Ali Koç'un 28 Kasım'daki paylaşımı ortaya çıktı! Süper Kupa'da yaşanacakları işaret etmiş

S.Arabistan'daki Süper Kupa finaline ilişkin dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Dün ‘Cumhuriyet ilkeleri Atatürk duruşu’ diyerek takımı sahaya çıkartmayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 28 Kasım'da bugünü işaret eden bir açıklama yapmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.12.2023 15:27 GÜNCELLEME 31.12.2023 15:27 Fenerbahçe
Ali Koç'un 28 Kasım'daki paylaşımı ortaya çıktı! Süper Kupa'da yaşanacakları işaret etmiş
Ali Koç'un 28 Kasım'daki paylaşımı ortaya çıktı! Süper Kupa'da yaşanacakları işaret etmiş

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali üzerinden yaşananların baş sorumlusunun kim olduğu merak konusu oldu. Hatırlanacağı üzere gazeteci Fatih Altaylı, Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması fikrinin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un fikri olduğunu iddia etmişti.

Altaylı açıklamasında, "Bu hafta sonu bir restoranda Türkiye Futbol Federasyonu’nun önemli sponsorlarından birinin patronu ile karşılaştım. Yıllardır tanıştığımız için biraz sohbet ettik. Haliyle laf futbola, milli takımın başarısına ve oradan da Suudi Arabistan’da oynanacak kupa finaline geldi. Nereden çıktı bu Suudi Arabistan işi?” dedim. “Ali Koç önermiş” dedi. “Anlamadım” dedim. “Ali Koç’un önerisiymiş” dedi ve anlattı."
ifadelerini kullanmıştı.

Süper Kupa finali oynanamadı

Galatasaray ile Fenerbahçe, bu iddiaların gölgesinde gittiği Suudi Arabistan'da, Atatürk posteri taşıyan tişörtlerle ve açılacak olan iki pankartla sahaya çıkmasına yetkililer tarafından izin verilmeyince sahaya çıkmadı ve yurda döndü.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün olaylı Süper Kupa finali öncesinde yaptığı açıklamada, Suudi yetkililerin 'Atatürk' konusundaki taleplerini reddettiğini ve bu nedenle maça çıkmayacaklarını ilan etmişti. "Fenerbahçe'nin duruşu, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkışı, Atamız konusundaki duruşu, söylemi, eylemi bir maç buraya geldik diye sorgulanacaksa bunu pek samimi bulmuyorum ve abesle iştigal olarak görüyorum." diyen Koç, daha birkaç ay önce AEK Larnaca deplasmanında Türk bayraklı atkıların stada alınmamasına ve pankarttaki Türk bayrağının kapatılmasına sessiz kalmış ve Fenerbahçe maça çıkmıştı.

Ali Koç'un 28 Kasım'daki 'provokasyon' iması gündemde

Dün geceden bu yana Türkiye'nin gündemine oturan Suudi Arabistan'daki Süper Kupa finaline ilişkin dikkat çeken bir detay gün yüzüne çıktı.

Dün ‘Cumhuriyet ilkeleri Atatürk duruşu’ diyerek takımı sahaya çıkartmayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 28 Kasım'da bugünü işaret eden bir açıklama yapmıştı. Fenerbahçe Kulübü tarafından yayımlanan açıklamada, "O gün geldiğinde kimin ne duruş sergileyeceği görülecektir" denilmişti.

Süper Finali işaret eden açıklama ve yaşananlar 'duruş' tartışmalarının neyi kast ettiği tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'nin 28 Kasım 2023 tarihinde resmi internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

KAYNAK : YENİ ŞAFAK
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 522 TÜMÜ
  • Halk 3 ay önce Şikayet Et
    Bu işin bir tarafinda Galatasay ve TFF yokmu hep Ali Koç hep Fener o provakasyon ise buda provakasyon o zaman
    Cevapla
  • Namyelüs 3 ay önce Şikayet Et
    Gezi olaylarında ve 15 Temmuz'da kimin ne duruş sergilediğini gördük,gerisi palavra.
    Cevapla
  • cüneyt 3 ay önce Şikayet Et
    Pardon bir şey sorabilir miyim bu ali bey taksim olaylarında otelinde militanları tedavi ettiren barındıran beyefendi değil mi ben mi yanlış hatırlıyorum ?
    Cevapla
  • osmanlı 3 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe 2024 de inşallah ali koçtan kurtulur
    Cevapla
  • HAK-KI 3 ay önce Şikayet Et
    Bir Avrupa ülkesinde olsa tıpış tıpış çıkıp oynarlardı. Önceden Katar, Almanyada da Süper kupa oynandı O zaman akla gelmeyen formalar ne hikmetse S. Arabistan olunca birden hortladı. Cezasını kim ödeyecek bu kadar çirkefliğin? Önceden protokolde isteginiz var mı denince her iki kulupta herhangi bir isteğimiz yok derken son dakikada bu istek nereden çıktı??????????
    Cevapla
  • keramettin inalkaç 3 ay önce Şikayet Et
    Son dakika veya ilk dakika kimin zoruna gitmiş bizim milli değerlerimiz? O tişörtlerle ısınmaya çıksa ne olurmuş? Şimdi derdimiz son dakika isteği mi? Avrupada oynanırdı mutlaka zira daha ben avrupanın anasını ağlatmasına rağmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e saygısızlık edecek bir avrupalı göremedim. Akla gelmeyen formalar senin aklına gelmemiştir sonuçta Cumhuriyetin 100. yılı sen ve sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR