"Dr. Kıyamet"ten Merkez Bankası'na övgü

Merkez Bankası'na PPK kararlarını açıklamasına saatler kala "Dr. Kıyamet" olarak bilinen Marc Faber'den övgü dolu sözler geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2015 12:42 GÜNCELLEME 22.04.2015 12:50 Finans
"Dr. Kıyamet"ten Merkez Bankası'na övgü
"Dr. Kıyamet"ten Merkez Bankası'na övgü

Uluslararası finans piyasalarındaki isabetli kriz tahminleri sayesinde "Dr. Kıyamet" olarak tanınan yatırım uzmanı Marc Faber, Türkiye Merkez Bankası'nın gayet iyi olduğunu Başçı'nın ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen ve eski Başkanı Ben Bernanke'ye kıyasla çok iyi bir başkan olduğunu söyledi.

Soruları yanıtlayan Faber, ABD ekonomisinin büyümesinin zayıfladığını belirterek, "Ben Fed'in bu yıl faiz artışına gideceğini düşünmüyorum" dedi.

Faber, "ABD ekonomisi dikkate değer şekilde yavaşladı. Ekonomi zayıf olmasına rağmen dolar güçlü. Fed'in ekonomik zayıflama ve güçlü dolar sebebiyle bu yıl faiz artışına gitmek istediğini sanmıyorum. Euro/dolar paritesinde 1,20'lere dönüş mümkün. Bu gerçekleşse bile yine de dolar görece güçlü seyrediyor. Ben bu yüzden 2015'te herhangi bir faiz artırım kararının olmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Merkez bankalarının piyasaya müdahalelerinin faydadan çok zarar getirdiğini vurgulayan Faber, şunları kaydetti:

"Merkez bankalarının müdahaleleri daha yüksek volatilite yaratıyor. Küresel ekonomide önümüzdeki dönemde daha fazla zayıflama olursa, merkez bankaları bir kez daha para basmaya başlayacaktır. Merkez bankalarının olanlar hakkında hiçbir fikri yok. Fakat şunu söylemek zorundayım ki Türkiye Merkez Bankası gayet iyi. ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen ve eski Başkanı Ben Bernanke'ye kıyasla çok iyi bir Merkez Bankası Başkanınız var.''

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR