Türkiye bu golü konuştu! Derbiye damga vurdu

Kadınlar derbisinde Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 3-2 mağlup ettiği maçta, atılan son gol büyük tartışmalara neden oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2023 10:11 GÜNCELLEME 21.11.2023 10:24 Futbol
Türkiye bu golü konuştu! Derbiye damga vurdu
Türkiye bu golü konuştu! Derbiye damga vurdu

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 11. haftasında Fenerbahçe Petrol Ofisi, derbide konuk ettiği Beşiktaş JK United Payment’i 3-2 mağlup etti.

Ülker Stadı’nda sarı lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri 42. dakikada Yaşam Göksu, 45+2 ve 79. dakikada ise Yağmur Uraz kaydetti. Beşiktaş’ın golleri 17. dakikada Esra Manya ve 90+5. dakikada Halilaj’dan geldi.



90+5'TE GELEN GOL TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Mücadelenin skorunu belirleyen 90+5’teki gol ise derbinin en çok konuşulan olayı oldu.

Beşiktaş’ta Halilaj maçın son anlarında Fenerbahçe kalecisi Göknur elindeki topa kafasıyla vurarak aldı ve vuruşunu yaparak kaleye gönderdi. Kural dışı olan bu harekette maçın orta hakemi Asen Albayrak golü geçerli saydı. Sarı lacivertli oyuncular itirazları sonrası sarı kart gördü ve maç bu şekilde tamamlandı.



Sosyal medyada gündem olan o görüntülere sarı lacivertli taraftarlar tepki gösterdi. Eski hakem Deniz Ateş Bitnel görüntüleri paylaşarak ”Şu gol bile Türk hakemliğinin geldiği durumu gösteriyor….!!! Hakemlerin kural bilmemesi kabul edilemez!!!” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe bu sonuçla bu sezonki 9. galibiyetini aldı. Beşiktaş ise ligde 3. kez mağlup oldu. Sarı lacivertli takım puanını 27’ye çıkararak haftayı 3. sırada tamamladı. Beşiktaş ise 20 puanla 5. sırada kaldı. Ligin bir sonraki haftasında Fenerbahçe, Amed’e konuk olacak. Beşiktaş ise Hakkarigücü’nü konuk edecek.

İşte TRT Spor'un paylaştığı görüntüler:

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • Kahraman üstün 11 ay önce Şikayet Et
    Gol'ü Fenerbahçe ye karşı atarsanız hertürlü gol olur bu federasyonun yeni kuralı
    Cevapla
  • emre19 11 ay önce Şikayet Et
    Kaleci,topu oyuna sokmasi gerekirdi,ceza sahasi icinde oyuna sokmuyor bekletiyor, gol nizami.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    mert sallama o dediğin 30 yıl önceki kuraldı.kaleci eliyle topa dokunuyorsa top kalecnindir.
    Cevapla
  • Mert Hıdır 11 ay önce Şikayet Et
    Tamamen nizami bir gol.Akıl sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen.Açın Tff kural kitabını okuyun!!! Kaleciye dokunmadan elinden topu kafayla alırsa sorun yok..kaleci topu iki eliyle kollayıp saklamak zorunda! Kaleci topu havaya atıp degaj yapmaya çalıştığında alsa semihin musleraya yaptığı gibi faul sayılır ve gol iptal edilirdi !
    Cevapla
  • Ferhaaaat 11 ay önce Şikayet Et
    Bjkliyom ama böyle golmü olur.kalecinin elindeki topa müdahale ediyor net faul
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR