Fenerbahçe TFF'ye Ahmet Çakar'ın iddiasını sordu

TFF'nin, Fenerbahçe yöneticilerinin VAR operatörü hakkındaki iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapmasının sarından sarı-lacivertli takım resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.03.2021 19:31 GÜNCELLEME 15.03.2021 19:31 Fenerbahçe
Fenerbahçe TFF'ye Ahmet Çakar'ın iddiasını sordu
Fenerbahçe TFF'ye Ahmet Çakar'ın iddiasını sordu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Fenerbahçe yöneticileri Selahattin Baki ve Alper Pirşen'nin VAR operatörü hakkındaki iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaptığını açıklamasının ardından sarı-lacivertli kulüpte bir açıklama yaptı. 

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklama ve ilgili açıklamada belirtilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapıldığı bilgisi geç kalınmış olmakla beraber, tarafımızca memnuniyetle karşılanmıştır.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, Türk futbolunda tüm dinamikleri ilgilendiren bu adım ve devamındaki gelişmelerin birebirde ciddiyetle takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Atılacak her türlü hukuki adıma gereken desteği sağlayacağımızı ifade ediyoruz.
 
Bu gelişmeyi memnuniyetle karşılamakla birlikte açıklamada belirtildiği şekliyle Hawk-Eye firmasının VAR operatörlerinin, göreve getirilirken detaylı geçmiş ve adli sicil taramalarının kendileri tarafından yapıldığı vurgusunun yeterli olmadığını düşünüyoruz.
 
Firma ve operatörleri ile ilgili bu incelemelerin en derin ayrıntısına kadar devletimizin ilgili kurumları ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılmasının da zaruri olduğunu vurgulamak isteriz.

 

Bununla birlikte, ulusal bir kanalda futbol yorumcusu olarak görev yapan Ahmet Çakar’ın ilk olarak 8 Kasım 2020’de dile getirdiği, “Faal bir hakemle konuştum. Hakemler Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar.” şeklindeki açıklamalarını 15 Şubat 2021, 8 Mart 2021 ve son olarak dün akşam 14 Mart 2021 tarihli yayınlarda ısrarla yinelemiştir.   
 
Ahmet Çakar’ın iddialarını dile getirdiği sürecin hemen ardından kulübümüz 11 Aralık 2020 tarihinde TFF’ye gönderdiği mektup ile bu iddiaların araştırılması talebinde bulunmuş; gerekli iç denetim mekanizmasının başlatılarak sonuçların şeffaflıkla kamuoyuna duyurulmasını istemiştir.
 
Tüm Türkiye önünde açıkça ve kesin bir dille dile getirilen bu iddialara dair başvurumuz ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bugüne kadar hiçbir yanıt alınamamıştır.
 
Bugün bu açıklamaları ve kulübümüzün buna dair yaptığı başvuruyu bir kez daha Türkiye Futbol Federasyonu’na hatırlatıyor;
 
Yukarıda bahsi geçen iddiaların birbirinden bağımsız adımlar olmadığını bilerek, TFF’nin bu vahim duruma da aynı hassasiyetle yaklaşmasını beklediğimizi ve gerekli soruşturma ve incelemelerin de daha fazla gecikmeden hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

 

Türkiye Futbol Federasyonu’na düşen bu talebimiz karşısında, varsa 11 Aralık 2020’den bugüne kadar yapılmış soruşturma ve ulaşılmış bulgularla ilgili iddia konusu kişiler veya iddia sahibi kişi hakkında gerekli işlemleri yapmaktır. TFF’nin talep ettiğimiz şekilde iç denetim mekanizmalarını kullanmaması ve gerekli hukuki adımları atmaması karşısında kendi sorumluluğu doğacaktır.
 
TFF’nin tüm girişimlerinden bağımsız olarak, futbol endüstrisine milyarlarca liralık yatırım yapan, binlerce yatırımcısı olan halka açık bir şirket ve milyonlarca taraftara sahip kamu yararına bir dernek olarak, kulübümüze yönelik iddialara ilişkin bahsi geçen TV programındaki yorumların ihbar olarak kabul edilmesini ve Cumhuriyet Savcılarımızın gerekli hukuki adımları atması gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    3 temmuz süreci ile başlayan ve hala devam eden saldırılar olmasaydı fener bugün bayern münih gibi tüm kupa ve şampiyonlukları almış gidecekti , oturmuş kadrosu dağıtıldı, yöneticileri hapse atıldı, otobüsü kuşunlandı bir uçağı düşürülmediği kaldı hala ayakta ve dik, birde ağlamaktan bahsediyorlar yazık bu vebal çoğu kimseyi yakar geçer.
    Cevapla
  • Karakartal 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık fenerin taraftarlarına gerçekten, yönetim başarısızlığı öyle iyi örtüyorki taraftarı ayakta uyutuyor, bravo bu konuda başarılılar, sezon sonuna bi audi cup bide kupayı şeytan verir oh deyme fenerlilerin keyfine.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Fb nasıl bir oyun içinde..ahmet çakar gibi birinide bağlamışlar oyunlarına...yav artık anlayın..bjk gibi oynamadan gs gibi iyi hocanız olmadan bu sene toplama takımla bişey olamazsınız..kendinizi kurtarmak için Var hakemlerinden izinsiz bişey yapamayacağı defalarca açıklanan operatörün ekmeğiyle,şahsiyetiyle oynamayın..ahmet çakar gibi ne konuştuğunu bilmeyen boş beleş bir adamın gündemde kalmak için ortaya attığı iftiraları konu edecek kadar ayağa düşmeyin..Gsnin 6 attığı lig sonuncusuna kendi sahanda 3-4 pozisyon bulup yenemiyorsan üstüne o kadarda pozisyon verip yeniliyorsan..başka söze hacet yok
    Cevapla
  • Iman 3 yıl önce Şikayet Et
    Konu sampiyonluk degil.Suc var ortada.Otobus kursunlandi.Suclu nerede.Hukuk gidiyor konu bu.
    Cevapla
  • Çavuşoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Futbolda fetö temizlenmeli ve temizlenecek kasetçiler rahatsız olmaya başladı dağılın şimdi
    Cevapla
  • Antifb 3 yıl önce Şikayet Et
    Emre den başlayın
    Cevapla
  • (¹⁴⁵³) 3 yıl önce Şikayet Et
    Beyler herkes yerini ve haddini bilecek FB bu ligin ağasıdır paşasıdır.
    Cevapla
  • Atilla kumuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin yüz karasıdır sporun chpsi burjuva cocuklaridir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR