Bu hafta vizyona giren filmler / FRAGMANLAR

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 1'i yerli 5 film vizyona girecek.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2017 16:33 GÜNCELLEME 24.02.2017 16:46 FRAGMAN
Bu hafta vizyona giren filmler / FRAGMANLAR
Bu hafta vizyona giren filmler / FRAGMANLAR

RESIDENT EVIL: SON BÖLÜM (RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER)

YÖNETMEN: Paul W.S. Anderson

OYUNCULAR: Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts, Ruby Rose, Eoin Macken, Rola Lee Joon-Gi, William Levy, Iain Glen

Zombiciler! Sizi asla unutmuyor yapımcılar. Korku her zaman gişe garantisidir düsturuyla, hemen her hafta bu minvalde yapım bulmak mümkün. Çok bayılıyorsanız bu türe, eh, gidin bakalım ne diyelim!

Capcom'un tüm dünyada muazzam derecede popüler video oyunundan uyarlanan ve bugüne kadar 1 milyar dolar hasılata ulaşan film serisinin son bölümü geliyor.

Resident Evil 5: İntikam'da bıraktığımız olayların hemen ardından, Alice'i insanlığın zombilere karşı verdiği savaştan sağ olarak kurtulan tek kişi olarak görürüz. Alice, şimdi kabusun başladığı yer; Racoon Şehri'ndeki Kovan'a geri dönmek zorundadır. Umbrella Şirketi, kıyametten kurtulan son kişileri de yok etmek amacıyla Racoon Şehri'nde güçlerini son kez toplamaktadır.


PATERSON

YÖNETMEN: Jim Jarmusch

OYUNCULAR: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Chasten Harmon, Barry Shabaka Henley, William Jackson Harper, Rizwan Manji.

2016 yılında çekilmiş olan film, bu sene vizyona giriyor. Vasat…

Yaşadığı yer gibi ismi de Paterson olan naif otobüs şoförü Paterson, güzel ve sevecen karısı Laura ve İngiliz Bulldog köpekleri Marvin'le beraber huzurlu, mutlu ve son derece mütevazı bir hayat yaşamaktadır. Paterson'ın her günü birbirine benzemektedir. Konuşmayı pek de sevmeyen Paterson, evde onu bekleyen sevecen karısından, arada sırada uğradığı mahalle barından, kısacası sıradan hayatından son derece memnundur.

Hayattaki en büyük tutkusu ise yanında taşıdığı not defterine yazdığı şiirleridir. Laura, her gün sessiz ve yaratıcı bir aşkla defterine şiirler karalayan Paterson'a göre çok daha dışa dönüktür, hatta kocasını şiirlerini yayınlaması için ikna etmeye çalışır. Laura'nın tutkuyla yaptığı keklerini bir gün kendi dükkanını açıp orada satmak ve country şarkıcısı olmak gibi hayalleri vardır. Oysa Paterson, hayattan çok da fazlasını beklemeden mutlu olabilen ve her sabah 23 numaralı otobüsün direksiyonuna geçen gizli bir şair olarak kalmayı tercih etmektedir.

Jarmush'un zaten aşina olduğumuz şiirsel sineması bu kez gerçekten şiirle harmanlanıyor ve Adam Driver'ın muhteşem oyunculuğuyla ortaya sinema tarihinin unutulmayacak karakterlerinden Paterson çıkıyor. Nostaljinin, melankolinin ve huzurun içinde kaybolacağınız, insan olmaya ve sanata dair naif, yalın ve muhteşem bir Jarmusch manifestosu.


GİZLİ SAYILAR (HIDDEN FIGURES)

YÖNETMEN: Theodore Melfi

OYUNCULAR: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae, Kevin Costner

İlginç bir film olabilir sizin için. Soluğu gişe önünde alıp şansınızı deneyin derim.

Dram ve biyografik türündeki film, tanıtımına, tam da Nasa'nın yedi yeni gezegen keşfettiği şu günlerde ilginç bir cümleyle başlıyor: "Evet, NASA'da kadınların bir şeyler yapmasına izin veriyorlar…"

Gizli Sayılar, yıldızları hedefleyerek ülkenin temellerini değiştiren parlak bir kadın grubunun inanılmaz, anlatılmamış, ancak gerçek hikâyesini ortaya çıkarıyor. Film, NASA'daki siyah kadın matematikçilerden oluşan seçkin bir takımın, Sovyetler Birliği'ndeki Amerikalı rakiplerine karşı uzay yarışını kazanmasına yardımcı oldukları ve aynı zamanda, eşit haklara ve fırsatlara ilerlemeye yönelik arayışların hayati tarihini anlatıyor.

Herkes Apollo görevlerini bilir. Uzayda insanlığın ilk adımı atan cesur erkek astronotları derhal listeleyebiliriz: John Glenn, Alan Shepard ve Neil Armstrong. NASA'nın ustalıklı "insan bilgisayarları" olarak cüretkâr, zeki ve güçlü rolleri, insan uzay uçuşu için vazgeçilmez bir unsur olsa da dikkat çekici bir şekilde, Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson'ın isimleri, okulda öğretilmediği gibi çoğu insanın duymadığı isimlerdir.

Gizli Sayılar, tüm sevinci ve zaferleri ile birlikte Amerikan tarihinin en belirgin mücadelelerinin kavşağında gerçekleşen bir filmdir: Sivil Haklar için gelişen mücadele; Nükleer savaş riskine girmeden Soğuk Savaş'ı kazanmak, dünyanın dışında bir insan varlığı kurmak için ilk süper güç olma savaşı ve dünyanın geleceğini yaratan teknolojik atılımların toplumsal cinsiyet veya geçmişle hiçbir ilgisi olmadığını göstermek.


KARLAR KRALİÇESİ 3 – ATEŞ VE BUZ

YÖNETMEN: Aleksey Tsitsilin

Geçen serileri başarılı bir animasyon. Eğlencelik istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Karlar Kraliçesi ve Karlar Kralı'nı kahramanca alt etmesine rağmen Gerda hala aradığı huzuru bulamamıştır. Hayali bir zamanlar Kuzey Rüzgârı'nın kendisinde ayırdığı anne ve babasını bulmak ve ailesini tekrar bir araya getirmektir.

Gerda ve arkadaşları bu amaç uğruna zorlu bir yolculuğa çıkarlar, ancak karşılarına pek çok engel çıkacaktır. Yolculuk sırasında tarihi Ateş ve Buz Taşı'nı keşfederler. Bu andan itibaren hiçbir şey planladıkları gibi gitmeyecektir... Gerda sihirli güçleri alt etmeyi başarıp ailesinegeri kavuşabilecek midir?


CEREYAN

YÖNETMEN: Mert Dikmen

OYUNCULAR: Murat Yatman, Pınar Bibin, Salih Bademci

Konusu itibariyle ilginç bir yerli yapım. İlle yerli diyenler, bir denesinler.

Üniversitede, psikoloji bölümü 2. sınıfta okuyan genç Aylin; geceleri internet üzerinden insanlara terapi sağlayarak, kendisine de pratik yapmaktadır. Bir gece onu Cavit Demir adında tuhaf bir adam arar. Cavit; 7 yaşındaki kanser hastası oğlunun ölümüne sebep olmuştur ve bu yüzden bunalımdadır. Aylin Cavit'i bilgileri doğrultusunda telkin etmeye çalışırken, onu yanlış yönlendirir ve kafasına kendisini öldürme fikrini sokar.

Tam onu vazgeçirmek için çabalarken internet bağlantısı kesilir ve Aylin'in ekranında Cavit'in kafasına dayadığı silahlı görüntüsü donup kalır. Bunun üzerine Cavit'in ölüp ölmediğini öğrenmek isteyen Aylin, terapi sırasında aldığı bilgiler doğrultusunda internetten araştırmalar yapar ve sonunda Cavit'in Sapanca'daki dağ evine gitmeye karar verir. Eve ulaştığında Cavit'in kendisini öldürmeye cesaret edemediğini gören Aylin rahatlasa da, onun bunu hala yapmaya kararlı olduğunu öğrenir. Cavit'i bu intihar düşüncesinden vazgeçirmeyi görev benimseyen Aylin, o evde kaldıkça Cavit'in geçmişi hakkındaki gerçeklerin daha farklı olduğunu anlar ve işler iyice karmaşık bir hal alır. Çünkü uzun zamandır ilk defa biriyle iletişim kuran bu tuhaf adamın, Aylin'i göndermeye hiç niyeti yoktur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR