Avrupa futbolunda kaosun adı: Avrupa Süper Ligi!

Dün gece hayata geçirileceği açıklanan "Avrupa Süper Ligi" projesi Avrupa futbolunu içinden çıkılmaz bir kaosa soktu. Peş peşe açıklamalar geliyor...

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2021 20:55 GÜNCELLEME 19.04.2021 21:30 Futbol
Avrupa futbolunda kaosun adı: Avrupa Süper Ligi!
Avrupa futbolunda kaosun adı: Avrupa Süper Ligi!

Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin Avrupa Süper Ligi'ni kurduğunu açıklamasının ardından taraftarlar ve futbolculardan tepkiler hızla yükselmeye devam ediyor. Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham Hotspur dün yayımladıkları ortak bildiri ile Avrupa Süper Ligi organizasyonunu kurduklarını açıkladı.

Bu organizasyonun, Avrupa futbolunu belli bir grubun himayesi altına alacağını, rekabeti sona erdireceğini ve maddi anlamda kurucu kulüplerin haklarını savunduğunu düşünen taraftarlar, futbolcular, yöneticiler ve teknik adamlar, yaptıkları açıklamalar ile bu fikre karşı olduklarını ifade etti.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU: ASLA KABUL EDİLEMEZ!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avrupa Süper Ligi girişiminin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı Avrupa kulüpleri tarafından oluşturulduğu ilan edilen Avrupa Süper Ligi projesi ile ilgili gelişmeleri büyük bir endişe ile takip etmekteyiz.

Dünya futbolunun geleceğini bütünüyle tehlikeye atacak bu anlamsız teşebbüsü kabul edilemez buluyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak, başta futbolumuzun çatı kurumları olan FIFA ve UEFA olmak üzere tüm paydaşlar ve bu spora gönülden bağlı olan futbol ailesinin her ferdinin yanında olduğumuzu açık bir şekilde beyan ediyoruz.

Bu kapsamda, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve Yönetim Kurulu’na inanıyoruz, alacakları kararı sonuna kadar destekliyoruz.

Önemli olan, zor zamanlardan geçtiğimiz bu süreçte, bu oyunun geleceği için bireysel değil birlik beraberlik içerisinde hareket etmek ve bu yönde kararlar almaktır. 

Futbolun geleceği adına, söz konusu oluşumda yer alan kulüpleri, başlattıkları bu ayrılıkçı eylemden bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz. 

Yalnızca kendi çıkarlarını düşünen bu harekete haklı bir tepki gösteren Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’na sergiledikleri bu duruş için Türk futbolu adına teşekkür ediyoruz."

BAKAN KASAPOĞLU: KATILIMCILIK İLKESİYLE ÇELİŞİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 12 takımın ortak bildiri ile kurduğu Avrupa Süper Ligi projesiyle ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu, konuyla ilgili olarak, "Avrupa Süper Ligi projesinin futbolun yanı sıra bütün spor organizasyonlarının bir değeri olan “katılımcılık” ilkesiyle çeliştiğini düşünüyorum. Futbolda mevcut koşulların el birliğiyle geliştirilmesi gerektiğini düşünmekle birlikte; tüm spor camiasının, sporun katılımcı ve birleştirici ruhu için birlikte hareket edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

FIFA: GEREKEN YAPTIRIM UYGULANACAK!

FIFA, "Avrupa Süper Ligi" adıyla kurulan yeni girişimin karşısında olduğunu ve buna karşı gereken yaptırımların uygulanacağını duyurdu.

FIFA'nın öncelikli görevinin bunları korumak olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Bize göre, ulusal, bölgesel veya global ölçekte tüm futbol organizasyonları, birlikteliğin, kapsayıcılığın ve adil finansal dağıtımın temel prensiplerine uygun şekilde hareket etmek zorundadır. Bu sayede futbol, bir spor olarak küresel ölçekte gelişim gösterebilir. FIFA'nın kuruluş amacı da bu yöntemlerle futbolun gelişimini sağlamaktır. FIFA, futbolun bu ilkelerle yönetilmesine devam edilmesi için gereken yasal, sportif ve diplomatik yöntemleri kullanmaktan çekinmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

UEFA BAŞKANI: MİLLİ TAKIM'A GİDEMEZLER!

Konuyla ilgili konuşan UEFA Başkanı Alexander Ceferin, “Açgözlülükten başka hiçbir şeyle motive edilmeyen birkaç kulübün, kendi kendilerine hizmet teklifine karşı bir arada durduğumuzu daha fazla vurgulayamazdım. Kapalı ligde oynayan oyuncular, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda forma giyemeyecekler. Milli takımlarına davet alamayacaklar” dedi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI: ENGELLEMEYE ÇALIŞACAĞIZ!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Süper Ligi'nin başlamaması ve ilerlememesi için "ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını" ifade ederek, ligin kurucu kulüpleri arasında yer alan 6 İngiliz kulübüne karar vermeden önce "taraftarlarına cevap vermesi" çağrısında bulundu.

RUMMENİGE: AVRUPA SÜPER LİGİ'NE KATILMAYACAĞIZ

Bayern Münih'in yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Alman ekibinin Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacağını açıkladı.

Karl-Heinz Rummenigge, "Bayern Münih, Avrupa Süper Lig planlamasına katılmadı ve Şampiyonlar Ligi reformunu olumlu karşılıyor. Süper Lig projesinin Avrupa kulüplerinin pandemiden doğan maddi sorunlarını çözeceğine inanmıyorum. Avrupa'daki tüm kulüpler, Avrupa futbolunun maliyet yapısını, oyuncuların maaşlarını ve danışmanlık ücretlerini daha rasyonel hale getirmek için dayanışma içinde çalışmalılar." ifadelerinde bulundu.

KLOPP: NEDEN 10 YIL BOYUNCA REAL MADRİD İLE OYNAYALIM?

Avrupa Süper Ligi'nin kurucu üyelerinden Liverpool'un Teknik Direktörü Jurgen Klopp, "Süper Lig konusunda fikrim değişmedi. İnsanlar mutsuz, bunu anlıyorum. Ben ve futbolcular sürece dahil değiliz. Liverpool'un 10 yıl boyunca Real Madrid ile karşılaşacağı bir sistemi neden oluşturmalıyız? Bunu kim görmek ister? Benim için Şampiyonlar Ligi, her zaman aynı takımlara karşı oynamadığınız Süper Lig'dir. Liverpool, bazı kararlardan daha fazlasıdır. Amacım her zaman Şampiyonlar Ligi'nin bir parçası olmaktı. Unutmayın, kulüplerin en önemli parçaları taraftarları ve takımlarıdır. Hiçbir şeyin bunun önüne geçmesine izin vermemeliyiz." dedi.

WATZKE: DORTMUND VE BAYERN BU İŞTE YOK!

Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke, Dortmund'un ve Bayern Münih'in Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacağını söyleyedi. Böyle bir oluşumun Avrupa futboluna büyük zarar vereceğini belirten Watzke, hiç bir Alman takımının bunu destekleyeceğini düşünmediğini ifade etti.

MESUT ÖZİL:  TARAFTARLAR İÇİN ANLAŞILMASI GERÇEKTEN ZOR

Fenerbahçe forması giyen Mesut Özil, yaptığı açıklama ile bu organizasyona tepkisini belli ederek, "Çocuklar herhangi bir Süper Lig'i değil, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanma hayaliyle büyürler. Büyük maçlar her hafta değil, yılda birkaç kez oynandığı için keyiflidir. Futbol taraftarları için anlaşılması gerçekten zor" dedi.

ANDER HERRERA: ZENGİNLERİN İNSANLARIN YARATTIĞINI ÇALMASINA İNANMIYORUM

Dünyada futboldan daha popüler bir spor olmadığını vurgulayan PSG'li oyuncu Ander Herrera ise, "Tuttuğum takımın en iyilerle karşılaşma hayaliyle futbola aşık oldum. Bu lig devreye girerse o hayaller biter. Gelişmiş bir Şampiyonlar Ligi sistemine inanıyorum ama zenginlerin, insanların yarattığını çalmasına inanmıyorum" şeklinde bir açıklamada bulundu.

ARSENE WENGER: FUTBOL BİR ARADA KALMALI

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in eski menajeri Arsene Wenger de Avrupa Süper Ligi'nin futbola zarar vereceğini düşünüyor. Deneyimli teknik adam organizasyonla ilgili olarak, "Avrupa Süper Ligi kötü bir fikir. Futbol bir arada kalmalı, bu en önemli şey. Sportif haklara ve Avrupa futbolunda inşa edilen tarihe saygı duymak gerekiyor. Şahsen, bu fikrin ileri gitmeyeceğine inanıyorum" dedi.

PINTO DA COSTA:  GAYRİ RESMİ TEMASLAR VARDI, DİKKATE ALMADIK

Porto Başkanı Pinto Da Costa kendilerine katılım için teklif aldıklarını ama bunu kabul etmediklerini açıkladı. Costa yaptığı açıklamada, "Portekiz Futbol Federasyonu buna karşı olduğu için ve UEFA'nın bir parçası olarak, Avrupa Birliği ve UEFA'nın ilke ve kurallarına aykırı hiçbir şeye katılamayız. UEFA tarafından düzenlenen etkinliklerin resmi etkinlikler olduğu kabul edilmelidir. Organizasyonda olmakla ilgilenmiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ndeyiz ve daha uzun yıllar devam etmeyi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Liverpool taraftar gruplarında Spion Kop 1906, kulübün Avrupa Süper Lig kararını mide bulandırıcı olduğunu açıklarken, dünyaca ünlü KOP tribünündeki tüm pankart ve bayrakların kaldırılacağını duyurdu.

KOP TRİBÜNÜ DESTEĞİNİ ÇEKİYOR

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un KOP tribünü taraftar gruplarından Spion Kop, yaptığı açıklama ile tribünden bayrakları kaldıracaklarını açıkladı. Kop, sosyal medya paylaşımında, "Diğer gruplarla birlikte, hazırladığımız pankartları Kop Tribünü'nden kaldıracağız. Mali açgözlülüğünü, oyunun bütünlüğünün önüne koyan bir kulübe artık destek veremeyeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

ALMANYA FUTBOL FEDERASYONU: UEFA'YI DESTEKLİYORUZ

Almanya Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Rainer Koch, "Yeter artık. Ben yüzde 100 UEFA’nın tutumunu destekliyorum. Çok uzun süre Avrupa’nın birkaç büyük kulübünün faaliyetleri izlendi. , Bunu kabul etmeyenler, taraftarları, oyuncuları ve takımları ile dünya futbol evinin her katından çıkmak zorunda kalır." dedi.

PODOLSKİ: BU PROJE İĞRENÇ VE ADİL DEĞİL!

Antalyaspor forması giyen Alman futbolcu Lukas Podolski, dün gece resmen kurulan Avrupa Süper Ligi'ne tepkisini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getirdi. Avrupa Süper Lig projesinin adil olmadığını belirten Podolski, "Bugün çılgın haberlerle uyandım. Bana göre futbol mutluluktur, özgürlüktür, tutkudur, taraftarlar ve herkes içindir. Bu yapılan benim inancıma bir hakaret. Bu proje iğrenç ve adil değil. Ayrıca formasını giydiğim kulüpleri bu projede görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Buna karşı savaşmalıyız" ifadelerini kullandı.

LA LİGA YÖNETİMİ: EGOİST BİR GİRİŞİM!

İspanya'da 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu LaLiga kurumu, "Avrupa'daki bu yeni turnuva, egoist ve zengini daha zengin yapmaktan başka bir girişim değildir. Tüm oyunun çekiciliğini zayıflatacak, LaLiga'nın ve onu oluşturan kulüpler ile tüm futbol ekosisteminin yakın geleceği üzerinde derinden zarar verici bir etki yaratacaktır." görüşünü savundu.

Diğer yandan LaLiga kurumunun başkanı Javier Tebas da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa Süper Ligi'ni kuran kulüpleri "bencillik, dayanışma eksikliği ve elit olmakla" eleştirerek, "UEFA ile birlikte gerekli cevabı vereceklerini" yazdı.

LUCESCU: ARKASINDA AMERİKALILAR VAR!

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Mircea Lucescu, "Avrupa Süper Ligi kabul edilemez. Arkasında Amerikalılar var. Futbolu bir iş olarak görüyorlar, spor değil. Futbol, işçilerin sporu olarak büyüdü. Her şeyi yıkıyorlar. Futbol sadece bu ülkelerden ibaret değil. Rekabeti yok ediyorlar. Utanç verici!" açıklamasında bulundu.

GRAVİNA: AVRUPA SÜPER LİGİ'NE HAYIR DİYORUZ!

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanı Gabriele Gravina, UEFA Yönetim Kurulu toplantısı için bulunduğu İsviçre'nin Montrö kentinde İtalyan basınına yaptığı açıklamada, "Avrupa Süper Ligi'ne 'hayır' dediğimizi yineliyorum. Şampiyonlar Ligi'ne yapılabilecek tek reform, UEFA'nın teklifinden çıkandır. Bundan kaçma girişimleri kabul edilemez ve Avrupa futbolu için zararlıdır. Bu projeye dahil olan kulüpler, FIFA'nın tanıdığı tüm organizasyonların dışında kalacaklardır." ifadelerini kullandı.

LUIS FIGO: BUNUN ADI AÇGÖZLÜLÜK!

Kariyerinde Barcelona, Real Madrid ve İnter formaları giyen Portekizli efsane futbolcu Luis Figo, Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına karşı çıkarak, "Bunun adı Avrupa Süper Ligi değil. Bunun adı açgözlülük, bencillik ve ruhsuzluktur. Avrupa Süper Ligi, futbolun geleneğine aldırış etmeden, taraftarları hiç önemsemeyen bencil kulüp sahiplerini memnun etmek için kuruluyor." dedi.

İTALYAN HÜKÜMETİ DE KARŞI OLDUĞUNU AÇIKLADI

İtalya Başbakanı Mario Draghi, "Avrupa Süper Ligi" adıyla kurulan yeni girişimine karşı İtalyan ve Avrupalı futbol makamlarının tutumlarını "kararlılıkla" desteklediğini belirtti.

İtalya Başbakanlığından Avrupa'nın gündemindeki "Avrupa Süper Ligi" tartışmasına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Draghi'nin "Hükümet, (Avrupa) Süper Lig futbol projesine yönelik tartışmaları dikkatle takip ediyor ve ulusal ligleri, liyakat değerlerini ve sporun sosyal işlevini korumak için İtalyan ve Avrupalı futbol otoritelerinin pozisyonlarını kararlı şekilde destekliyor." görüşlerine yer verildi.

FERGUSON: MANCHESTER UNİTED BU OLUŞUMUN İÇİNDE OLMAMALI

Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson, "Bölge takımı Dunfermline ile 60'larda oyuncu ve Aberdeen'le Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı teknik direktör olarak kazanmak, İskoçya'nın küçük bir bölge kulübü için Everest dağına tırmanmak gibiydi. Everton, Şampiyonlar Ligie'nde oynamak için 500 milyon Pound'luk yeni bir stadyum yapıyor. Taraftarların hepsi Şampiyonlar Ligi'ni seviyor. United'dayken 4 Şampiyonlar Ligi finali oynadık ve her zaman en özel gecelerden bir tanesiydi. Manchester United'ın bu oluşum içinde olmasına karşıyım." şeklinde konuştu.

GARY NEVILLE: BU BİR SUÇ!

Avrupa Süper Ligi'nin kurucu ekiplerinden Manchester United'ın eski kaptanı İngiliz futbolcu Gary Neville, "40 yıldır Manchester United taraftarıyım. Dürüst olmak gerekirse, buna benim kulübüm de dahil, bu gücü ligin zirvesindeki takımlardan geri almalıyız. Tam bir açgözlülük. Onlar(Kulüp sahilleri) açgözlüler. Bu ülkede futbolla ilgili bir şey yapmalıdar. Bu yüz yıllık kulüpleri seven ve yaşayan taraftarlar var. Liverpool, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' diye şarkı söylüyor. Halkın kulübü öyle mi? Man United, 100 yıldan fazla bir süre önce işçilerin kurduğu bir kulüptü. Artık öyle mi? Bu dünyanın ve bu ülkenin en büyük spor organizasyonu. Bu bir suç." dedi.

DAVİD SEAMEN: FUTBOLCULARA SORDULAR MI?

İngiliz futbolunun unutulmaz kalecilerinden David Seamen, Avrupa Süper Ligi oluşumunu eleştirerek "Bu kararı alırken oyunculara soran oldu mu? Şu anda Avrupa Şampiyonası'nda veya Dünya Kupası'nda oynamama tehlikesi ile karşı karşıyalar. Her ikisinde de oynamış biri olarak söylüyorum: O turnuvalarda oynamayı milyonlara değişmem. Milli takım, paha biçilmezdir." ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR 86 TÜMÜ
  • SAMSUNLU YÜCEL 2 yıl önce Şikayet Et
    Uefa bir seferlik FUTBOLCULARA VE KULÜPLERE LİSANS İPTAL İZNİ VERECEK.ORAYA GİDEN FUTBOLCULARI TEKNİK DİREKTÖRLERİ KENDİ ORGANİZASYONLARINA KESİNLİKLE ALMAYACAK.PARAYI SEVENLE ÜLKESİNİ SEVEN ORTAYA ÇIKACAK.KÖLE OLMAK İSTEYEN TOPÇULAR YENİ OLUŞUMA,İNSAN OLAN DEĞERİ OLAN LARDA MİLLETLERİYLE KALACAK.PARAYA KENDİNİ SATAN HERŞEYİNİ SATAR....
    Cevapla
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Olan olmuş ve olmaya da devam edecek belli ki uzun zamandır bunu planlamışlar. Geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    UEFA FIFA batsın adamlar iyi ediyor şike var iddia var ırkçılık var ne yaptınız bugüne. Kadar beter olursunuz destekliyorum futbol izleriz enazindan
    Cevapla
  • sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    bizim tavrımız çok önemli bu durumda
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    bence iyi olur daha cok turk futbolcu izleriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR