Fenerbahçe'deki en büyük sorun!

Oyunu domine etme ve pozisyon üretmede Süper Lig'de başı çeken Fenerbahçe son vuruşlarda sınıfta kalıyor. Beklentiyi gerçeğe dönüştürme beceriksizliğiyle puanlar eriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2019 11:48 GÜNCELLEME 11.10.2019 21:16 Fenerbahçe
Fenerbahçe'deki en büyük sorun!
Fenerbahçe'deki en büyük sorun!

Sezona mutlak şampiyon parolasıyla başlayan Fenerbahçe, açılış maçında Gaziantep'i 5-0'la geçerek dikkatleri üzerine çekmişti. Ancak sonraki haftalarda işler pek de sarı-lacivertlilerin planladığı gibi gitmedi. Özellikle Alanya'daki mağlubiyet Fenerbahçe'nin dengesini bozarken, Kadıköy'deki Antalya yenilgisi hesapları tam anlamıyla altüst etti.

Sakatlıklarla boğuşan sarı-lacivertlilerde birçok oyuncunun kendi mevkii dışında görev alması Ersun Yanal'ı zorlasa da en büyük problemin son vuruş olduğu ortaya çıktı. Topa sahip olma, pas başarı oranı, şut ve gol beklentisi gibi önemli istatistiklerde ligin en iyisi olan Fenerbahçe, gol ve gole çevirme oranlarında ise hayal kırıklığı yaşadı.

Geride kalan yedi haftada 11 gol kaydeden Fenerbahçe, yakaladığı gol pozisyonlarının sadece yüzde 10'nunda topu ağlarla buluşturabildi. Ofansif verimlilikte ligin en kötü yedinci takımı olan sarı-lacivertliler, gole çevirme oranında 12. sırada kalırken gol beklentisine göre Galatasaray'dan sonra en kötü 2. olarak dikkat çekti. Buna rağmen teknik heyet takımın genel performansından ve mücadelesinden memnun olduğu ortaya çıktı.

Gol kısırlığında takımdaki önemli eksiklerin yanı sıra, son pas tercihlerinin ve son vuruşların etkisi olduğunu düşünen teknik direktör Ersun Yanal, oyuncularına bu konuda görüntülü analizlerle eksiklerini gösterirken, özel idmanlarla bu sorunu aşmaya çalışıyor. Yanal, takımdaki bütün taşların yerine oturmasıyla sıkıntının geride kalacağına inanıyor.

 

 

YORUMLAR 4
  • Kayseri 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaj kenarda niye duruyor ferrari dururken ersun fiata biniyor
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben söyleyeyim size gazisehir maçında FB haksız penaltı ile maça 1-0 önde başladı o yüzden 5-0 kazandı yoksa takım koca bir 0(sıfır)
    Cevapla
  • mustafaa 4 yıl önce Şikayet Et
    o senin zorundan
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    tm
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR