Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi

İspanyol basını, bir süredir Fenerbahçe'nin en büyük gündem maddelerinden biri olan 'ligden çekilme' kararını değerlendirdi. İspanyollar, sarı lacivertli ekibin La Liga'da yer almasının da hukuki olarak mümkün olmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2024 11:41 GÜNCELLEME 28.03.2024 12:54 Fenerbahçe
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi

Fenerbahçe, Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaştı ve sahadan 3-2 galip ayrılmıştı. Maç sonrası çıkan olaylar dünya futboluna damga vururken sarı-lacivertli kulüp de yapılması durumunda radikal sayılabilecek kararlara imza atmak için genel kurul kararı aldı.

Fenerbahçe bu süreç içerisinde ligden çekilme dahil birçok aksiyonları değerlendireceğini, bunun ise 2 Nisan'da gerçekleşecek Genel Kurul'da nihai karara bağlanacağını duyurdu.

Diğer yandan bazı haber kaynakları Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilerek Jupiler Ligi, Eredivisie, Ligue 1 veya La Liga liglerinden birine başvurmayı düşündüğünü iddia etti.



İSPANYA LA LIGA'DA YER ALAMAZ

İspanyol basınında konuyla ilgili haberler çoğalırken Marca gazetesinden Rodrigo Gonzalez, Fenerbahçe'nin La Liga isteğinin gerçekleşemeyeceğini yazdı.

İspanya yasalarına göre ülke dışından herhangi bir takım ulusal ve yerel liglerde boy gösteremez. Ancak bir ülke bunun dışında... Yasalara göre Andorra kulüpleri, başvurması durumunda İspanya liglerinde yer alabilir.

Dünyanın en ünlü Katalan kulübü Barcelona, Katalonya bağımsız olmadığı için La Liga'da yarışabiliyor. Ancak Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi sonrası Barcelona için de olumsuz bir durumun ortaya çıkması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 157 TÜMÜ
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    bu şekilde konuşa konuşa topçularına ceza veremedi TFF yazık çok yazık ceza vermemek için karar da değiştirdiler...ne hale gelmiş ülkem...vah vahh
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Ali Koç koskoca fenerbahceyi ne hal getirdi.acilen istifa etmesi gerekir.
    Cevapla
  • Tayfun Ceylan 4 hafta önce Şikayet Et
    Sıra Avrupayı karıştırmaya geldi
    Cevapla
  • Abdurrahman bal 4 hafta önce Şikayet Et
    Ali koç takımı dilllere Nasrettin hocanın hikayesine çevirdin ..
    Cevapla
  • Zülfü 4 hafta önce Şikayet Et
    Adamlar şifreyi vermiş. Andorra Ligine girdinin La Liga tamam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR