Uçuşa geçen Euro 3 TL'ye dayandı

Euro kuru, dolar karşısında yükselmeye devam ediyor. Parite iki ayın zirvesine çıktı. Euro TL kuru ise 3.00 TL'ye dayandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2015 14:00 GÜNCELLEME 30.04.2015 15:12 Finans
Uçuşa geçen Euro 3 TL'ye dayandı
Uçuşa geçen Euro 3 TL'ye dayandı

Dünkü ABD Merkez Bankası (Fed) açıklamaları sonrası euro kurunun yükselişi sürüyor. Euro Bölgesi, devlet tahvil getirilerindeki yükseliş ortak para birimi euroyu destekliyor.

Almanya'nın devlet tahvillerinin getirisi deflasyon endişelerinin azalması ve Yunanistan'ın mali yardım müzakerelerinin sonuca ulaşacağı beklentisiyle dün iki yılın en sert yükselişini kaydetti.

Euro, Fed'in para politikası hakkında dünkü açıklamasının ardından kazanımlarını azaltsa da daha sonra yönünü yeniden yukarı çevirdi. Fed dün sona eren para politikası toplantısında ABD ekonomisinin kış aylarında kaydettiği yavaşlamayı kısmen geçici faktörlere bağladı. Buna karşılık istihdam piyasası hakkında önceki toplantıya kıyasla daha olumsuz değerlendirmede bulundu ve politika faizinde artırım kararı için en azından üçüncü çeyreğe kadar bekleyebileceğinin ipucunu verdi. Rabobank tarafından yayımlanan değerlendirmede, "Fed açıklaması ekonomideki mevcut yavaşlama hakkında dengeli bir değerlendirmede bulundu ve merkez bankası verilere dayalı değerlendirmede bulunacağını gösterdi. Buna karşılık önceki açıklamalardaki iyimserlik ve (aşırı) güvene karşılık bu açıklamadaki temkin ve dengeli bir yaklaşım arasında büyük bir fark var" denildi.

Euro/TL kuru 11.30 itibariyle 2.9890'dan işlem görüyor. Dolar/TL ise 2.6590 seviyesinde...

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    euro 3050 gidecek arkadaşlar amma Allah bilir dolar 2740 görür iki hafta içinde tahmin bu Söylenenler
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse tereddüt etmesin panik yapmsın. Dolar 5 tl olsa euro 6 tl olsa önemli değil. Akp iktidarsa gerisi önemli değil. Başkanlık olursa yükselmez. Başkanlık olmadığı için yükseliyor. :)
    Cevapla
  • Karakaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapan arkadaşların yaşları çok küçük herhalde! Bu ülkede gecelik faizler %7500'ü gördü! Kafalarda değişim şart!...
    Cevapla
  • değişim 8 yıl önce Şikayet Et
    değişim artık şart halk gerçekleri görüyor artık millet sefalet içinde borç batağında , alım gücü inanılmaz derecede düşük durumda inşAllah artık rabbim değişim nasip edecek
    Cevapla
  • serkan demirel 8 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankası başkanımız sağolsun durduk yere hayali enflasyon rakamları açıklarsa euro 5tl de görür peki hükümet merkez bankasına ne zaman el atacak seçimlerden sonrayımı bekliyor eğer bu bekleyiş sürerse seçimlerden sonra hükümet geç kalmışız diye çok dövünür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR