Çorum Stadı, Türkiye'yi temsil edecek

Çorum Belediyesi tarafından inşa edildikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen Çorum Yeni Şehir Stadı, 2020 yılında tamamlanan statların yarıştığı "2020 Yılın Statları" yarışmasına aday gösterildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2021 17:08 GÜNCELLEME 26.02.2021 17:08 Futbol
Çorum Stadı, Türkiye'yi temsil edecek
Çorum Stadı, Türkiye'yi temsil edecek

StadiumDB.com tarafından her yıl yeni tamamlanan statlar arasında internet üzerinden yapılan değerlendirmeyle dünyanın en iyi statları belirleniyor.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışma kapsamında 2020 yılında hizmete giren statlar arasında 2'si Türkiye'den toplam 20 stat, "2020 Yılın Stadı" adayı olarak belirlendi. 

Türkiye'nin, Çorum Yeni Şehir Stadı ve İzmir Gürsel Aksel Stadı ile 2 statla temsil edildiği yarışmada Amerika'dan 4, Japonya ve Katar'dan 2'şer, Gürcistan, İsrail, İngiltere, Şili, Avustralya, İsviçre, Fildişi Sahilleri, Romanya, Malezya, Çin'den birer stat "yılın stadı" seçilmek için yarışıyor.

Sporseverlerin internet üzerinden 7 Mart'a kadar yapacakları oylamanın ardından stadyum mimarlarından oluşan jürinin değerlendirmesiyle belirlenecek yılın stadının 10 Mart'ta açıklanması planlanıyor. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, AA muhabirine, Çorum Yeni Şehir Stadı'nın kente uzun yıllar hizmet edecek bir tesis olduğunu söyledi. 

Tesisi özenle koruyarak kullanmaya dikkat ettiklerini vurgulayan Eğer, tasarımı ve teknolojik yetkinliğiyle Çorum Yeni Şehir Stadı'nın yılın statları arasında gösterilmesinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. 

Çorum Yeni Şehir Stadı

Yaklaşık 160 milyon liraya mal olan stadyum, 15 bin kapasiteye sahip.

Stadın ısıtmalı zemini, Orta Karadeniz bölgesinin zorlu kış şartlarında dahil müsabakaların sorunsuz yapılmasına olanak sağlıyor. 

Saha çimleri Sakarya'dan getirilen stadyumda, 25'i engelli olmak üzere 1061 araçlık park alanı bulunuyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle henüz taraftarı ağırlayamayan stat, Misli.com 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Çorum FK'ye ev sahipliği yapıyor.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çorum ilginç bir yer, neyde 1. olacağı belli değil. Statta 1. Ligde yok. Bölgesinde ihracatta 1. Havaalanı yok. Çorum şehrini anlayamadım.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çorum a boşuna yapmışlar
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu staddada son yarım saat kapıları açarlar mi acaba....eski stadda parasızlıktan içeri anca böyle girerdim hey gidi günler
    Cevapla
  • ank06 3 yıl önce Şikayet Et
    aynı şeyleri bizde yaşadık (ankara 19 mayıs stadı)
    Cevapla
  • Şimşek 43 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bize de yeni stat yapsalar. Eskiyi depreme dayanıklı değil diye yıktılar ama ortada yenisi yok. Yeni stat yapacağız dediler ama seyyar tribünler yapıp bizi kandırmaya çalışıyorlar. Yemin ediyorum memleketin en öksüz ve en yetim ili Kütahya. 3.ligdeyiz oniki maçın onunu kazandık ikisini beraber kaldık ve bir maç eksiğimiz olmasına rağmen liderle aynı puandayız. Allah nasip ederse daha üst liglere çıkmak istiyoruz. Gerçi hoş süper lige bile çıksak bize yeni stat yapmazlar.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç olmazsa çorum 1. lige çıkabilse bari.
    Cevapla
  • Osmancık1071 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Ahmet kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR