Tribünlerde sivil polis dönemi

Sporda şiddeti sona erdirmek için yoğun bir çaba içerisinde olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, yeni sezon öncesinde bazı yaptırımları uygulamaya geçirmek için düğmeye bastı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2013 09:24 GÜNCELLEME 18.06.2013 09:43 Futbol
Tribünlerde sivil polis dönemi
Tribünlerde sivil polis dönemi

Yeni hazırlanacak düzenleme ile sivil polisler tribünlerde her 100 metrekareye yerleşecek. Sivil kıyafetli gözlemci polisler, Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir ve Mersin illerinde kurulu bulunan Spor Güvenliği Şube Müdürlükleri müsabakalarda aktif görev alacak ve olası bir olay halinde taraftara müdahale edecek.

"Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı'na" katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Kanun'un çıktığı andan itibaren belli tartışmaları beraberinde getirdiğini belirtti. Kılıç, söz konusu kanunun içerdiği hükümler açısından Avrupa hukukunda pek çok ülkede olmayan sert tedbirleri yasal anlamda içermesine rağmen uygulama noktasında bir türlü sona ermek bilmeyen bir kanun olduğunu vurguladı. Yeni sezonda taraftarlar arasında sivil polislerin yer alacağına dikkat çeken Suat Kılıç, "Gerek bakanlık olarak biz, gerekse Futbol Federasyonu ve onunla birlikte voleybol ve basketbol federasyonları kanunla kendilerine verilmiş olan ödevlerin henüz tamamını yerine getirebilmiş değiliz. Sürecin sağlıklı işlemesine katkılar sağlayacak ve henüz yerine getirilmemiş iki ödevimizi paylaşmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi kameralı güvenlik sistemine geçiş meselesidir. Diğeri de elektronik bilet uygulamasıdır." diye konuştu.

Sporun toplumda önemli bir yere sahip olduğuna değinen İçişleri Bakanı Muammer Güler ise meydana gelen olaylardan sadece güvenlik güçlerinin sorumlu olmadığını belirtti. Güler, "6222 sayılı yasa doğru uygulanmalıdır. Kamera sistemleri en son sistem olmalı. Holiganlara bedava bilet verilmemeli. Ceza alanlar maça girmemeli." yorumunu yaptı. Çalıştaya katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de şiddetin Türkiye'nin önemli bir sorunu olduğunu kaydetti. Ergin, "Şiddetin tek tek analiz edilip öyle yola çıkılması gerekir. Biz geçmişte eksikleri gördük. Oyunu kurallarına göre oynamalıyız. Savcılarımızın koordine içinde çalışması gerekir.'' dedi.

KAYNAK : Zaman
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR