Merkez açıkladı! Dolar yükselir mi?

Merkez Bankası, yıl sonu dolar, cari açık ve büyüme beklentisini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2016 17:24 GÜNCELLEME 18.08.2016 17:36 Finans
Merkez açıkladı! Dolar yükselir mi?
Merkez açıkladı! Dolar yükselir mi?

Merkez Bankası (TCMB) Ağustos Ayı Beklenti Anketine göre, cari ay sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket dönemine göre yüzde 0,38'den yüzde 0,33'e geriledi.

TCMB'nin finansal ve reel sektörde karar alıcı, uzman kişiler, profesyoneller ile yabancı finans kuruluşlarının uzmanları arasından seçilen 64 katılımcıyla yapılan 2016 yılı "Ağustos Ayı Beklenti Anketi" yayımlandı.

DOLAR YÜKSELİR Mİ?

Bir önceki anket döneminde 3,545 seviyesindeki yıl sonu dolar/TL beklentisi bu anket döneminde 3,0684'e çıktı. Aynı dönemde 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi de 3,1888'den 3,1948'e yükseldi.

CARİ AÇIK BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

Yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi bir önceki anket döneminde 32,8 milyar dolar iken bu anket döneminde 333,2 milyar dolar oldu. Gelecek yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi de 36,4 milyar dolardan 36,6 milyar dolara çıktı. 

YIL SONU BÜYÜME BEKLENTİSİ 

Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2016 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 3,7 iken, bu anket döneminde yüzde 3,5'e geriledi. 2016 yılı büyüme beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 3,9 ve 3,8 olarak gerçekleşti.

YORUMLAR 5
  • Mehmet Yucesoy 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala pozitif buyume. Helal olsun.
    Cevapla
  • virdis 7 yıl önce Şikayet Et
    şu doları başımıza tanrı yaptınız,,, nedir ya kömür aidatı yatırıyoruz dolar bilmem ne alıyoruz dolar,,, çıkarın parayı hayatımızdan,,,
    Cevapla
  • Cellat 7 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun parasıyla alış-veriş yapmak zorundamıyız? Ülkeler arası alış-verişlerde herkes kendi parasını kullansa daha iyi olmaz mı? Böylelikle amarikan gavurunun parasının değerini yükseltmemiş oluruz.
    Cevapla
  • hakimbeyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    ekonomiden çok anlamam. fakat okuduğumu anlayabiliyorum.aklımızla dalga mı geçiliyor.yoksa bu merkez bankası bizim merkez bankamız değil mi? bu kimin merkez bankası bilen varsa benide aydınlatsın
    Cevapla
  • ünsüz düşünür 7 yıl önce Şikayet Et
    kimin merkez bankası? Çok güzel soru paranın arkasına baknız. Orada şu cümle yazar. Harfiyen'' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'' Türkiye cumhuriyeti yazmaz... Sonundaki i aidiyet harfi yok. Bu Bir ananonim şirketi kardeş... Soru güzel cevabı daha güzel :(
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR