Yasal takibe alınan kişi sayısı arttı

Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı geçen yılın ilk yedi ayına göre yüzde 8 arttı

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2015 09:21 GÜNCELLEME 09.10.2015 09:21 Finans
Yasal takibe alınan kişi sayısı arttı
Yasal takibe alınan kişi sayısı arttı

Bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı geçen yılın ilk yedi ayına göre yüzde 8 arttı.

YÜZDE 4 ARTARAK 719 BİN KİŞİ OLDU

Türkiye Bankalar Birliği'nin açıkladığı verilere göre, aynı yıl içinde birden fazla kaydı bulunan kişilerin bir kez sayılmasıyla elde edilen veriler dikkate alındığında bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı geçen yılın ilk sekiz ayına göre yüzde 13 oranında artarak, 2015 yılının ilk sekiz ayında 501 bin kişi oldu. Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı ise aynı dönemde yüzde 4 oranında artarak 719 bin kişi oldu.

Öte yandan, bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş toplam kişi sayısı 2015 yılının ilk sekiz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 957 bin kişi oldu.

6,1 milyar TL'lik senet protesto edildi Yılın ilk sekiz ayında, protesto edilen 646 bin adet senedin parasal tutarı 6,1 milyar TL oldu. Türkiye Bankalar Birliği'nin açıkladığı verilere göre, geçen yılın aynı dönemine göre protesto edilen senet adedi yüzde 2 oranında azalırken, senet tutarı ise yüzde 17 oranında arttı.

Protesto edilen senetler il bazında: ilk sekiz ayda, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği illerde, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya ilk 5 sırayı teşkil etti.

Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 27’sini İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 13 ile Ankara, yüzde 6 ile İzmir, yüzde 4 ile Gaziantep ve yüzde 4 ile Antalya izledi. En düşük iller ise Kilis, Bayburt ve Tunceli oldu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    vadeleri uzatmasin idareciler millet iyice batsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR