İBB, Şahenk'ten 100 Kartpostal albümünü yayımladı

Usta foto muhabirlerinden Şahenk’in 1940-1970 yıllarında çektiği siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan kartpostal albüm yayımlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2016 15:33 GÜNCELLEME 01.03.2016 15:33 Fotoğraf
İBB, Şahenk'ten 100 Kartpostal albümünü yayımladı
İBB, Şahenk'ten 100 Kartpostal albümünü yayımladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütür A.Ş, Babıali’nin usta foto muhabirlerinden Hilmi Şahenk’in 1940-1970 yılları arasında çektiği siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarından oluşan kartpostal albüm yayımladı. “Fotoğraflarla Eski İstanbul” ismini taşıyan kartpostal albümü, İstanbul’un gözde semtleri Beşiktaş, Beyoğlu, Tarabya, Gümüşsuyu, Karaköy, Sultanahmet, Eminönü ve Üsküdar’daki şehir kültürünü yansıtan nostaljik 100 kareyi bir araya getiriyor. İstanbul’un farklı semtlerindeki doğal ve kültürel değişimi belgeleyen karelerde, İstanbul’un abidevi mimari eserleri, gündelik yaşantısı, esnafı, kadınları, çocukları ve eğlence hayatı yer alıyor.

İstanbul ve Fotoğraf Denilince Akla Gelen İlk İsimlerden

Hilmi Şahenk, İstanbul ve fotoğraf denince akla gelen ilk isimler arasında yer alıyor. 1940’lı yıllarda İstanbul Belediyesi Fotoğrafhanesi’ni kuran Şahenk, 1970’lere kadar şehrin mimarisini, kültürünü ve değişimini fotoğraflıyor. Gündelik hayattan kesitler sunan fotoğraflarda, Haliç, Topkapı, Şehzadebaşı, Aksaray, Laleli, Beyazıt, Süleymaniye ve Sultanahmet semtleri dikkat çekiyor.

Geçmişin İzlerini Taşıyan Fotoğraflar Kartpostallarda

İstanbul’u yansıtan ve geçmişin izlerini günümüze taşıyan 100 karelik kartpostal albüm, eski İstanbullular için çocukluk ve gençlik hatıraları kadar kıymetli, genç İstanbullular için ise şehrin geçmişine doğru çıkılacak bir keşfin heyecanını taşıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR