Hacı Bayram-ı Veli türbesi ziyarete kapandı

Hacı Bayram-ı Veli türbesi bu ramazanda da Kovid-19 tedbirleri nedeniyle ziyaretçilere yasak.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2021 13:46 GÜNCELLEME 16.04.2021 13:46 ETKİNLİKLER
Hacı Bayram-ı Veli türbesi ziyarete kapandı
Hacı Bayram-ı Veli türbesi ziyarete kapandı

Anadolu'nun önde gelen mutasavvıflarından Hacı Bayram-ı Veli'nin ismini taşıyan cami ise teravih namazları dışında cemaate açık olacak. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle geçen yıl ziyarete kapalı olan Ankara'nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden Hacı Bayram-ı Veli türbesi ve caminin bodrumunda bulunan çilehane de ziyaret edilemeyecek. Hacı Bayram-ı Veli ve kendisinden sonra gelen şeyhlerden sekiz kişinin defnedildiği türbe ramazan ayında da sadece dışarıdan görülebilecek.

TÜRBE DIŞARIDAN ZİYARETE AÇIK

Hacı Bayram-ı Veli Camisi baş imam hatibi Ahmet Karalı, Kovid-19'dan önceki ramazanlarda türbeye ziyaretçi akını olduğunu söyledi. Salgın nedeniyle türbenin son iki ramazanda içeriden ziyarete kapalı olduğunu belirten Karalı, "Bu sadece ramazana has bir uygulama değil, pandeminin başlangıcından itibaren türbe dışarıdan ziyaret ediliyor." dedi.

“TERAVİH NAMAZLARIMIZI EVDE KILIYORUZ”

Koronavirüs nedeniyle ramazan ayını aslına uygun bir şekilde eda edemedikleri için üzgün olduğunu dile getiren Karalı, "Bu sene maalesef geçmiş yıllarda olduğu gibi Ramazan-ı Şerif'i coşkulu bir şekilde idrak edemiyoruz. Teravih namazlarımızı evde kılıyoruz. Ümit ediyoruz ki tez zamanda bu hastalık illetinden kurtuluruz. Eski günlerde olduğu Rabb'im bizleri tekrar burada omuz omuza namazlarımızı eda etmeyi bahşeder." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR