6 İngiliz kulübü, Avrupa Süper Ligi'nden çekilme kararı aldı

Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham ve Arsenal; Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2021 01:56 GÜNCELLEME 21.04.2021 22:42 Futbol
6 İngiliz kulübü, Avrupa Süper Ligi'nden çekilme kararı aldı
6 İngiliz kulübü, Avrupa Süper Ligi'nden çekilme kararı aldı

İngiltere Premier League kulüpleri Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea Tottenham, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini açıkladı. 

Manchester City'den yapılan açıklamada, ayrılık için gerekli prosedürlerin işleme koyulduğu belirtildi. İngiliz basınında yer alan haberlere göre; City, futbol camiası ve taraftarlardan gelen tepkiler üzerine böyle bir karar aldı.

Arsenal özür diledi

Ayrılık kararını açıklarken Arsenal'in kullandığı ifadeler dikkat çekti. Topçular, "Taraftarımıza açık mektup" başlığıyla kaleme alınan bildiride, "Son bir kaç gün dünyanın her yerindeki taraftarın bu kulübe olan sevgisini bir kez daha gösterdi. Bir hata yaptık ve onun için özür diliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Tottenham: Pişmanlık yaşıyoruz

Tottenham Başkanı Daniel Levy ise "Avrupa Süper Ligi projesi sonrasındaki mutsuzluk ve endişe nedeniyle pişmanlık yaşıyoruz. Kulübümüz için önemli olduğunu düşünmüştük." şeklinde konuştu.

Raheem Sterling'den flaş paylaşım

Manchester City'den yapılan duyurunun ardından İngiliz futbolcu Raheem Sterling'den flaş bir paylaşım geldi. Yıldız isim, kişisel sosyal medya hesabından Avrupa Süper Ligi'ne tepki gösterdi, ''Ok. Bye. (Tamam. Hoşçakal.)" paylaşımı yaptı.

İsyan bayrağı!

Öte yandan Liverpool'lu oyuncular da kulübün Avrupa Süper Ligi'ne katılmasını istemedikleri bir yazı yayınladılar ve adeta yönetime karşı isyan bayrağı açtılar.

Manchester City, Tottenham ve Arsenal'in ardından İngiliz kulüplerinden Liverpool ve  Manchester United da resmi yazı yayınlayarak Avrupa Süper Ligi'nden ayrıldıklarını açıkladılar.

Aleksander Ceferin: Doğru bir duruş gösterdiler

Konu ile ilgili konuşan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, “Manchester City'yi Avrupa futbol ailesine geri döndürmekten ötürü mutluluk duyuyorum. Eleştirileri, özellikle de taraftarlarını dinleyerek doğru bir duruş gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Barcelona'dan genel kurul açıklaması

Barcelona Başkanı Joan Laporta ise, “Barcelona, genel kurul üyelerinin onayı olmadan Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacak. Bu kulüp, onların kulübü. Karar da onların.” ifadelerini kullanarak açık kapı bıraktı

Toplantı kararı

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Avrupa Süper Ligi'ni kuran 12 kulübün yetkilileri, ayrılık kararlarını görüşmek ve organizasyonu tamamen feshetmek için toplanma kararı aldı.

Başkanlar istifa etti!

Avrupa Süper Ligi'ni oluşturan takımlar UEFA ve yerel federasyonlarına tepkisine karşılık veremedi.

Birlikte çatırdamalar başlarken son olarak Manchester United asbaşkanı Ed Woodward görevinden istifa etti.

Avrupa Süper Ligi'ni kurma girişimini başlatan kulüplerden Manchester United'da başkan Ed Woodward'ın görevi bırakmasının ardından bir istifa haberi de Juventus'tan geldi. İtalyan ekibinin başkanı Andrea Agnelli'nin görevden ayrıldığı bildirildi.

YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • cahil 2 yıl önce Şikayet Et
    sazansaray kulübü katılsın artık
    Cevapla
  • ferdi k. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu, bir hata değil; daha fazla gelir elde edebilirmiyim şeklindeki egoist bir yaklaşımdan kaynaklanıyordu. kusura bakmasınlar. Neyin özürünü diliyorlar şimdi de.
    Cevapla
  • BJK.1903.BJK 2 yıl önce Şikayet Et
    hah şöyle yola gelin . Sürüden ayrılanı amerika kapar.
    Cevapla
  • Avcı37 2 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu kulüplere ufa ve fifa ne vaat etti?
    Cevapla
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    klasik İngiliz oyunu gaza getirir yolda satar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR