Kısa sürede gündem oldu! Alanya'da tartışılan kırmızı kart pozisyonu

Alanyaspor maçının 19.dakikasında Fenerbahçeli Bright Osayi-Samuel'in rakibine müdahalesi tartışmalara neden oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2023 19:45 GÜNCELLEME 20.03.2023 00:40 Fenerbahçe
Kısa sürede gündem oldu! Alanya'da tartışılan kırmızı kart pozisyonu
Kısa sürede gündem oldu! Alanya'da tartışılan kırmızı kart pozisyonu

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Alanyaspor'a konuk oldu. 

Mücadelenin 17. dakikasında Fenerbahçe'de sakatlanan Oosterwolde, yerini Osayi-Samuel'e bıraktı. Oyuna yeni dahil olan Osayi, 19. dakikada Yusuf'a yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. 

Alanyasporlu oyuncuların itirazları nedeniyle pozisyonun ardından hakem Mete Kalkavan, kırmızı kart konusunda VAR'la temasa geçti. Bir süre VAR'la görüşen Kalkavan kararını değiştirmedi. Hakemin bu kararına Alanyaspor futbolcuları ve yedek kulübesi yoğun tepki gösterdi.

Ayrıca sosyal medyada kısa sürede gündem olan pozisyon kırmızı kart gösterilmediği için tepkilere neden oldu. 



Erman Toroğlu: Bu pozisyon net kırmızı

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu, 18. dakikada Osayi Samuel'in sarı kart gördüğü pozisyonu değerlendirdi.

Toroğlu, "Osayi'nin sağ ayağı topa mı geliyor, rakip oyuncunun ayağına mı? Rakibe geliyor. Bu pozisyon net kırmızı." ifadelerini kullandı.

Deniz Ateş Bitnel: Kim uyardı da vazgeçti?

Eski hakem ve yorumcu Deniz Ateş Bitnel, konuyla alakalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Osayi Samuel'in yaptığı hareketin Ahmet Oğuz'un yaptığı hareketten bir farkı yok. Kırmızı kart olmalıydı. Mete Kalkavan elini arka cebine attı. Kırmızı kart çıkaracaktı. Kim uyardı da vazgeçti?" ifadelerini kullandı. 



Eski hakemler yorumladı

Eski hakem ve beIN SPORTS yorumcuları Seçim Demirel, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım, pozisyonu değerlendirdi. Üç hakem de "Pozisyonda kırmızı kart verilmeliydi." diyerek yorumda bulundu. 



Ahmet Oğuz'un pozisyonu akıllara geldi

Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Konyaspor - Galatasaray maçında da benzer bir pozisyon yaşanmıştı. Karşılaşmanın 15. dakikasında sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Leo Dubois'a sert bir müdahalede bulunan Ahmet Oğuz, bu pozisyonun ardından sarı kart gördü. Söz konusu karara Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar tekpi göstermiş ve gündem olmuştu. 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 116 TÜMÜ
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna suç bastırma derler. Bu hakemle sonuç zaten belliydi.
    Cevapla
  • ısmi lazım değil 1 yıl önce Şikayet Et
    yav arkadaş, hakem kırmızı vermek için elini arka cebine attı, sonra fikrini değiştirdi. VAR da kimdi ki fikir değiştiren. Biz mi kuralı bilmiyoruz yoksa hakemler mi? Eğer kırmızı düşünüyorsan verecen kırmızıyı, VAR hakemi uyarırsa sonra gideceksin var a. tiyatro çevirmenin manası yok. Maçı yöneten orta hakemdir. VAR değil. ayrıca;
    Cevapla
  • Rapsodi 1 yıl önce Şikayet Et
    Gemi su alıyor yama tutmaz.
    Cevapla
  • Özgür ata 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hafta resmen gs’a operasyon çektiler. Kalkavan ve VAR hakemleri futboldan el çektirilmeli. Ali koç ligi dizayn ediyor, uyanın eyy gs’lılar, 2011’de bize yaptıklarını bu sene size yapacaklar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu resim 1 sn sonrasını gösteriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR