Sinemalarda bu hafta vizyona giren filmler

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta 4'ü yerli 12 film vizyona girecek.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2017 12:54 GÜNCELLEME 14.06.2021 09:01 FRAGMAN
Sinemalarda bu hafta vizyona giren filmler
Sinemalarda bu hafta vizyona giren filmler

"KOLONYA CUMHURİYETİ"

Murat Kepez’in yönettiği ve Çağlar Çorumlu, Büşra Pekin, Mahir İpek ile Uğur Bilgin’in oynadığı Kolonya Cumhuriyeti, sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Küçük bir kasabanın belediye başkanlığını, olmayacak vaatler sayesinde kazanan Peker Mengen (Çağlar Çorumlu) için icraat zamanı gelmiştir. İlk iş, söz verdiği üzere başbakanı oraya getirmek üzere harekete geçer. 

Ancak başbakana yapılan tantanalı karşılama töreni sırasında beklenmedik olaylar yaşanır ve belde bağımsız bir ülke haline gelir. 

Üstelik Amerika ile savaşa girmişlerdir. Peker, eşi Mualla (Büşra Pekin) ve danışmanlarıyla birlikte Amerika'yla baş etmeye çalışırken sıfırdan bir ülke kurmanın hiç de kolay olmadığını anlayacaktır.



"MOANA"

Kendini usta bir kaşif olarak kanıtlamak ve atalarının yarım kalan arayışını tamamlamak için cüretkar bir göreve yelken açan cesur bir gencin hikayesini anlatan Moana, sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Antik çağlarda Okyanusya'daki Güney Pasifik adalarında yaşayan bir genç kız olan Moana, kuşaklar boyunca denizlerde yolculuk etmiş bir ailenin temsilcisidir. 

Ailesine ve yaşadığı adanın halkına yardım edebilmek amacıyla maceralı bir yolculuğa çıktığında, hayran olduğu yarı-tanrı Maui ile işbirliği yapması gerekecektir.

Disney'in çok sevilen bazı animasyonlarını yönetmiş John Musker ve Ron Clements'in yönettiği Moana'da Dwayne Johnson ve genç oyuncu Auli'i Cravalho, orijinal seslendirme kadrosunda yer aldı. 

Film ilk olarak 20 Ocak 2017'de, 2. kez de 21 Nisan 2017'de gösterime girdi.

"MAX STEEL"

Stewart Hendler'ın yönettiği, sahip olduğu gücün farkına varan genç Max'in süper kahraman olma ve dünyayı koruma macerasını anlatan Max Steel, sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Babası Jim'i kaybettikten sonra annesi Molly ile yeni bir şehre taşınan Max McGrath (Ben Winchell), buradaki insanların babası hakkında çok şey bildiğini anlayınca babasının eski bir dostu olan Dr. Miles Edwards'a (Andy Garcia) başvurur. 

Onun yardımıyla babasının çok önemli bir keşfin eşiğinde olduğunu öğrenir. 

Bu çalışmaları incelerken vücudundaki enerjiyi maksimum verimle kullanma becerisini edinir ve sonrasında Steel adında küçük bir yaratıkla karşılaşır. 

Steel ile birleştiğinde Max Steel adında çok güçlü bir süperkahramana dönüşen Max, kötüleri alt etmek ve geçmişindeki sırları öğrenmek için harekete geçer.

"BEDEN VE RUH"

Birbirini hiç tanımayan nevi şahsına münhasır Endre ve Maria'nın rüyalarının da işin içinde olduğu alışılmadık aşklarını anlatan Beden ve Ruh (Teströl és lélekröl (On Body and Soul), sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Budapeşte yakınlarında bir mezbahada finans direktörü olarak çalışan iyi huylu Endre (Géza Morcsányi), şirkete yeni gelen kalite kontrolörü Maria'dan (Alexandra Borbély) hoşlanmıştır. 

Ancak obsesif kompülsif eğilimlere sahip Maria, Endre gibi herkesten uzak durmaktadır. 

Ancak şirketin psikiyatrı, bu iki kişinin birbiriyle tıpatıp aynı rüyaları gördüğünü ortaya çıkarınca, ikilinin arasında tuhaf, gizemli bir bağ olduğu anlaşılır.

"SON MACERA"

 

Zach Braff’ın yönettiği ve Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin ile Ann Margret’in oynadığı Son Macera (Going in Style), sinema izleyicisiyle buluşuyor.

80'li yaşlarına gelmiş 3 emekli arkadaş, Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) ve Albert (Alan Arkin) emekli maaşları ve sosyal yardımlarla zar zor ayakta kalmaya çalışmaktadır. 

Bunun üzerine emeklilik ödemelerinin kesilmesiyle iyice zor durumda kalırlar. 

Çaresiz kalan yaşlı adamlar, sadece kendi hakları kadar parayı almak üzere banka soymaya karar verirler. 

Ancak hem yaşları, hem de bu işteki tecrübesizlikleri başlarına enteresan işlerin gelmesine neden olacaktır.

"MAŞA İLE KOCA AYI"

Georgii Orlav ile Vladislav Bayramgulov’un yönettiği ve Boris Kutnevich, İdil Küner, Mark Kutnevich ile Mark Kutnevich’in seslendirdiği animasyon film Maşa ile Koca Ayı (Masha i Medved), sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Türkiye'nin ilk interaktif çizgi filmi, 21 Nisan 2017'de gösterime giriyor.

"MİRAÇ"

Enes Hakan Tokyay'ın yönetmenliği yaptığı, Ufuk Bayraktar ile Meltem Miraloğlu'nun başrollerinde yer aldığı Miraç, sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Kaybettikleri arkadaşları Ahmet'e seslerini duyurmak isteyen Yusuf ile Ali'nin çabaları, aynı zamanda Hz. Muhammed'in miraç gecesi, çocukların gözüyle anlatılacak.

"ZER"

Kazım Öz’ün yönettiği ve Nik Xhelilaj, Güler Ökten, Tomris İncer, Haleigh Ciel, Levent Özdilek ile Füsun Demirel’in oynadığı Zer, sinema izleyicisiyle buluşuyor.

New York'a kanser tedavisi için gelen Zarife Nine, hiç tanımadığı torunu Jan'ın (Nik Xhelijaj) yanında kalmaktadır.

Zarife'nin ölüm döşeğinde söylediği türkü, Jan'ın köklerini aramak için uzun bir yolculuğa çıkmasına ve yıllarca sır gibi saklanmış olayların aydınlanmasına neden olacaktır.

"KAPAN"

Jordan Peele’in yönettiği ve Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford ile Caleb Landry Jones’in oynadığı Kapan (Get Out), sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Genç bir siyah olan Chris (Daniel Kaluuya), beya kız arkadaşı Rose'la (Allison Williams) birlikte, kızın ailesinin yanına, onlarla tanışmaya gider. 

Ancak bu kasabada tuhaf birşeyler vardır, burada yaşayan siyahlar, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. 

Burada yaşayan bir başka siyah, Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, ancak bu basit bir iş olmayacaktır.

"SILENCE"

İki Hristiyan misyonerinin, kayıp mürşitlerini bulma vesilesiyle gittikleri Japonya'da yaşadıklarını anlatan Silence, sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Portekizli genç Cizvit rahipleri Sebastião Rodrigues (Andrew Garfield) ve Francisco Garrpe (Adam Driver), onlara yıllarca akıl hocalığı yapmış Cristóvão Ferreira'nın (Liam Neeson) Japonya'da dinini inkar ettiğin haberini almıştır. 

Buna inanmakta zorluk çeken iki genç rahip, durumu kendi gözleriyle görüp incelemek, bir yandan da misyonerlik görevini sürdürmek için Japonya'ya giderler. 

Burada inançlarını gizli olarak sürdüren gizli Hıristiyanlarla birlikte büyük baskı ve zorluklara maruz kalacaklardır.

Sessizlik filmi, Japon yazar Shūsaku Endō'nun 1966'da yazdığı aynı adlı romandan Martin Scorsese tarafından uyarlandı. 

Kitabın 1971'de Masahiro Shinoda tarafından çekilmiş bir uyarlaması daha bulunuyor.

"BLUE"

Mehmet Sertan Ünver’in yönettiği ve Batu Mutlugil, Sunay Özgür, Erkan Oğur ile Nejat İşler’in oynadığı belgesel film Blue, sinema izleyicisiyle buluşuyor.

Belgesel filmde 1990'ların efsanevi müzisyenleri Kerim Çaplı ve Yavuz Çetin ile bünyesinde yer aldıkları Blue Blues Band'in hikayeleri anlatılıyor. 

Yaşadığı psikolojik rahatsızlık nedeniyle Boğaz Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son veren Yavuz Çetin ile bir zamanlar Jimi Hendrix'le aynı sahneyi paylaşmış, ancak Çetin gibi hayatı trajik bir şekilde son bulan Kerim Çaplı'nın yakınları ve dostları, bu iki büyük müzik insanından bahsedecek.

"KAYIP ŞEHİR Z"

James Gray’in yönettiği ve Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller ile Tom Holland’ın oynadığı Kayıp Şehir Z (The Lost City of Z), sinema izleyicisiyle buluşuyor.

İngiliz kaşif Percival Fawcett (Charlie Hunnam), Brezilya'da Amazon havzasında, balta girmemiş ormanların arasında daha önce var olduğu bilinmeyen kadim bir medeniyetin izlerine rastlamıştır. 

Ancak gelişmiş bir medeniyet bulduğuna tüm kalbiyle inanması, bilim çevrelerinde farklı tepkiler alır. 

Nitekim bulgularının gelişmiş bir medeniyete değil, vahşi bir topluluğa ait olduğuna inananlar da az değildir. 

Fawcett, eşi Nina, oğlu Jack ve yaveri Henry'nin desteği ve yardımıyla, Z adını verdiği kayıp şehri bulabilmek için her şeyini ortaya koyacaktır.

Film, David Grann'in 2009'da çıkan ve Percy Fawcett'ın gerçek öyküsünü anlatan aynı isimli kitabından uyarlandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR