'Futbolda Sözde şike' davasında karar!

Yeniden görülen "futbolda şike" davasında, Aziz Yıldırım, Mecnun Otyakmaz ve Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 23 sanık beraat etti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2020 12:45 GÜNCELLEME 06.11.2020 15:15 Fenerbahçe
'Futbolda Sözde şike' davasında karar!
'Futbolda Sözde şike' davasında karar!

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararı Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin usul eksikliği nedeniyle bozması sonucu yeniden görülmeye başlanan "Futbolda şike" davası, Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

 

 

Mahkeme, 16 Temmuz 2020 tarihinde, Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin dosyasının ayrılmasına, 2016/62 no'lu dosyanın incelenmek üzere istenmesine, kumpas davasındaki delillerin gözden geçirilmesine ve yeni duruşmanın 6 Kasım 2020 tarihine ertelenmesine hükmetmişti. 31 sanık hakkındaki dava saat 10.00'da, Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte 6 kişinin yer aldığı diğer dava ise 11.00'de başladı.

Bugün yeniden görülmeye başlanan duruşmaya; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri Fethi Pekin, Burak Kızılhan, eski başkan Aziz Yıldırım, eski yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım, Önder Fırat, İlhan Ekşioğlu, Cenk Başak ve avukat Naim Karakaya katıldı.

 

 

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin bozduğu davanın aralarında Fenerbahçe eski yöneticisi Şekip Mosturoğlu ve Ümit Karan'ın da bulunduğu 20 sanık yönünden görülen davasında, savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, 19 sanık hakkında şike ve teşvik primi suçlarından delil yetersizliğinden beraat istedi. Sanık Hakan Karaahmet hakkında 6 aydan 1 yıla kadar hapis istendi.

BERAAT KARARI

"Futbolda şike" davasında, Mecnun Otyakmaz ve Şekip Mosturoğlu'nun da bulunduğu 19 sanığın "şike ve teşvik primi" suçlarından beraatine karar verildi. Sanık Hakan Karaahmet'e ise "konut dokunulmazlığı ihlaline azmettirme" nedeniyle 6 bin TL adli para cezası verildi

AZİZL YILDIRIM VE 4 SANIK İÇİN BERAAT TALEBİ

Yargıtay'ın bozduğu "Futbolda şike" davasının, aralarında Fenerbahçe Eski Başkanı Aziz Yıldırım'ın bulunduğu 5 sanık yönünden görülen davasında, savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi'nin "şike" ve "teşvik primi" suçlarından beraatini talep etti. Sanik Selim Kımıl hakkında "tehdit" suçundan ceza istendi.

AZİZ YILDIRIM BERAAT ETTİ

"Futbolda Şike" davasında sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak ve Ahmet Çelebi "şike" ve "teşvik primi" suçlarından beraat etti.

Sanık Selim Kımıl'a ise "tehdit" suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • Ati 3 yıl önce Şikayet Et
    FETÖ 'yu savunmayın bos yere.
    Cevapla
  • hamit abitoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    kongrede şike yaptıysam da kulüp için yaptım dememiş miydi birileri. tamam fetö herhaltı kendine rant sağlamak için kullandı diye toptan hiçbirşey olmadı diyecek halimiz yok. 17 de 17 galibiyet dünyada kimseye nasip olmadı hiç bir mantık izah edemez. ki bu zat mustafa denizliyi de kovarken bu takımı o mu şampiyon yaptığını zannediyor dememiş miydi?
    Cevapla
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmayı bir daha dinle.O kuluple yönetici ayrımı olmadığını söylüyor.Herkesi senin gibi okumuyor zannediyorsun.
    Cevapla
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanların ən güzel yıllarının hesabını kim verecek
    Cevapla
  • Guiadoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Aziz yıldırımı yuhalayanlari atın. Koçu da gönderin.
    Cevapla
  • Süleyman Aga 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamıyorum arkadaş Fetö mahkemeleri karar verirken bu kararlara uyun diye atıp tutanlar şimdiki mahkeme kararlarına neden karşı çıkıyorsunuz? Sizin mahkemelerin hakim ve savcıları kaçtı be!Polisiniz kaçtı be! Derdiniz ne sizin? Fetö'cüsünüz denildiğinde de kızıyorsunuz! Fetö mahkemelerinin kararlarını savunanlara ne denir, siz söyleyin o zaman.
    Cevapla
  • Resul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar! Nokta!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR