FIFA yeni turnuvayı duyurdu!

Yeni formatta, 6 konfederasyondan 32 takım yer alacak. 4'erli 8 gruba ayrılacak takımlar, birbiriyle tek maç üzerinden karşılaşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2023 21:34 GÜNCELLEME 17.12.2023 21:34 Futbol
FIFA yeni turnuvayı duyurdu!
FIFA yeni turnuvayı duyurdu!

FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2025 yılından itibaren 32 takımlı yeni formatıyla düzenlenecek.

FIFA'dan yapılan açıklamaya göre 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihlerinde ABD'nin ev sahipliği yapacağı organizasyonun formatındaki değişiklikler duyuruldu.

Yeni formatta, 6 konfederasyondan 32 takım yer alacak. 4'erli 8 gruba ayrılacak takımlar, birbiriyle tek maç üzerinden karşılaşacak. Grubu ilk iki sırada tamamlayanlar, sonraki turlarda tek maç eleme usulü birbiriyle karşılaşacak. Bu formatta, üçüncülük maçları oynanmayacak.

FIFA Dünya Kupası'ndan bir yıl önce düzenlenecek yeni organizasyona katılacak kulüplerin dağılımı, kıtalara göre şöyle:

Avrupa: 12

Güney Amerika: 6

Afrika: 4

Asya: 4

Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler: 4

Okyanusya: 1

Ev sahibi takım: 1

"FIFA Kıtalararası Kupa" düzenlenecek

FIFA, 14-18 Aralık 2024 tarihlerinde düzenlenecek yeni turnuvası Kıtalararası Kupa'ya katılım şartlarını da duyurdu.

Bu organizasyonun formatında ise UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu, diğer konfederasyonların play-off turlarını geçen takımla finalde karşılaşacak.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • 9.köyün delisi 4 ay önce Şikayet Et
    Ligler bazında rekabet kalmayınca küresel "kompradorları" birbirleri ile yarıştıracaklar. Daha çok para için geniş halk kitlelerinin izleyip heyecan yaşadığı "sadece futbol" yerine seçkinlerin takım elbiselerle tiyatro gibi izlediği "wimbledon, Roland Garos, Avusturalya açık, Amerika açık" tenis turnuvaları modeline gidiliyor. Platformlar, decoderler, şifreler... v.s.
    Cevapla
  • ⁴abdullah⁴ 4 ay önce Şikayet Et
    uyuyun uyuyun....bir parmak bal,hadi yavrum pııışş pııışş pııışş
    Cevapla
  • Murat Yıldırım 4 ay önce Şikayet Et
    İnsanları uyutmaya daha fazla ihtiyaç var demek ki.
    Cevapla
  • Trakyali 4 ay önce Şikayet Et
    Yeni kumar masası kuruluyor...
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'den kesin galatasarayı alırlar,çünkü hırsızsarayı orada da Türkiye'de olduğu gibi fetösarayın bukelamun adamları var ,ligi bitirtmeyenlerin ellerinde belgeleri var çünkü
    Cevapla
  • GS li 4 ay önce Şikayet Et
    Ah canım sarı lacivert gözlükle ,sarı kirmizi şampiyonluk görmeye dayalı sıkıntılar yaşıyorsun belli ki.Dert etme ,çok dert et.Görmeye devam ediceksin
    Cevapla
  • Özgün İzmirli 4 ay önce Şikayet Et
    Geçen sene hem sizin sahamızda hem kendi sahamızda yendik 3er tane salladik basarisizliklarinizi hakemlerin arkasına saklamayın aziz yıldırım gittikten sonra sizin piliniz bitti 10sene içersinde küme düşme tehlikenizbile vardı yahudilere hizmet eden baskaninizin arkasina saklamayın onun ağzıyla konuşmayın;) galyana gelmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR