PFDK'dan Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu futbolculara men cezası!

PFDK, Fenerbahçe forması giyen Mert Hakan Yandaş'a 2, İrfan Can Kahveci'ye 1, Trabzonspor forması giyen Tymoteusz Puchacz'a ise 2 maçtan men cezası verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2022 21:52 GÜNCELLEME 10.03.2022 22:23 Fenerbahçe
PFDK'dan Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu futbolculara men cezası!
PFDK'dan Fenerbahçeli ve Trabzonsporlu futbolculara men cezası!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş ile Trabzonspor oyuncusu Tymoteusz Puchacz'a ikişer maç men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçtaki hakareti nedeniyle PFDK, Mert Hakan Yandaş'ın 2 müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası almasını kararlaştırdı.

Karşılaşmada kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci ise rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle bir maç men cezası aldı.

Kurul, karşılaşmada taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın bu sezon üçüncü kez gerçekleştirilmesinin yanı sıra taraftarlarının neden olduğu saha olaylarından dolayı Fenerbahçe'yi 196 bin lira parayla cezalandırdı.

Sarı-lacivertli takımın ev sahibi olduğu bir sonraki maçta Migros C, D, L, Fenerbahçe ALT Avis C, F, Spor Toto C, D, L ve maraton üst tribünlerinden H, I bloklarındaki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesi yönünde karar alındı.

Toplantıda, kurula sevk edilen kulüp başkanı Ali Koç'un ceza tayinine yer olmadığı kararı çıkarken; yönetici Selahattin Baki'ye ise 15 gün hak mahrumiyeti ve 17 bin 500 lira para cezası verildi.

Trabzonsporlu futbolcu Tymoteusz Puchacz da aynı maçtaki hakareti nedeniyle 2 müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası aldı.

YORUMLAR 121 TÜMÜ
  • muhammet EMİN 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sahaya adam girdiiiiiiiiiiiiiiiiii adam
    Cevapla
  • hamSİK 2 yıl önce Şikayet Et
    malum camiaaya yine kıyak geçildi. maç boyunca küfürler sarfedildi, sahaya taraftar girdi, oyuncuların başına yabancı maddeler yağdırıldı (falçata gibi), m.hakan hakeme vurdu, ismail k. hakemi itti. yapılan bu hareketler nedeniyle en az 5 maç saha kapatılmalıydı, o gün maçta olanlarının tümünün passoligi iptal edilmeliydi, irfana direkt kırmızıdan 2 maç, m.hakana ise hakeme vurmaktan dolayı en az 5 maç, ismail kartal hakemi itmekten dolayı en az 5 maç ceza almalıydı ama TFBFF (türkiye fenevbahçe futbol federasyonu) tarafından ceza almadı. ülkemin şımarık çocuğunu yine üzmediler.
    Cevapla
  • alikemal usta 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar Trabzonda olsa sonuçları uzaydan duyulurdu. Feneri kurtaracağız diye Türk futbolunu bitirdiler. Haram olsun TFF ye
    Cevapla
  • delidivane 2 yıl önce Şikayet Et
    başlık bile yanlı yazık adalet hiç bir yerde kalmamış trabzon sivas maçında 90+ maçın bitimine 40 saniye kalmışken sahaya bir kişi girdi diye 1-0 trabzon yendiği maçı iptal edip hükmen mağlup sayıp 5 maç seyircisiz oynama cezası verip tüm trabzonluları hain ilan edenler bu gün 196bin tl ceza kesmişler. Adalet bir gün boynunuza inecek.
    Cevapla
  • hamit 2 yıl önce Şikayet Et
    TFF Kime çalışıyor çıksın söylesin lig zaten başından belli ise bu kadar taraftarı insanı kandırmayın, insan, kul hakkına girmeyin. Ben bir vatandaş ve taraftar olarak hakkımı helal etmiyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR