FIFA'dan devrim! Ofsayt kuralı değişiyor

FIFA ilk olarak 2 ülkede uygulamaya başlayacağı yeni ofsayt kuralını onayladı. Yeni ofsayt kuralında, futbolcunun tüm vücudu defans çizgisinin önündeyse ofsayt verilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2023 15:09 GÜNCELLEME 01.07.2023 15:28 Futbol
FIFA'dan devrim! Ofsayt kuralı değişiyor
FIFA'dan devrim! Ofsayt kuralı değişiyor

FIFA santimlik ofsayt pozisyonlarını engellemek için kolları sıvadı. Yeni ofsayt kuralına göre futbolcunun tüm vücudu defans çizgisinin önündeyse ofsayt bayrağı kalkacak. Sadece diz veya omuz öndeyse ofsayt olmayacak.

Kural ilk olarak İtalya ve İsveç'te uygulanacak. Uygulamadan istenilen sonuçlar alınırsa yeni kural tüm dünyada geçerli olacak. FIFA, bu kural ile futbolun daha izlenilebilir kılınmasını hedefliyor. 



OFSAYT NEDİR?

Ofsayt, FIFA Genel Sekreteri Urs Lins imzasıyla ülke federasyonlarına gönderilen 968 nolu sirkülere göre kafasının, vücudunun veya ayağının herhangi bir bölümünün rakibin kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakipten daha yakın olduğu anlamına gelmektedir. Topun ayaktan çıktığı anda top kaleye sondan ikinci rakipten daha yakınsa "Son adam" tabiri top için geçerli olur. Kollar bu tanıma katılmamıştır. Futbol baş, vücut ve ayaklarla oynanır. Eğer bunlar rakibin kale çizgisine yakınsa orada potansiyel bir avantaj vardır. Yalnızca kollar rakibin ilerisindeyse, kazanılacak bir avantaj yoktur şeklinde yapıldı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • Anadolu 9 ay önce Şikayet Et
    Yok kılı geçti yok tırnağı geçti , yok 1 cm ileride eee ?? Bence ofsayt kuralının değişmesi çok iyi olur yoksa bizim ülkede" ofsaytımsı pozisyonlar " kimin arkası kuvvetli ise ona fayda sağlıyor.
    Cevapla
  • YasinBaba 9 ay önce Şikayet Et
    bu fifa devamlı kural değiştiriyor milletin kafası karışıyor
    Cevapla
  • halil 9 ay önce Şikayet Et
    bence tamamen kalkmalı. böylece daha fazla gol olur
    Cevapla
  • usta 9 ay önce Şikayet Et
    ofsaytsız maç basketbola döner oyunun kalitesi artar ama, futbolcuların hışı çıkar sahayı 75 metreye düşürmek gerek
    Cevapla
  • C.Türk 9 ay önce Şikayet Et
    En mantıklısı da bu!..çünkü Gol olması için nasıl Top tamamen çizgiyi terkedecekse Ofsayt'ında aynı olması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR