Dev anlaşmanın detayları ortaya çıktı!

Türkiye Bankalar Birliği ile Fenerbahçe anlaşmaya vardı. İki yıl geri ödemesiz 12 yıllık 500 milyon TL kredi alacak sarı-lacivertlilerin takım harcama limiti 400 milyon TL'ye yükselecek.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2020 10:18 GÜNCELLEME 09.09.2020 23:20 Fenerbahçe
Dev anlaşmanın detayları ortaya çıktı!
Dev anlaşmanın detayları ortaya çıktı!

Bir seneyi aşkın süredir devam eden Fenerbahçe ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) arasındaki görüşmeler sonunda tamamlanıyor; üstelik sarı-lacivertli kulübün istediği yönde.

Yapılandırma anlaşmasına şimdiye kadar imza atmayan Fenerbahçe, 2 yıl geri ödemesiz 12 yıllık kredi sözünün alınmasının ardından diğer detayları da çözdü. İşte anlaşmanın önemli unsurları ve kazandırdıkları…

1: Kişisel kefalet yok

Bankaların, verilecek krediye karşılık Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan istediği şahsi kafalet şartı anlaşmaya konmadı. Koç, borcun kendisinden önceki yönetime ait olduğunu belirtip "Biz niye kulübü bu hale sokan insanların borcuna kefil olmak zorunda kalalım" ifadesini kullanıyordu.

2: Limit sorunu bitecek

Yapılandırmadan 500 milyon TL gelecek. Bu rakamla takım harcama limiti sorunu ortadan kalkacak. Fenerbahçe'nin sponsorlukların da etkisiyle 400 milyon TL'lik limite sahip olacağı belirtiliyor. Bu rakam da federasyonla olan sorunları ortadan kaldırıp transferlere lisans çıkartılmasını sağlıyor.

3: Prosedür beklenmeyecek

Beş bankanın oluşturacağı konsorsiyumdan büyük miktarda kredi çekecek Fenerbahçe, resmi prosedürler ve imzaları beklemeyecek. Normal şartlarda bu sürecin iki ayı bulabileceği belirtiliyor. Ancak transfer döneminin sürmesi nedeniyle gereken limit hemen açılacak.

4: Rakiplere de ek bütçe

Ali Koç ve ekibinin, TBB görüşmelerinde üzerinde durduğu ve büyük mücadele verdiği diğer bir nokta da "Rakipler 1 lira fazla alırsa kabul etmeyiz" tavrıydı. Yapılandırma anlaşmasının 12 yıla revize edilmesiyle diğer kulüpler de yaklaşık 250 milyon TL ek kredi alabilecek. (Sözcü)

 

 

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de madem şahsi kefaletsiz, 2 yıl ödemesiz, 12 yıl vadeli kredi var neden esnaf ve sanayiciye verilmiyor. Bu gün bütün futbol kulüplerinin ekonomik durumu en batık esnaftan batıkken bu kredi neyin nesi? Pandemi devam etse, yayın kuruluşu çekilse bu krediyi kim ödeyecek?
    Cevapla
  • Necdet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık ya hay sizin topunuza futbolunuza gidin şirketlerinizi yönetin futbolu ,futbol bilenler yönetsin uygulasın çok para lazımsa satın katarlılara klüpleri yazık be
    Cevapla
  • K.osmanoglu.van 3 yıl önce Şikayet Et
    ya fb cenk tosun nerden çıktı sizin başka işiniz yokmu zaten gelmez 35 yaşına girer bi 3 yılda turkiyede ne vurdumsa politikası buraya gelen yabancılar örneği
    Cevapla
  • Samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben devletin yerinde olsam bu 3 büyüklere 5 kuruş yardımda bulunmam. Taraftar her platformda devlete sövecek devlet hala yardım edecek yok öyle.
    Cevapla
  • a.colak 3 yıl önce Şikayet Et
    Gezici koc verseye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR