İngiltere'de şaşırtan Maradona manşetleri!

Maradona'nın ölümü futbol dünyasını yasa boğarken İngiliz gazeteleri ölüm haberinde 1986'daki unutulmaz maça gönderme yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2020 02:20 GÜNCELLEME 26.11.2020 02:56 Futbol
İngiltere'de şaşırtan Maradona manşetleri!
İngiltere'de şaşırtan Maradona manşetleri!

 
Haber7 Spor Servisi


Futbol dünyasının efsane ismi Diego Armando Maradona evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında hayata veda etti. Arjantinli yıldızın ölümü futbol dünyasında şok etkisi yaratırken İngiliz gazeteleri sıcağı sıcağına Maradona'dan unutulmaz maçın rövanşını almaya çalıştı.

İngiltere'nin ünlü gazetelerinden Metro, The Sun ve Daily Mirror attığı manşetlerle futbol gündemine oturdu. Maradona'nın cenazesi bile kaldırılmadan atılan manşetler özellikle Arjantinli ve İtalyan taraftarların büyük tepkisini çekti.

34 YILDIR BİTMEYEN ACININ SEBEBİ: "TANRI'NIN ELİ"

Bilindiği üzere Meksika'da düzenlenen 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere çeyrek finalde Arjantin'e 2-1 mağlup olarak turnuvadan elendi. Karşılaşmaya 2 gol atan Maradona damga vurdu ancak bu gollerden özellikle bir tanesi pek de normal değildi. Karşılaşmanın 51. dakikasında Maradona kalecinin topu alacağı sırada meşin yuvarlağa elle dokunarak topu ağlara yollamış, İngiliz futbolcuların yoğun itirazına rağmen maçın hakemi orta noktayı göstermişti.



Ardından bir kez daha sahneye çıkan Maradona orta sahadan aldığı topla neredeyse tüm İngiliz takımını çalımlayarak ikinci golünü attı. Karşılaşma sonrası elle attığı gol sorulması üzerine Maradona, "O benim değil Tanrı'nın eliydi" ifadelerini kullandı. Bu gol futbol literatürüne "Tanrı'nın eli" tanımlamasıyla geçti ve üzerinden yıllar geçse de ününü hiç kaybetmedi. Dünya Kupası'ndan elle atılan bir golle elenen İngilizler ise Maradona'yı hiç bir zaman unutmadı.



İNGİLİZ BASINI: "MARADONA TANRI'NIN ELLERİNDE"

İngilizler, 1986 Dünya Kupası'nda yaşanan bu golün acısını öylesine derinde yaşıyor ki Arjantinli yıldızın ölümünün hemen ardından rövanş alırcasına manşetler atıldı. Metro, The Sun ve Daily Mirror gazeteleri Maradona'nın "Tanrı'nın eliydi" açıklamasına atıfta bulunarak manşetlerini "Maradona Tanrı'nın ellerinde" ifadeleriyle süsledi.





 

 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    görüyorsunuz degilmi ? Nasil Gazeteler ortak manset atmis. Sonra bizde basin özgürlügü var derler..
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Maradona'yi bizzat izlemiş biri olarak kendisi futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusudur , yeri doldurulamaz . İngilizlere attigi gol ise, az bile yapti İngilizlerin yaptıkları karşısında. Güle Güle İdol FUTBOLDEVİ özleneceksin.
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz kibir'i Şeytana bile şapka çıkartır.
    Cevapla
  • eci 3 yıl önce Şikayet Et
    güzel goldü..içinde ingiliz kanı akanlar hala kaldıramaz..pis girmişti onlara..hileyle adilikle devletleri sömürü altına alan ingilizler bu golde ortalığı yıktılar çokda dürüstlermiş gibi.. bütün dünya sevinmişti el ile atıldığını bile bile..
    Cevapla
  • Doğukan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden yorum yapan bazı arkadaşlara ; Falkland Savaşı - Arjantin ile İngiltere bu maçtan 4 yıl önce savaşmışlardır. Bu maçın önemi o yüzden çok değerliydi her iki taraf için ... Maradona o savaşa atıfta bulunarak Tanrının Eli demiştir yani kendisine göre haksız olan İngiltereye bir cevaptı ... Attığı slalom gol ise savaş meydanında olduğu gibi bazen sayıların önemi kalmaz eğer inanç ile mücadele ediyorsanız en zorunu dahi başarabilirsiniz !!! Bu nedenle tarihi goller olarak adlandırılır yani öncesinde yaşanan savaş bu maçı sıradanlıktan çıkarmıştır !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR