180 bin kişiye iftar yemeği ve kumanyası

Türk Kızılay’ı Diyarbakır Şubesi bu Ramazan ayı boyunca 180 bin kişiye iftar yemeği ve iftar kumanyası ikram edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2021 11:46 GÜNCELLEME 13.04.2021 11:46 ETKİNLİKLER
180 bin kişiye iftar yemeği ve kumanyası
180 bin kişiye iftar yemeği ve kumanyası

Ramazan ayı boyunca yapacakları yardımlar ve etkinlikler hakkında bilgi veren Türk Kızılay’ı Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık, bu Ramazan ayında 180 bin kişiye iftar yemeği ve kumanyası ikram etmeyi hedeflediklerini aktardı.

"RAMAZAN SEVİNCİNİ YAŞATMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

Kızılay Hilal-i Ahmer bir Ramazan ayına ulaşmanın heyecanı ile tekrar ihtiyaç sahiplerinin fakirin, fukaranın, garibin, dul, yetim ve öksüzün, yaşlının, engellinin umudu olmaya bu ailelerimizi ziyaret ederek, dertleri ile dertlenip ayni ve nakdi yardımlar ile sevindirmeye devam edeceğini belirten Işık, “Diyarbakır Kızılay olarak tüm il ve ilçelerimizde siz değerli bağışçılarımızın, gıda kolisi, hijyen kolisi, çocuk kiti, sevgi bohçası, giyim, zekat, fitre, fidye, adak kurbanı ve diğer destekleriniz ile 20 bin Aile, 80 bin kişiye ulaşmayı hedefledik ve bu ailelerimize Ramazan sevincini yaşatmaya gayret edeceğiz. Aşevimizden Ramazan ayı boyunca 180 bin kişiye iftar yemeği ve iftar Kumanyası ikram etmeyi hedefledik. Kızılay, yalnız yaşayan Nene ve Dedelerimize 15 aydır olduğu gibi fakirliğine ve zenginliğine bakmadan evlerine aş ve yemek götürmeye devam edecektir” dedi.

ÇOCUKLAR SEVİNDİRİLECEK, RAMAZAN ŞENLENECEK

Kızılay olarak bağış durumu ve imkanları dahilinde toplumun en fakirinden başlayarak sınırlı sayıda olsa da ihtiyaç sahibi bazı ailelerimize bankada Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarına 500 lira yatırmak sureti ile nakdi yardımda bulunmaya devam edeceklerini aktaran Işık, “Çocuk yardım kolileri ile Ramazanda ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarını sevindirerek Ramazanı şenlendirecek. Ramazan ayı boyunca giyim butikleri ve şube ve temsilcilikleri ile ihtiyaç sahibi ailelerimize giyim yardımında bulunarak bayram sevincini yaşatmaya devam edecek. Ramazan ayında, bedensel engelli, görme engelli, zihinsel engelli, otizm, çölyak hastası, kanser hastası ve Kelebek hastası olan ihtiyaç sahibi ailelerimize bağışçılarımızın desteği ile yardım etmeye, evlerini şenlendirmeye devam edecektir” diye konuştu.

HASTA YAKINLARINA İFTAR KUMANYASI

Kızılay olarak Ramazan ayında hastanede şifa bekleyen hasta yakınlarına iftar kumanyası vereceklerini ifade eden Işık, “3 hastanemizin 4 noktasında bu kumanyalar verilecek ve Ramazan ayında ülkemizde misafir olan ancak Avrupa’ya göç eden düzensiz göçmenlere iftar kumanyası vermeye ve yaralı, hasta olanların yaralarını sarmaya devam edeceğiz. Gelin el verin, destek verin bu Ramazan ayında yoksulların evlerini şenlendirelim, yapacağımız yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelerimizi sevindirelim” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR