EURO 2020'de şampiyon İtalya!

EURO 2020'nin normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan final maçında İngiltere'yi penaltılarda 3-2 yenen İtalya, kupanın sahibi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.07.2021 01:11 GÜNCELLEME 12.07.2021 01:25 Futbol
 EURO 2020'de şampiyon İtalya!
EURO 2020'de şampiyon İtalya!

İtalya ile İngiltere Wembley Stadı'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta İtalya, İngiltere'yi penaltılarda 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

Maça hızlı başlayan İngiltere, 2. dakikada Shaw'ın golüyle öne geçti. İlk yarının kalan bölümünde İtalyanlar daha çok topa sahip olan taraf olsa da iki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlandı ve ilk yarı İngiltere'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan İtalya aradığı golü 67. dakikada Bonucci ile buldu: 1-1. Maçın normal süresinde başka gol olmadı ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Uzatmalarda gol olmayınca, finalde penaltı atışlarına geçildi.

İtalya'da Berardi, Bonucci, Bernardeschi penaltı atışlarını golle değerlendirirken, Belotti ve Jorginho ise penaltıdan faydalanamadı.

İngiltere'de Kane ile Maguire'ın penaltıları golle sonuçlanırken, Rashford, Sancho ve Saka penaltıdan faydalanamadı.

Mancini gözyaşlarına hakim olamadı!
Avrupa şampiyonu Roberto Mancini, maç sonunda gözyaşlarına hâkim olamadı.

İtalya 53 yıl sonra Avrupa'nın zirvesinde

EURO 2020 finalinde İngitere'yi yenen İtalya 53 yıl sonra Avrupa Şampiyonası'nda zafer elde etti.

Gök Mavililer, EURO 1968'de evlerinde düzenlenen turnuvanın finalinde Yugoslavya'yı eleyerek ilk kupasını kazanmıştı. Turnuva tarihi boyunca 4. finalinde 2. kez kupaya uzanan İtalyanlar 2000 yılında Fransa'ya 2012'de ise İspanya'ya finalde boyun eğmişti.

İngiltere'de Southgate’in penaltı hamlesi ters tepti!

İngiltere-İtalya finalinde penaltı atmaları için Marcus Rashford ve Jadon Sancho’yu oyuna alan İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate’in hamlesi tutmadı.

Uzatmaların son anlarında İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate’in yaptığı değişiklikler dikkat çekti. Mücadelenin penaltılara gideceği belli olduktan sonra İngiliz teknik adam Marcus Rashford ve Jadon Sancho gibi iki golcüyü birden sahaya sürdü. 

Ancak iki yıldızı da penaltı atmaları için oyuna alan Southgate’in hamlesi tam anlamıyla ters tepti. Önce Rashford topu direğe nişanlarken ardından Sancho da İtalya kalecisi Donnarumma’yı geçemedi. Böylece İtalya penaltılarda 3-2'lik üstünlük sağladı.

Luke Shaw'dan tarihe geçen gol

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) finalinde İtalya ile İngiltere karşı karşıya geldi. 1 dakika 57. saniyede İngilizleri öne geçiren Luke Shaw, Avrupa Şampiyonası finalleri tarihindeki en erken golü atmış oldu.

Bu, aynı zamanda Shaw'ın İngiltere Milli Takımı formasıyla attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

İtalya: 1 - İngiltere: 1

Stat: Wembley

Hakemler: Björn Kuipers, Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (Hollanda)

İtalya: Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Dk. 118 Florenzi), Barella (Dk. 54 Cristante), Jorginho, Verratti (Dk. 96 Locatelli), Chiesa (Dk. 86 Bernardeschi), Insigne (Dk. 91 Belotti), Immobile (Dk. 55 Berardi)

İngiltere: Pickford, Trippier (Dk. 70 Saka), Walker (Dk. 120 Sancho), Stones, Maguire, Shaw, Phillips, Rice (Dk. 74 Henderson, Dk. 120 Rashford), Mount (Dk. 99 Grealish), Sterling, Kane

Gol: Dk. 2 Shaw (İngiltere), Dk. 67 Bonucci (İtalya)

Sarı kartlar: Dk. 47 Barella, Dk. 55 Bonucci, Dk. 84 Insigne, Dk. 90+6 Chiellini, Dk. 114 Jorginho (İtalya), Dk. 106 Maguire (İngiltere)

YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Unnamed 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milli Takımı, EURO 2020'ye katıldığı için kişi başı 384.615 € (toplam 10 M €) prim İtalya, EURO 2020'de şampiyon olduğu için kişi başı 250 B € (toplam 6.5 M €) prim dağıtıldı.
    Cevapla
  • Münafık 2 yıl önce Şikayet Et
    1kg ızgaralık tavuk 40 TL olmuş, siz nelerle uğraşıyorsunuz
    Cevapla
  • Bahadır 54 2 yıl önce Şikayet Et
    Deden baban zamanında Erbakan hocaya sahip çıksaydı 1kg Tavuk 4 Tl asgari ücret 7 bin tl olurdu, hadi başka kapıya ideoloji satma buralarda.
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler penaltı analizi yapmış mış gülerim tecrübeli isimler dururken çocuklara penaltı attırdı.ve sonuç hüsran.
    Cevapla
  • zeynel 2 yıl önce Şikayet Et
    gercekten hakkettiler...
    Cevapla
  • Eser 2 yıl önce Şikayet Et
    Italyanlar çok güzel oynadılar ve kupayı hak ettiler. Hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR