Avrupa Süper Ligi başlamadan dağıldı!

İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün kurucu üyeliğinde başlatılan Avrupa Süper Ligi'nde Inter, Juventus, Milan ve Atletico Madrid ayrıldıklarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2021 13:08 GÜNCELLEME 21.04.2021 15:11 Futbol
Avrupa Süper Ligi başlamadan dağıldı!
Avrupa Süper Ligi başlamadan dağıldı!

İtalya'nın Inter, Juventus, Milan kulüpleri ve İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü Avrupa Süper Ligi'ne katılmaktan vazgeçtiklerini duyurdu.

Atletico Madrid Kulübünden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun bu sabah yaptığı toplantıda, Avrupa Süper Ligi'nden çıkma kararının oluşumda yer alan kulüplere iletildiği belirtildi.

Geçen pazartesi günü katılma kararı aldığı lig için, "Artık mevcut koşullar olmadığından dolayı" ayrıldığını duyuran Atletico Madrid, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kulüp için kırmız-beyaz ailesini oluşturan tüm grupların, özellikle taraftarlarımız arasında uyum şarttır. A takım kadrosu ve teknik direktörü, sporun erdemlerinin diğer kriterlerden üstün olması gerektiğini anlayarak kulübün kararından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir."

6 İngiliz kulübü, Avrupa Süper Ligi'nden çekildi

JUVENTUS, İNTER VE MİLAN DA AYRILDI

Avrupa Süper Ligi girişimini başlatan 12 kulüpten olan İtalya’nın Inter, Juventus ve Milan da artık bu projenin bir parçası olmayacağını bildirdi.

Mavi-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, "Inter Milano, kulübün artık Süper Lig projesinin bir parçası olmadığını teyit eder." ifadesi kullanıldı.

Kulübün taraftarlara her zaman en iyi futbol deneyimini yaşatmak için kararlı olduğu belirtilen açıklamada, "Yenilik ve kapsayıcılık kuruluşumuzdan bu yana DNA'mızın bir parçasıdır. Futbol endüstrisini geliştirmek için tüm paydaşlarla olan ilişkimiz katiyen değişmeyecektir." denildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Inter, her sektörde olduğu gibi futbolun da mali sürdürülebilirlik çerçevesinde dünyanın her yerinden, her yaştan taraftarları tutabilmek için daimi biçimde rekabetlerin geliştirilmesine inanıyor. Bu vizyon doğrultusunda, hepimizin sevdiği sporun geleceği için tüm paydaşlar ve kurumlarla çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri, yaptıkları ortak açıklamayla Avrupa Süper Ligi'ni kurma kararı almış, İngiliz ekipleri gelen tepkilerin ardından organizasyondan çekilmişti.

Mevcut durumda Real Madrid ve Barcelona oluşumda yer alsa da projenin askıya alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

6 PREMİER LİG TAKIMI AYRILMA KARARI ALMIŞTI

İngiltere Premier Lig'de "Big Six (Büyük Altılı)" olarak nitelendirilen Arsenal, Liverpool, Tottenham, Manchester City, Manchester United ve Chelsea, Avrupa Süper Ligi'ni oluşturan 12 kurucu kulüp arasındaydı.

Pazar günü resmen tanıtılan Süper Lig'in ardından siyasi otoriteler, taraftarlar, futbolcular ve teknik adamlar bu fikre karşı çıkmıştı. Bu gelişmeler sonrası 6 kulüp birden Avrupa Süper Ligi'nden ayrıldığını duyurdu.

12 kulüple yola çıkan turnuvada Real Madrid ve Barcelona takımları kaldı.

YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Musluman bir ulkenin aralarinda olmasini istemezler. Kalite duser diyor burdan buyuk bir pay Turk futbolunu batiran katleden tff mhk ve agababalarina gider.
    Cevapla
  • Laz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki kendini beğenmiş kulüp kendi kendine oynasın dursun
    Cevapla
  • insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ligde her zaman başarı olur 1. ve 2. lik kesin
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Rezil oldu hepsi
    Cevapla
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başları bunlar demekki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR