Tekstil Bank ICBC'ye hisse devrini açıkladı
3 trilyon dolar aktif büyüklüğüyle dünyanın en büyük bankası olan Çinli Industrial and Commercial Bank of China Türkiye'ye geldi.
ABONE OL3 trilyon dolar aktif büyüklüğü ile, dünyanın en büyük bankası olarak nitelendirilen Çinli Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), Tekstilbank’ın yüzde 75’ini GSD'den resmen devraldı. Satın alma geçen yıl 30 Nisan tarihinde duyurulmuştu.
Konuya ilişkin Tekstil Bank'tan şu açıklama yapıldı:
"29 Nisan 2014 tarihinde GSD Holding A.Ş. ile Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC) arasında imzalanan GSD Holding A.Ş.'nin Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğu %75,50'luk payının ICBC'ye satılmasına ilişkin pay alım satım sözleşmesi kapsamındaki işlem kapanışı GSD Holding A.Ş. ile ICBC arasında 22 Mayıs 2015 tarihinde yapılmış olup, söz konusu payların ICBC'ne devrinin bu tarih itibarıyla gerçekleştiği Bankamıza bildirilmiş ve Industrial and Commercial Bank of China Limited 'in bu devir ile sahip olduğu %75,50'luk payı Bankamızın pay defterine işlenmiştir."
Tekstilbank'ın ICBC'ye devri tamamlandı
GSD Holding'in Tekstilbank'taki yüzde 75,5 payının Industrial and Commercial Bank of China Limited'e (ICBC) satılmasına ilişkin pay alım satım sözleşmesi kapsamındaki işlem kapanışı bugün gerçekleştirildi.
Tekstilbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, 29 Nisan 2014 tarihinde GSD Holding AŞ ile ICBC arasında imzalanan holdingin Tekstil Bank'ta sahip olduğu yüzde 75,5'lik payının ICBC'ye satılmasına ilişkin pay alım satım sözleşmesi kapsamındaki işlem kapanışı holding ile ICBC arasında bugün yapıldı.
Söz konusu payların ICBC'ye devrinin bu tarih itibarıyla gerçekleştiği bankaya bildirildi ve ICBC bu devirle sahip olduğu yüzde 75,5'lik payı bankanın pay defterine işlendi.
Bankanın KAP'a yaptığı bugün tarihli olağanüstü genel kurul kararına ilişkin diğer açıklamaya göre, bankanın hakim hisselerinin devir-satış suretiyle el değiştirmesi sebebiyle yönetim kurulu üyeliği görevlerinden bugün itibarıyla istifa eden yönetim kurulu üyeleri; Akgün Türer, İsmail Sühan Özkan, İbrahim Sencan Derebeyoğlu, Anna Gözübüyükoğlu, Mehmet Sedat Özkanlı ve Hatice Çim Güzelaydınlı'nın ibralarına karar verildi.
İstifa eden yönetim kurulu üyeleri yerine 2017 yılı hesaplarını incelemek amacıyla toplanacak olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Xu Keen, Wang Qiang, Zheng Jianfeng, bağımsız yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Hilmi Güler ve Wang Ying seçildi.
Turgut Yılmaz Tekstilbank'a böyle veda etti
Dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC, Tekstilbank’ı satın aldı. Banka sahibi Tugut Yılmaz çalışanlarına şöyle veda etti.
Dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC,Tekstilbank’ı satın aldı. Çalışanlara bir veda mesajı yazan GSD Holding Başkanı Yılmaz “25 yılımı geçirdiğim bankamdan gönül huzuru ile ayrılıyorum. Yerel değil global oyuncusunuz, daha da başarılı olacaksınız” dedi
Dünyanın en büyüğü artık resmen Türkiye’de. Çinli finans devi Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) Tekstilbank’ın yüzde 75.5’ini 669 milyon liraya satın aldı.
1 yıl önce Tekstilbank’ın satışı için GSD Holding ile el sıkışan ICBC ile dün resmi sözleşme imzalandı ve hisse devri gerçekleşti.
Böylece 3.3 trilyon dolar aktif büyüklüğü ile dünyanın en büyük finans kuruluşu olan ICBC, 40 ülkeden sonra 41’inci ülke olarak Türkiye’ye de adımını attı.
GSD Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yılmaz, Habertürk’e yaptığı açıklamada “25 yılımı geçirdiğim bankamdan gönül huzuru ile ayrılıyorum. Tekstilbank’ın bir global oyuncuya ve dünya markasına satışını gerçekleştirmekten de mutluluk duyuyorum” dedi.
Yılmaz, Tekstilbank çalışanlarına da bir veda mesajı yayınlayarak teşekkür etti. Yılmaz, bu mesajda ise “Sizler bundan sonra bir dünya markası olarak muhtemeldir ki daha çok koşmak mecburiyetinde kalacaksınız.
Artık yerel bir oyuncu değil global bir oyuncu olduğunuzun bilincinde bundan böyle daha da başarılı olacaksınız” dedi.
Tekstilbank, son 10 yılda aktif büyüklüğünü 644 milyon liradan 3.6 milyar liraya çıkararak 6 kat büyüttü ve Çinli devin de ilgisini çekmiş oldu. Ayrıca banka ağırlıklı olarak ticaret ve sanayinin finansmanında önemli rol oynayarak bu dönemde kredilerini de 292 milyon liradan 2.8 milyar dolara çıkarmıştı.
29 Nisan 2014’te ilk kez duyurulan hisse satışı Çin’deki bankacılık otoritesi China Banking Regulatory Commission (CBRC) ve Türkiye’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) nezdinde yürütülen onay sürecinin ardından dünkü genel kurulda tamamlanmış oldu.
Satın almanın finansal detaylarına gelecek olursak Tekstilbank’ın satışı 886 milyon liralık piyasa değeri üzerinden gerçekleştirildi.
GSD’YE 229 MİLYON DOLARLIK İLK ÖDEME GERÇEKLEŞTİ
GSD Holding yüzde 75.5’lik Tekstilbank hissesi karşılığında Çinli dev ile 668.8 milyon liraya el sıkıştı. Gruptan yapılan açıklamaya göre satışta belirlenen tutarın 229 milyon dolarlık ilk bölümünün ödemesi de dün yapıldı.
Tekstilbank’ın yüzde 75.5’i için biçilen değer Aralık 2013 mali tabloları esas alınarak yapılmıştı. 31 Aralık 2013 ile 21 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki bankanın net aktif değerindeki değişime göre GSD Holding’e ikinci bir ödemenin daha gerçekleştirileceği ifade edildi.
Ayrıca 21 Mayıs itibarıyla bankanın dağıtacağı temettü de GSD Holding’in payı oranında kasasına girmiş olacak. Tekstilbank hisseleri dün itibarıyla satışta belirlenen toplam fiyata yakın bir seviyeden işlem görürken 29 Nisan 2014’te ilk duyurusu yapıldığında banka hisselerinin yüzde 24.5’lik halka açık bölümü için de satın alma bedeli üzerinden yatırımcılara çağrı yapılacağı ifade edilmişti.
-
tepki veriyoruz 9 yıl önce Şikayet Etya baro başkanından tut tüsiat bakanına metal sendikasına kadar adamlarlar türkiyenin en çalışkan liderine cunhurbaşkanımıza kafa tutuyor.hem iş yapmıyorlar hem iş yapanı engellemeye çalışıyorlar.bunlar ne işe yarar yahu 120 yıllık teknoloji yerli marka otomobil bunların sayesinde hala yok kalmış grev yatırıyorlar maksat siyasi engel.bu kurumların liderlerini o meslek çalışanları seçsin yoksa hep köle kalmaya mahkum bu ülke maalesef bunlar iş yapmaz yaptırmazda bu ülke menfaatine zaten ipleri dışarda bunlarınBeğen Toplam 2 beğeni
-
ekonomist 9 yıl önce Şikayet EtGençler,seçimden sonra dolar aşırı düşecek.Sandıktan çıkacak sonuç belli.Doların bu kadar yükselmesi de içimizde ki BAZI paralel bankaların dolar stokluyor olmasından kaynaklanıyor.Seçimden sonra da onlar iflas bayrağını çekecek! Şuan yurtdışı destekli bankaların müdahalesi ile ayakta kalmaya çalışıyor...Beğen Toplam 5 beğeni
-
timur 9 yıl önce Şikayet Etne amacla geldikleri belli degil cinlilere güven olmaz dogu türkistanin hali ortadaBeğen Toplam 7 beğeni
-
burak turan 9 yıl önce Şikayet Etülkemizin bireyler boyutunda kolay yolunmasından dolayı geliyorlar hizmet ücretlerini kendi seçebilen ve ortak karar alan bankalar oldukça herkes gelir bir eft 20 30 tl ye kadar çıkabiliyor içeride internet bankacılığı 3-4 tl dehşet rakamlarBeğen Toplam 8 beğeni
-
memur 9 yıl önce Şikayet Etöyle anlatılıyor ki sanki fabrika yatırımı geldi üretim tesisi geldi. bir faiz illeti daha türkiyeye geldi paramızı emmeye bunun neresine sevinelim söyleyin hadiBeğen Toplam 21 beğeni