Sürprize izin yok! İngiltere yarı finale yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde 120 dakikası 1-1 biten maçta İngiltere, İsviçre'yi penaltılarda 5-3 yenerek yarı finale yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2024 21:41 GÜNCELLEME 07.07.2024 00:31 EURO 2024
Sürprize izin yok! İngiltere yarı finale yükseldi
Sürprize izin yok! İngiltere yarı finale yükseldi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde İngiltere ile İsviçre karşı karşıya geldi. Düsseldorf Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 berabere sona erdi. 

Karşılaşmada İsviçr'nin golünü 75. dakikada Embolo atarken İngiltere'nin golünü 80. dakikada Saka kaydetti. 



İNGİLTERE PENATILARDA ÜSTÜNLÜK KURDU

Kazananı belirlemek için karşılaşma seri penaltı atışlarına gitti. Penaltılarda İngiltere, İsviçre'ye 5-3 üstünlük kurdu. 

İngiltere'de Palmer, Bellingham, Saka, Toney ve Arnold penaltı atışını gol çevirdi. İsviçre'de ise Schar, Shaqiri ve Amdouni penaltıyı gole çevirirken Akanji kaleci Pickford'u geçemedi. 

Bu sonucun ardından İngiltere, EURO 2024'te yarı finale yükselirken İsviçre turnuvaya veda etti. İngiltere yarı final mücadelesinde Hollanda - Türkiye eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. 



İngiltere: 1 - İsviçre: 1

Stat: Düsseldorf Arena

Hakemler: Daniele Orsato, Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (İtalya)

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Konsa (Dk. 78 Palmer), Trippier (Dk. 78 Eze), Mainoo (Dk. 78 Shaw), Rice, Saka, Bellingham, Foden (Dk. 115 Alexander-Arnold), Kane (Dk. 109 Toney)

İsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Rieder (Dk. 63 Zuber), Freuler (Dk. 118 Sierro), Xhaka, Aebischer (Dk. 118 Amdouni), Ndoye (Dk. 98 Zakaria), Vargas (Dk. 63 Widmer), Embolo (Dk. 109 Shaqiri)

Goller: Dk. 75 Embolo (İsviçre), Dk. 80 Saka (İngiltere)

Sarı kartlar: Dk. 32 Schar, Dk. 85 Widmer (İsviçre), Dk. 67 Kane (İngiltere)

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bekle bizi,
    Cevapla
  • ErenDerdiçok 2 ay önce Şikayet Et
    İsviçre milli takımı yükselen futbol trendiyle yine dikkatleri çekti maça çok iyi hazırlanmışlar diri ezilmeyen futbol sergilediler penaltı kaçırılması futbolda talihsiz bir an takımı Murat Yakın hocamı ekibinide tebrikediyorum.Normal sürede güzel futbollarını golle süsleyen iki takımın futbolcuları alkışı hakettiler.Yarı finale çıkacağız inşallah sıkı hazırlanmalıyız maça zorlu rakip
    Cevapla
  • HALİL CEBECİ 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın başının belası
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Oo tam dişimize göre rakip ingilizler yenip final oynamak ne güzel
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Şu takımlar yenileyecek takım yok yeterki ruh olsun haydi türkiye sen bunlardan daha iyisin bence izliyorum Macı tık yok yani çerez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR