Esenler'de ramazan coşkusu

‘Esenler’de Ramazan’ programının konuğu şair Dursun Ali Erzincanlı ile Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Toptaş oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2021 09:43 GÜNCELLEME 21.04.2021 09:43 ETKİNLİKLER
Esenler'de ramazan coşkusu
Esenler'de ramazan coşkusu

Esenler Belediyesi’nin internet üzerinden yayın yapan kanalı Şehir Ekranı TV, Ramazan ayına özel hazırladığı içeriklerle on bir ayın sultanının manevi iklimini evlere taşımaya devam ediyor. Nur Haktan’ın sunumuyla ekranlara gelen ‘Esenler’de Ramazan’ programının konuğu şiirleriyle yüreklere dokunan Dursun Ali Erzincanlı ile Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Toptaş oldu. Programa Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu video konferans ile katıldı. Program, Hafız Osman Bostancı’nın Kur’an tilavetiyle başladı.

“İSTANBUL HERKESİN ÖZLEMİ”

İstanbul’da Sivaslı nüfusunun oldukça fazla olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, “İstanbul herkesin özlemidir. Herkesin özlemi olan İstanbul’da bulunmak en önemli nasiplerden biridir. Meseleyi göç ve göçün getirdiği sorunlar olarak değil İstanbul’da yaşamak gibi güzel bir nasibe ulaşıp ulaşmamak olarak bakmak lazım. İstanbul tarihi, kültürü ve birikimiyle medeniyet değerleri açısından herkesin dikkatle izlemesi gereken bir şehirdir. Bu anlamda Sivaslı kardeşlerimiz büyük bir şansı taşıyorlar” şeklinde konuştu.

“İLİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ”

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Güler ise şunları kaydetti: “Bizler Sivaslılar olarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bu noktada da İstanbul’da sayısal olarak birinci sıradayız. Esenler’de Dörtyol Meydan’da düzenlenen Ramazan etkinliklerine katılmıştık. Anadolu’yu Esenler’de yaşamak çok değerliydi ama son bir yıldır dünya olarak salgın sınavından geçiyoruz. Bizim de Ramazanlarımız buruk geçiyor. Sivaslılar bu zor günlerde bölüşerek varlıklarını paylaşarak Ramazan’ın anlamına uygun bir şekilde birlik ve beraberlik içinde bu mübarek ayı idrak ediyor” dedi.

“ESKİ GÜNLERİMİZE BİR AN EVVEL DÖNELİM”

Programda şiirler seslendiren Şair Dursun Ali Erzincanlı, “Salon koltuklarının boş olması insanın içini acıtıyor. Allah-u Teâla bu salgın sürecini, imtihanımızı liyakatli bir şekilde vermeyi nasip buyursun. Eski günlerimize bir an evvel dönelim. Yine izleyicilerimizin gözlerine bakarak şiirlerimizi okuyalım, sohbet edelim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR