'Hayatın Dengesi' kazananları ödüllerini aldı

Estuz’un başlattığı ve 3 Aralık’ta sonuçların açıklandığı Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışması’nın kazananları ödüllerine kavuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2015 19:32 GÜNCELLEME 15.01.2015 19:32 Fotoğraf
'Hayatın Dengesi' kazananları ödüllerini aldı
'Hayatın Dengesi' kazananları ödüllerini aldı

Halkı dengeli tuz tüketimi konusunda bilinçlendirmeyi görev bilen Estuz’un, tuz kullanımında duyarlılığı artırmak amacıyla başlattığı ve 3 Aralık 2014’te kazananların belli olduğu Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışması’nın Sergi Açılışı ve Ödül Töreni Taksim Metro Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dereceye giren fotoğrafçıların ödüllerine kavuştuğu ödül töreninin ardından yarışmaya katılan fotoğraflar arasından seçilen 37 fotoğraftan oluşan serginin açılışı da yapıldı. Toplam 11 bin TL’lik para ödülünün verildiği fotoğraf yarışmasında 5 bin TL’lik birincilik ödülünü kazanan Bursa’dan Ali Osman Ak, ödülünü Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir’in elinden aldı.

Jürisinde; belgesel ve haber fotoğrafçısı Haluk Çobanoğlu, fotoğrafın duayen hocalarından Doç. Dr. Hüseyin Eryılmaz, fotoğrafçı Firdevs Sayılan, tecrübeli fotoğraf editörü Umut Sülün, ünlü reklamcı A. Selim Tuncer, Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, Efsina Genel Müdürü Özgür Özdemir ve iletişim Danışmanı Mustafa Kaya’nın yer aldığı yarışmada ikincilik ödülünü İstanbul’dan Mühenna Kahveci, üçüncülük ödülünü ise Bursa’dan Bülent Suberk kazandı. Yarışmada Şanlıurfa’dan Bünyamin Çadırcı da mansiyon dalında ödül sahibi oldu.

Ödül Töreni’nde konuşan Estuz Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Özdemir, şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirtti. “Tüketicileri düşünen, onları bilinçlendirmeyi kendine görev edinen bir firmayız” diyen Özdemir, “Hayatın Dengesi” yaklaşımı ile tüketicileri tuz kullanımı konusunda bilinçlendirme hedefi ile çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi. Özdemir, “Tuzun fazla kullanımı kadar hayatımızdan tamamen çıkarılmasının da zararları konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Bu konuya dikkat çekmek için tuz kullanımında duyarlılığı artırmak amacıyla en son Hayatın Dengesi Fotoğraf Yarışması’nı hayata geçirdik” diye konuştu.

Hayatın dengesinin karelerle anlatıldığı yarışmaya yoğun bir ilginin olduğunu dile getiren Vedat Özdemir, “Yarışmada, hayatın dengesi fotoğrafçıların objektifiyle buluştu. Fotoğraf karelerinde ölümsüzleşti. Yarışmaya katılan her fotoğraf hayatın dengesini farklı bir pencereden anlattığı için bütün katılımcılara kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Sergi, Eskişehir’e de taşınacak

3 binin üzerinde başvurunun yapıldığı ve teması “Hayatın Dengesi” olan yarışmaya katılan fotoğraflar arasından seçilen 37 fotoğraftan oluşan sergi, 14–24 Ocak 2014 tarihleri arasında gezilebilecek. Serginin önümüzdeki aylarda Eskişehir’e de taşınması planlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR