Fenerbahçe'den tarihi 'VAR' hamlesi!

Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray derbisinin ardından radikal bir karar aldı. Sarı-lacivertliler, ofsaytta topa ilk dokunma anı ve ofsayt çizgisinin hangi kamera açısından çekildiği gibi konularda inceleme başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2021 12:12 GÜNCELLEME 13.02.2021 12:13 Fenerbahçe
Fenerbahçe'den tarihi 'VAR' hamlesi!
Fenerbahçe'den tarihi 'VAR' hamlesi!

Fenerbahçe yönetimi, Galatasaray derbisinin ardından VAR sistemiyle ilgili tarihi bir karar aldı.

Sabah'ın haberine göre; derbi sonrası bu konuyla ilgili resmi siteden açıklama yapan kulüp, VAR skandallarının devam etmesi halinde konuyu Avrupa'ya taşıyacak. Fenerbahçe, özellikle topa ilk dokunma anının nasıl belirlendiğine dair yoğun bir mesai harcadı.

ÇİZGİ HANGİ AÇIDAN ÇEKİLİYOR

Bir saniye içerisinde 24 farklı karenin bulunduğu, bu karelerden herhangi birinin seçilmesinin ofsayt kararını tamamen değiştirebileceği fark edildi. Bunun dışında ofsayt çizgisinin çekilmesinde herhangi bir kaydırma yapılamayacağı görüldü.

Çizginin çekilmesinde sıkıntı yok, çünkü bunu bir otomasyon programı yapıyor. Ancak çizginin hangi açıdan çekildiği ofsayt konusundaki kararı değiştirebiliyor.

PELKAS VE OZAN'IN GOLLERİ ÖRNEK

Yüzde 100 doğru karar için çizgi çekilen oyuncularla aynı hat üzerinde bir kamera açısı gerekiyor. Pelkas (Gaziantep) ve Ozan'ın (G.Saray) iptal edilen gollerinde kamera açısı aynı hat üzerinde değil.

Fenerbahçe bu konuyla ilgili tespitler yapmaya devam edecek. Premier Lig ve Bundesliga'daki örnekler bu dosyaya eklenecek. Kalan lig maçlarında benzer bir durum yaşanırsa, dosya Avrupa'ya taşınacak.

Konunun uzmanlarından Türkiye'deki VAR çizgisi uygulamasının standartlara uygun olup olmadığı sorgulanacak.

YORUMLAR 88 TÜMÜ
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    ağlamaktan yorulmadınız çokmu koy du yenilmek.suç bastırmak için yeterince ağlamıyosunuz biraz daha ağlayın çok günahınız var
    Cevapla
  • yılmaz seven 3 yıl önce Şikayet Et
    buralara gelip yorum yapıpta ağlayan belli
    Cevapla
  • Baksen 3 yıl önce Şikayet Et
    tutuştun tabi şampiyonluğun kolay olmayacağını anladın nasıl olurum diye dert yanıyor sana kapak gibi cevap vereyim şampiyon olamayacaksın lig bitiminde valizini alıp geldiğin yere döneceksin ali koç bye bye
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da; ne kadar çok FETÖ'nün ele geçiremediği, yıkamadığı takımdan nefret eden FETÖ sevici varmış. Vah ki memleketimin haline. Gerçi şu aleyhte yorum yapan arkadaşlar Fenerbahçe yenilsin diye yahudi takımını da tutarlar, ermeni takımını da. (Gerçi geçmişte de öyle olaylar olmuştu ya neyse)
    Cevapla
  • Gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koç "hakemler de insan"
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki adamlar cok iyi oynamis da haklari yenmis.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    kötü oynuyor diye bi takımın hakkı yenir diye bir madde mi var ? iyi oynadık kötü oynadık o bizi ilgilendirir ama hakemler art niyetliyse susmayız ! sizin gibi yenseniz de yenilseniz de hakemle hakemsiz her zaman ağlayan taraftarlardan değiliz hakkımız yenildiği zaman da konuşuyoruz hakkımız yenilmediği zaman da.. sadece adil olsunlar yeter biz bunun mücadelesini veriyoruz..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle tabi. Ortada bir hak yeme var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR