Amatör küme maçında olaylar çıktı

Bartın'da Kumluca Esnafspor-Ulus Çınarspor amatör küme maçında olaylar çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2013 20:33 GÜNCELLEME 26.03.2013 20:37 Futbol
Amatör küme maçında olaylar çıktı
Amatör küme maçında olaylar çıktı

Bartın Birinci Amatör Ligi'nde hafta sonu oynanan Kumluca Esnafspor ile Ulus Çınarspor maçında olaylar çıktı. Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca Beldesi'ndeki Coşkun Yılmaz Stadyumu'nda oynanan müsabakanın son dakikalarında yaşanan faul pozisyonu sonrasında olaylar başladı. Futbolcuların birbirine saldırırken takım yöneticilerinin de karışmasıyla olaylar büyüdü. Maç izlemek için gelen Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik Bartın Jandarma Alay Komutanı Jandarma Alb. Alaattin Karsavuran da saha girerek olayları yatıştırmaya çalıştı. Seyircilerin sahaya girmesini önleyen jandarma ekipleri kısa sürede tarafları sakinleştirdi.

Maçın hakemi olayların yatışması ile biri ev sahibi takım oyuncu olmak üzere toplam 4 futbolcuyu kırmızı kartla oyun dışı etti. Altı dakika uzatılan maçı ev sahibi takım 1-0 önde götürürken, rakip takım maç bitiş düdüğünü beklemeden sahadan çekildi.

AMATÖR LİGDE MEYDAN DAYAĞI

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Lider Payas Belediyespor ile takipçisi 44 Malatyaspor'un karşılaşmasında beraberlik golü sonrası gerginlik meydana geldi, sahaya giren taraftarlar birbirine girdi, polis cop ve biber gazı kullandı.

Bölgesel Amatör Lig'de namağlup unvanını koruyan ve lider Payas Belediyespor en yakın rakibi 44 Malatyaspor'u kendi saha ve seyircisi önünde konuk etti. Payas Stadında oynanan karşılaşmanın 19. dakikasında konuk ekibin kaydettiği golle ilk yarıyı üstün kapattı. Maçın ikinci yarısı 52. Dakikada Ali Kurt'un durumu eşitleyen golünün ardından ortalık karıştı. Konuk ekibin futbolcuları hakeme itiraz etti. Gerginliği önlemek için Saha komiseri Zafir Koç da orta hakemin yanına gitti. Bu arada sahadaki futbolcular ile Malatya takımının yedek kulübesindeki oyuncular da olaylara karıştı. Hakemin yanına giden Saha komiseri Zafir Koç, yaşanan arbedede darp edildiği gerekçesiyle Dörtyol Devlet Hastanesi'ne Ambulansla götürüldü.

Saha içindeki gerginlik yaklaşık 15 dakika sürerken, Polis gerginliği yatıştırmak için cop, biber gazı kullandı, silahla havaya dört el ateş açtı. Olayların sakinleşmesinin ardından maça yeniden devam edilirken, karşılaşma 1-1'lik skorla noktalandı.

Maç sonrası her iki takımın taraftarları sahaya girince yine güvenlik güçleri devreye girerek tarafları ayırdı. Polis, daha sonra ev sahibi takımın seyircilerini saha dışına çıkartarak dağılmalarını sağladı. Bunun üzerine Malatya'dan gelen taraftar grubu polis çembere aldı.

Çemberden kaçanlar etrafta bulunan flamaları yırtıp, yaktıkları gözlendi. Polis Malatya'dan gelen grubu geldikleri araçlarına bindirerek kontrollü bir şekilde şehir dışına çıkarttı. Olaylarla ilgili olarak saha komiseri yaralı Zafir Koç'un şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR