Kulüpleri kurtaracak dev anlaşma!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) kulüplerin mali yapılarının güçlendirilmesi ve daha sağlıklı bilançoya sahip olmaları için önemli bir anlaşmaya imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.12.2018 17:15 GÜNCELLEME 27.12.2018 17:17 Futbol
Kulüpleri kurtaracak dev anlaşma!
Kulüpleri kurtaracak dev anlaşma!

Uluslararası norm ve standartlarının da dikkate alındığı, futbol kulüplerinin sıkılaştırılmış mali kurallar çerçevesinde yönetilmesinin esas olacağı bir çalışma için düğmeye basılırken, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın'ın imza attığı kulüpleri kurtaracak anlaşmanın içeriği şöyle:

 

 

"Sadece sportif becerilerin değil idari ve mali etkinliğin de dahil olduğu bir bütünlük içinde yönetilmesi durumunda futbolun ekonomiye sağlamakta olduğu katkının sürdürülebilir olacağı düşünülmektedir. Futbolun bir endüstri olduğu gerçeğinden hareketle uzun vadeli strateji ve hedefler daha önem kazanmaktadır.

Bu çerçevede; TFF ve TBB, uluslararası norm ve standartlarının da dikkate alındığı, futbol kulüplerinin  sıkılaştırılmış mali kurallar çerçevesinde yönetilmesinin esas olacağı bir çalışma başlatmıştır. Bu çalışmanın doğru temellerde kurgulanması için ilgili tüm taraflarla görüşmeler sürdürülmektedir. TBB, futbol kulüplerinin yoğun ilişkide olduğu finans sektörünü temsilen proje içinde yer almaktadır. İlgili tarafların katılımı ile sürdürülmekte olan  bu çalışma, kulüplerin mali alt yapılarının güçlendirilmesi, faaliyetlerini kendi gelirleri üzerine kurmaları, gelir/gider dengelerini daha sağlıklı kurarak sürdürülebilir mali performansa sahip olmalarını hedeflemektedir.

 

 

Ulusal ve Uluslararası platformda sportif başarının devamlılığı için söz konusu mali kurallar ile kulüplerin mali yapıları güçlendirilirken daha sağlıklı bilançoya sahip olmaları ve bankacılık sektörü ile daha etkin bir ilişkinin tesisi de amaçlanmaktadır.

Kulüplerimizin yeni transfer döneminde de sıkı mali disiplin çerçevesinde hareket edilmesini teşvik edici şekilde, mevcut bütçeleri içinde kalınmasının hedeflendiği bu çalışmanın detayları zaman içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Galatasarayın Avrupa kupalarından önce bütün maçlarını kendi sahasında , Fenerbahçenin ise hepsini deplasmanda oynamasının sebebi nedir ? Bu haksızlık değilmidir ? Bu konuyla kim ilgilenmektedir ?
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Tupcüü sen git takımlar kendiliğinden düzelir
    Cevapla
  • barış 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama güvenmiyorum.Adı Türk futbol tarihinin çöküş dönemi diye geçecek spor tarihine.
    Cevapla
  • Anadolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Hikayeden gazel.. TFF acil altyapıya yönlendirme yapması lazım.. borcunu sifirlayana kadar takım ayırt etmeksizin transfer yasağı koymalıdır nokta..her takım her maçta ilk onbirde 20 yaş altı 2 tane oyuncu oynatmak zorunda olmalıdır.
    Cevapla
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    BJK yı kurtardı milli takımı kurtardı sıra kulüplere geldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR