Ramazanın ilk orucunu Akkuş’ta açtılar

Akkuş Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar masalarında yüzlerce vatandaş aynı anda iftar açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2015 12:27 GÜNCELLEME 19.06.2015 12:27 ETKİNLİKLER
Ramazanın ilk orucunu Akkuş’ta açtılar
Ramazanın ilk orucunu Akkuş’ta açtılar

Geçtiğimiz yıl başlattığımız “Sokak İftarları” programı kapsamında bu yılın ilk iftarı vatandaşların ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın katılımlarıyla Akkuş’ta yapıldı.  

Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım, Bülent Civelek, , İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl ve İlçe Başkanlarının da katıldıkları iftar programı Ordu Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterileriyle başladı. Tasavvuf dinletisi ve Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun konuk olarak katıldığı sohbet programı ile devam eden programda, Başkan Enver Yılmaz iftar sonrası bir konuşma yaptı.

Akkuşlulara seslenen Başkan Yılmaz, “ Ordu, büyükşehir olmadan önce Akkuş ilçesine su ve yol için yıllık toplam 800 bin lira kaynak aktarılıyordu. Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ise 2014 yılının son 2 ayı ve 2015 yılı itibariyle sadece ulaşım için harcayacağımız para 37 milyon liradır” şeklinde konuştu.

AKKUŞ, ULAŞIM KONUSUNDA ORDUMUZUN EN MAĞDUR İLÇESİYDİ

15 aylık bir büyükşehir süreci yaşıyoruz. Bizim için önemli olan bu süreç içerisinde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yerine getirebilmektir. Akkuş, ulaşım konusunda Ordumuzun en mağdur ilçesiydi. Bu mağduriyeti gidermek için İlçe Belediye Başkanımız, Kaymakamımız, Genel Sekreterimiz, OSKİ ve teşkilatlarımızla bir araya gelerek sorunları masaya yatırdık. Sorunları çözmek için de ciddi projeler hazırladık ve hayata geçirmeye başladık.

8 AYDA 37 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI

Büyükşehir olmadan önce Özel İdare’den Akkuş’a yol ve su için yıllık 800 bin lira kaynak aktarılıyordu. Büyükşehrimizin yaptığı organizasyonla 2014 yılının son 2 ayı ve 2015 yılı itibariyle sadece ulaşım için harcayacağımız para 37 milyon lira. 2017 yılı itibariyle Akkuş’un ulaşım, su ve kanalizasyon sorunlarını bitirmiş olacağız. Geçtiğimiz yıl Akkuş’un su sorunu vardı. Gerçekleştirdiğimiz proje ile Akkuş’un su sorununu çözdük. 

AKKUŞ’A DA KENT MEYDANI YAPILACAK

Akkuş’un imar konusunda da kalkınması için çalışmalar yürütüyoruz. Akkuş Belediyemizin bize göstereceği alana bir kent meydanı yapacağız. Çünkü Büyükşehir’in bir sözü vardı; “Her ilçeye bir kent meydanı yapacağız” diye. Şu ana kadar Ulubey ve Perşembe ilçelerimizde bu meydanları yaptık ve teslim ettik. Gölköy ilçemizde de çalışmalar başladı, 2 ay içerisinde bitireceğiz.  Ramazan ayının birinci gününde Akkuş’a bir kent meydanı yapma taahhüdümüzü siz değerli hemşerilerimizin huzurunda söz olarak veriyoruz. 

“AKKUŞ CEZAEVİ” HAYATA GEÇİRİLECEK

Yıllardır Akkuş’un büyük bir sorunu olan ve bir türlü gerçekleştirilemeyen bir cezaevi yapımı konusu vardı. Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’un devreye girmesiyle hükümetimiz bütün sorunları çözdü. Kısa bir süre içinde hükümetimizin kurulmasıyla birlikte, Akkuş Cezaevi için vermiş olduğumuz sözü yerine getireceğiz. 

HERKESİN RAMAZAN AYINI TEBRİK EDİYORUM

Ramazan ayının bu birinci gününde iftarımıza yoğun katılım gösteren tüm Akkuşlu kardeşlerimize, değerli Kaymakamımıza,  Ak Parti İl Başkanımıza, Altınordu İlçe Başkanımıza, İkizce, Çaybaşı Belediye Başkanlarımıza ve katılım gösteren tüm değerli misafirlerimize gönülden teşekkür ederken, katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm Akkuşlu hemşerilerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Programımızı canlı yayınlayan Kanal 52, Ordu TV ve ORT aracılığıyla bizleri izleyen tüm Ordu’ya, İstanbul’a ve Türkiye’ye Akkuş’tan sevgiler, selamlar gönderiyorum.

İFTARIN ARDINDAN VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Konuşmasının ardından akşam namazını Akkuş’ta kılan Başkan Enver Yılmaz, teravih namazı sonrası Akkuş’ta bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İlçenin sorunlarını dinleyerek, yapılması gerekenler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Akkuş ilçesine çok önemli hizmetler getirdiğini ve bunun artarak devam edeceğini vurguladı. 

GECEYİ AKKUŞ’TA GEÇİRDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bu Ramazanda farklı bir uygulamaya da imza attı. Hangi ilçede iftar açtı ise geceyi o ilçede geçiren Başkan Enver Yılmaz, Ramazan öncesinde bu konuda bir açıklama yaparak;  iftar yapacağı ilçelerde gün içerisinde bazı ziyaret ve incelemelerde bulunacağını, bu incelemelerde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce sürdürülen yatırımlar ve hayata geçirilecek çalışmalarla ilgili yetkililerle görüş alışverişinde bulunacağını ve iftar sonrasında da geceyi o ilçede geçireceğini belirtmişti.

Akkuş ilçesinde iftar öncesindeki bu düşüncesini hayata geçiren Başkan Enver Yılmaz, Kızılelma ve Çayıralan Mahalleleri’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce sürdürülen yol çalışmalarını inceledi, ardından da Akkuş ilçesi Küçük Kertil mesire alanını gezdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR