2022'deki AEK Larnaca maçı gündem oldu! Ali Koç o zaman sessiz kalmıştı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının iptal edilmesinin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un geçen seneki AEK Larnaca maçında Türk bayraklı atkıların stada alınmamasına sessiz kalması yeninden gündem oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2023 23:54 GÜNCELLEME 30.12.2023 23:54 Fenerbahçe
2022'deki AEK Larnaca maçı gündem oldu! Ali Koç o zaman sessiz kalmıştı
2022'deki AEK Larnaca maçı gündem oldu! Ali Koç o zaman sessiz kalmıştı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında dün oynanması planlanan Süper Kupa müsabakası öncesi, Suudi yönetiminin aldığı kararla 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne izin verilmeyeceği öne sürülmüştü.

İki kulüp yetkilileri, milli hassasiyetlerden ödün vermeyeceklerini söyleyerek, Suudilerin kararından dönmemesi halinde maça çıkmama kararı alacaklarını bildirmişti.

Süper Kupa maçı iptal oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçının, organizasyondaki 'bazı aksaklıklar nedeniyle' ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu ve takımlar gece saatlerinde Türkiye'ye döndü.

Ali Koç: Cumhuriyetin ilkeleri sorgulanıyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa finalinden saatler önce yaptığı açıklamada, Suudi yetkililerin Atatürk konusundaki taleplerini reddettiğini ve bu nedenle maça çıkmayacaklarını ilan etmişti.

Başkan Koç konuya ilişkin, "Fenerbahçe'nin duruşu, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkışı, Atamız konusundaki duruşu, söylemi, eylemi bir maç buraya geldik diye sorgulanacaksa bunu pek samimi bulmuyorum ve abesle iştigal olarak görüyorum." dedi.

Fenerbahçe'nin geçen seneki AEK Larnaca maçı gündem oldu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bir yıl önce, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ekibi AEK Larnaca deplasmanında Türk bayraklı atkıların stada alınmamasına ve pankarttaki Türk bayrağının kapatılmasına sessiz kalması yeniden gündem oldu. 

13 Ekim 2022'de oynanan ve Fenerbahçe'nin AEK Larnaka'yı 2-1 mağlup ettiği maç öncesi stada girişte Rum güvenlik görevlileri Türk bayraklarını toplamıştı.

Benzer bir olay da 2012'de yaşanmıştı

Öte yandan 2012 yılında da Rum ekibi AEL Limassol ile oynanacak maç öncesinde Fenerbahçe Spor Kulübü Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ve Fenerbahçe Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz, stada Türk bayrağı alınmaması için belge imzalamıştı.

Öte yandan Skorer'den Sefa Karahasan'ın haberinde yaşananlara ilişkin şu ifadeler yer almıştı:

"Karşılaşmaya 'Türkiye ve KKTC bayrağının' götürülmemesine yönelik isteğin Fenerbahçe Dış İlişkiler Müdürü Turgut Acar ile Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz'dan geldiği ortaya çıktı.

Acar ile Boyraz'ın KKTC'li Fenerbahçeliler Derneklerine imzalattığı, "Kıbrıs Derneklerinin yapacakları uygulamalar" başlıklı 13 maddelik istekte, 5'inci maddede, "Türkiye ve KKTC bayrağı götürülmeyecektir, sadece Fenerbahçe bayrakları götürülecektir" ifadelerine yer veriliyor."

KAYNAK : Yeni Şafak
SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 264 TÜMÜ
  • Mustafa Cemil Ergün 3 ay önce Şikayet Et
    Her sene diğer liglerdeki büyük takımlar her sene avrupada kesin yarı final oynuyolar bizim takımlar ise şampiyon olalım başka bir şeý yok yazın tatiljnl yapar ondan sezona başlar tekrar sorarlar hefediniz ligde şampiyon olmak
    Cevapla
  • Kütahya 43 3 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar o soylediginiz maçları düzenleyen UEFA tabiki kuralları UEFA belirler. Mesela UEFA organizasyonlarında meşale yakımı yasak ama bazı ligler de federasyonlar buna ses çıkarmıyor. Bizim süper kupanin organizatörü TFF burada sıkıntıyı aşacak olan TFF dir. Burada elma ile armutları karıştırmayın.
    Cevapla
  • AYKIRI 3 ay önce Şikayet Et
    O zaman Türkiye'deki lig maçlarına nasıl ceza veriliyor. Bizim ligimizden onlara ne mali durumunundan ıvırından zıvırından
    Cevapla
  • Hattat 3 ay önce Şikayet Et
    Ali babanın çiftliği istediğini yapar öyle mi? Öyle değil iyi öğren bu konuları.
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Kuralları da FIFA belirliyor
    Cevapla
  • Adıyaman 3 ay önce Şikayet Et
    Hadi ordan
    Cevapla
  • Yaşar fidan 3 ay önce Şikayet Et
    Artık Türk futbolunda nda bu futbolu yönetenlerden de iğreniyorum bırakın bu bu futbolu futbolun içinden gelenler yönetsin belki düzelir
    Cevapla
  • Vatansever 3 ay önce Şikayet Et
    Bu maçın Arabistan'a alınmasının tek sebebi reise düşmanlıktan başka birşey değildir hatta islam düşmanlığından başka bir şey değildir bu ben bir fenerli olarak fenerden de galatasaray'dan da iğreniyorum bu iki takımıda ne içerde nede dışarda desteklemeyeceğim bunların başındakilede sesleniyor bizlerin aklıyla alay etmeyin biz iğrenç oyuların farkındayız siz kendinizle alay edin hadi o
    Cevapla
  • İzzet kapısız 3 ay önce Şikayet Et
    Reisin izni olmadan oynanmaz izin vecteklif ondandir.Yurt dışına el kol sallanarak gidilir mi resmi izin gerekir
    Cevapla
  • Mstf 3 ay önce Şikayet Et
    Sanki her sene şampiyon kulüpler kupası bu kazanıyorsunuz. Ben 50 yaşına geldim bir Beşiktaş taraftarı olarak övüneceğim bir kupası yok. Her şeye muhalif bit çarşısı var. Bence futbola yapılan yatırım başka spor dallarına aktarılmalı. Artık futbol dışında kulüpler, her şeyi yapıyor. Özellikle siyaset ve hükümeti eleştirmek, eğer eleştireceksek ilk önce sizlerden başlamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR