Almanya'dan tepki çeken karar! Türkiye hazımsızlığı baş gösterdi

F Grubu'nda son olarak Çekya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım, EURO 2024'te son 16 turuna yükseldi. Turnuvanın ev sahibi Almanya, Türkiye'nin maçları ile ilgili tepki çeken bir karara imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2024 00:10 GÜNCELLEME 29.06.2024 16:09 EURO 2024
Almanya'dan tepki çeken karar! Türkiye hazımsızlığı baş gösterdi
Almanya'dan tepki çeken karar! Türkiye hazımsızlığı baş gösterdi

EURO 2024'te heyecan tam gaz sürerken ev sahibi Almanya, son 16 turu maçları öncesi aldığı kararla Türk taraftarların tepkisini çekti.

Turnuvada son olarak F Grubu'nda Çekya ile karşılaşan ve rakibini 2-1 mağlup edip son 16 turuna yükselen Türkiye, 2 Temmuz Salı günü Avusturya ile kozlarını paylaşacak.

Bu maç öncesi Alman devlet televizyonları ARD ile ZDF, Leipzig şehrinde oynanacak müsabakayı canlı yayınlamama kararı aldı.



YAKLAŞIK 4 MİLYON TÜRK VERGİ ÖDÜYOR


Yaklaşık 4 milyon gurbetçi vatandaşımızın bulunduğu Almanya’da, üç ayda bir kez olmak üzere devlet kanalları ARD ve ZDF’e yaklaşık 55.08 Euro Radyo Televizyon vergisi ödeniyor.

Bu durumda Almanya'daki Türkler, televizyon vergisi de ödedikleri halde maçı devlet kanallarında izleyemeyecekler.

Devlet televizyonlarının kararı ülkede özellikle Türkler tarafından büyük tepki ile karşılanırken Almanya'daki vatandaşlar da kamu televizyonlarının bu kararını protestoya hazırlanıyorlar.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 419 TÜMÜ
  • Korkmaz 1 gün önce Şikayet Et
    1 Temmuz dan ihtibaren tüm almanyada tüm kanallar bazı özel yayın kurumlarına devredildi kanalları izlemek için o anlaşmalı yayımcı firmalarla sözlelme yapmalısın kanallara izleyebilmek için. Bugün den ihtibaren almanyada tv kanalları başka yayımcı kurumlara geçti yani anlaşma yaptılar. İzlemek için sende bu kurumların herhangi birinden sözleşme yapmalısın. 10€ dan başlar fiyatlar.
    Cevapla
  • KürŞad 2 gün önce Şikayet Et
    TRT çağrı merkezi ile her görüşmede şifreli olmadığını, teknik arızadan dolayı yayının kapalı olduğu söylendi. TRT1 ve TRT Spor kanalları şifreli maalesef. Ve o teknik arıza da her nedense hep maç saatlerine denk geliyor. Tabii den izletin diyorlar. Ve Tabii nin de TRT ye ait olduğunu öğrendik bu arada. Alman meselesinw gelince, hala Haçlı zihmiyetindeler hala hazımsızlar.
    Cevapla
  • Dogan gurbet 2 gün önce Şikayet Et
    Trt niye frekans değiştiriyor. Sanki herkes freka.s değiştirmeyi biliyor. Biz finale oynayalım da o zaman vermesinler canli yayını... görelim. haha
    Cevapla
  • Sabri 2 gün önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bizde TRT'de izliyoruz bu maçları bizde şifre yokda size özel mi Şifre koyuyorlar
    Cevapla
  • Osman ercan 1 gün önce Şikayet Et
    Evet aynen öyle maçların yayın hakkı almanya kanalları satın almış trt nin yayınları sadece türkiyenin içinde yayınlanıyor yurt dışı yayınlarına sansür uygulanıyor onun için maçı izlemek isteyen sadece ard ve zdf alman kanallarından izlemek zorunda trt kanalları sadece şifreli spor tv lerden izleniyor o maçlarıda özel şifreli decoderi olan izliyor trt karartma uyguluyor o zaman mademki
    Cevapla
  • D g 2 gün önce Şikayet Et
    Ben Türkiye de yaşıyorum TRT şifreli veriyor maçı izleyemiyorum cepden izliyorum burasıda Türkiye büyük devletizya çagatladık utanıyrum cepden izlerken
    Cevapla
  • Netitrebet 2 gün önce Şikayet Et
    Biraz daha derine göm kafanı kuma. Biraz daha kötüle devletini haksız yere. Herkes açıklanan frekanstan çatır çatır izliyor.
    Cevapla
  • Ağası 2 gün önce Şikayet Et
    Gerçekten haberin yok ya da Almanya 'ya yalakalık için provakatörlük yapıyorsun Trt yayın frekanslarını yayınladı kimse cepten ödemiyor trt 'den bedava izliyoruz çok şükür
    Cevapla
  • Kadirizm 2 gün önce Şikayet Et
    TRT mecburiyetten öyle veriyor.ayrıca verdiği yeni frekansları girerek izleyebilirsiniz.Bilmiyorsunuzdur belki
    Cevapla
  • Mbolukbas 2 gün önce Şikayet Et
    Boş safsata yapma
    Cevapla
  • Serdar 2 gün önce Şikayet Et
    TRT Sana şifresini vermiş, Tv ni frekanslara göre ayarla izle.. Ben nasıl izliyorum. Bu TRT ile ilgili değil, yayıncı kuruluşun aldığı bir karar ve tüm ülkeleri kapsıyor.
    Cevapla
  • Zafer 2 gün önce Şikayet Et
    Arkadaş TRT açıklama yaptı ya okur yazar değilsin yada art niyetli. UEFA bu tarz maçlar için farklı bif frekans dan yayın için zorunlu tutuyor ve o frekans dağıtıldı. Uydu içinde arama yap şifresiz izle. Her okta muhalefet e gerek yok. Bıktık bu kutuplaşma dan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR