hoşgörünün tavında dövme imkanını takdim ediyor bizlere" dedi.

Dünyanın manevi ikliminin de ramazanda hoyratlıktan nezakete, hırçınlıktan tahammüle, saldırganlıktan sabra, öfkeden hoşgörüye doğru değiştiğini ifade eden Ergin, günlük hayatın yoğunluğu içinde zaman zaman uzak düşülen paylaşma fikrinin de bu ayda yeniden canlandığını vurguladı.

"Bizim medeniyetimiz komşusu açken tok yatmayı yadırgayan bir inanç ve düşünce olgunluğunun eseridir. Bizim medeniyetimiz acının, gözyaşının, çatışmaların, fitnenin değil birliğin, dirliğin telifidir aynı zamanda. Bizim medeniyetimiz inanç ve düşünce farklılıklarıyla birlikte hoşgörünün, bireysel hürriyetlerle birlikte toplum dayanışmasının idraklerimizi biçimlendirdiği büyük insani değerlerin kaynağıdır" değerlendirmesinde bulunan Ergin, ramazanın kardeşlik duygularını tazelemesini, milletçe birlik ve dirlik için yeni bir fırsat oluşturmasını diledi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz

Milli Savunma Bakanı Yılmaz da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı üyelerinin birlik, beraberlik ve hoşgörüyü esas alarak çalıştıklarını belirterek, tüm dünyanın hoşgörü, barış ve karşılıklı anlayışa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başkasında kusur görenin kendisinde büyüklük görmüş olduğunu ifade eden Yılmaz. "Büyüklük de bizim hiç kabul etmememiz gereken bir husus. Siz bir adım atarsanız hiç şüpheniz olmasın ki onun karşılığı mutlaka gelir" diye konuştu.

"Ramazan Türk insanını doğal bir şekilde yansıtıyor"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de Türkiye'de bulunmaktan her zaman mutluluk duyduğunu ancak ramazan ayında burada bulunmanın daha da mutluluk verici olduğunu belirterek, "Ramazan ayı Türkiye'nin sıcak insanını ve misafirperverliğini güzel ve doğal bir şekilde yansıtıyor" dedi.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili de farklı ülkeler, dinler ve kültürlerden çok sayıda temsilcinin aynı iftar yemeğini, aynı umudu paylaştığını ifade ederek, "Yarın bugünden daha güzel olacak. Fransa olarak 20. yüzyılın acılarından ders aldık, yeni bir proje bulduk. Avrupa Birliği, bir barış projesi. İnşallah bu yol beraber devam edecek" diye konuştu.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil de Vakfın birlikte yaşama kültürünü esas alarak çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, "Elbette ki herkesten, çok geniş manada hüsnü kabul gördüğümüzü söyleyemeyiz. Elbette sizin hakkınızda endişeler, kaygılar üretilecek ve duyulacaktır. Hep şuna inandık, yıllar geçse de nabzımızı tutanların, insanı aziz tutma, özgürlükleri esas alma, çoğulcu ve demokratik anlayışı benimseyen duruşumuzu nabzımızdan her atışlarında aldıklarında, zannediyorum o kaygının ve endişenin yerini güven ve sevgi alacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Temel insani hak ve özgürlükleri esas alarak, çoğulcu bir anlayışı hayatın merkezine oturtarak, demokrasinin gereklerini yerine getirerek 21. yüzyılın yaşanabilir bir dünya olarak bir sonraki nesle bırakılabileceğini dile getiren Yeşil, "Kamu alanında etkiye sahip kanaat önderlerinden ilim dünyasını temsil edenlere, milletin mesuliyetini omzuna alan yönetim ve idari kadroların hepsine, her birimize sorumluluğun boyutu nispetinde vazifeler düşmektedir" ifadesini kullandı.

Yemekte, Vakfın Onursal Başkanı Fetullah Gülen'in 1996 yılında yaptığı bir konuşmanın ses kaydı da dinletildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR